Mi a LinkedIn és miért kellene rajta lennie?

A LinkedIn egy közösségi hálózat, amely a szakemberek számára kapcsolódhat, oszthat meg és tanulhat. Olyan, mint a Facebook a karriered szempontjából. Annak ellenére, hogy manapság az egyik legnépszerűbb közösségi platform, sok embernek még mindig fogalma sincs arról, hogy mire kell használni a LinkedIn-t, vagy hogy milyen előnyökkel járhat, ha rajta van. Itt található minden, amit tudnia kell arról, hogy a legtöbbet kihozza a LinkedIn-ből.


Mi a LinkedIn?

Akár egy nagyvállalat marketingvezetője, akár egy kis helyi üzletet üzemeltető vállalkozás tulajdonosa, vagy akár egy elsőéves főiskolai hallgató, aki diploma megszerzése után első munkát keres, a LinkedIn mindenkinek és mindenkinek szól, aki érdekli a szakmai élet komolyabban azáltal, hogy új lehetőségeket keresnek karrierjük növekedésére és más szakemberekkel való kapcsolatfelvételre.

Úgy gondolhat a LinkedIn-re, mint egy hagyományos hálózati eseményre való elmozdulás csúcstechnológiájára, ahol elmegy és személyesen találkozik más szakemberekkel, beszélget egy kicsit arról, amit csinál, és névjegykártyákat cserél. Olyan, mint egy nagy virtuális hálózati esemény.

Derek Abella / Web

A LinkedIn-en úgy kapcsolódik össze az emberekkel, hogy „kapcsolatokként” adja hozzá őket, hasonlóan ahhoz, ahogyan barátkérelmet intézett a Facebookon. Privát üzenetben (vagy elérhető elérhetőségen) társalog, és minden szakmai tapasztalatát és eredményét egy rendezetten szervezett profilban helyezi el, hogy megmutassa a többi felhasználónak.

A LinkedIn elrendezését és széles szolgáltatáskínálatát tekintve hasonló a Facebookhoz. Ezek a funkciók speciálisabbak, mivel a szakemberek számára szolgálnak, de általában, ha tudod, hogyan kell használni a Facebookot vagy bármely más hasonló közösségi hálózatot, a LinkedIn némileg összehasonlítható.


A LinkedIn főbb jellemzői

Íme néhány alapvető szolgáltatás, amelyet ez az üzleti hálózat kínál, és hogyan tervezték őket a szakemberek számára.

Otthon: Miután bejelentkezett a LinkedIn-be, az otthoni hírcsatorna a hírcsatornája, amely megmutatja a legutóbbi bejegyzéseket más szakemberekkel való kapcsolatairól és a követett vállalati oldalakról. 

Profil: Profilod tetején megjelenik a neved, a fényképed, a tartózkodási helyed, a foglalkozásod és egyebek. Ez alatt lehetősége van különféle szakaszok testreszabására, például rövid összefoglaló, munkatapasztalat, oktatás és egyéb szakaszok, hasonlóan ahhoz, ahogyan létrehozhat egy hagyományos önéletrajzot vagy önéletrajzot.

Hálózatom: Itt talál egy listát azokról a szakemberekről, akikkel jelenleg kapcsolatban áll a LinkedIn-en. Ha a felső menüben az egérrel az opció fölé viszi az egeret, akkor számos más lehetőséget is láthat, amelyek lehetővé teszik névjegyek hozzáadását, ismerősök felkutatását és öregdiákok megtalálását.

Állás: A munkaadók minden nap közzétesznek mindenféle állásajánlatot a LinkedIn-en, és a LinkedIn az Ön aktuális információi alapján konkrét munkákat ajánl Önnek, beleértve a tartózkodási helyét és az opcionális munkapreferenciákat, amelyeket kitölthet, hogy jobban személyre szabott állásajánlatokat kapjon.

Érdeklődési kör: A szakemberekkel való kapcsolatok mellett bizonyos érdeklődéseket követhet a LinkedIn-en is. Ide tartoznak a vállalati oldalak, a hely vagy érdeklődés szerinti csoportok, a LinkedIn SlideShare platformja a diavetítés közzétételéhez és a LinkedIn Lynda platformja oktatási célokra.

Kereső sáv: A LinkedIn hatékony keresési funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi az eredmények szűrését többféle testreszabható mező szerint. Kattintson a keresősáv melletti "Haladó" gombra, ha konkrét szakembereket, vállalatokat, állásokat és még sok másra kíváncsi.

Üzenetek: Ha beszélgetést szeretne indítani egy másik szakemberrel, akkor ezt megteheti úgy, hogy privát üzenetet küld nekik a LinkedIn-en keresztül. Mellékleteket is hozzáadhat, fényképeket és egyebeket is felvehet.

Értesítések: A többi közösségi hálózathoz hasonlóan a LinkedIn is rendelkezik értesítési funkcióval, amely tájékoztatja Önt arról, ha valaki jóváhagyta, meghívta, hogy csatlakozzon valamihez, vagy szívesen látta, hogy megnézzen egy érdekes üzenetet.

Függőben lévő meghívók: Amikor más szakemberek meghívják Önt, hogy lépjen kapcsolatba velük a LinkedIn-en, meghívót kap, amelyet jóvá kell hagynia.

Ezeket a főbb jellemzőket akkor veszi észre először, amikor belép a LinkedIn-be, és regisztrál egy Basic-fiókra, de a platform felfedezésével mélyebben elmélyülhet a speciálisabb részletek és lehetőségek között.

Még azt is észreveheti, hogy érdekelne a LinkedIn üzleti szolgáltatásainak és / vagy a prémium fiókfrissítéseknek a használata, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy munkákat küldjenek ki, kihasználhassák a tehetséggondozási lehetőségeket, hirdethessenek a platformon, és bővítsék értékesítési stratégiáját a LinkedIn közösségi értékesítéseinek bevonásával. .


Mire használható a LinkedIn (magánszemélyként)?

Most már tudja, mit kínál a LinkedIn és milyen emberek szokták használni, de ez valószínűleg nem ad konkrét ötleteket arra vonatkozóan, hogyan kezdje el saját maga használni. Valójában sok felhasználó létrehoz egy fiókot, majd elhagyja, mert fogalma sincs arról, hogyan kellene használni a LinkedIn-t.

Íme néhány tipp kezdőknek.

  • Vegye fel újra a kapcsolatot a régi kollégákkal. A Saját hálózat részben megtalálhatja a régi kollégákat, tanárokat, embereket, akikkel iskolába járt, és bárki mást, akiről úgy gondolja, hogy érdemes eljutnia a szakmai hálózatába. Csak írja be vagy csatlakoztassa e-mail címét, hogy szinkronizálhassa kapcsolatait a LinkedIn-lel.
  • Használja profilját önéletrajzként. LinkedIn profilja alapvetően egy teljesebb (és interaktívabb) önéletrajzot jelent. Felveheti linkként esetleg egy e-mailbe vagy a kísérőlevélbe, amikor jelentkezik az állásokra. Egyes webhelyek, amelyek lehetővé teszik a munkahelyekre való jelentkezésüket, lehetővé teszi még a LinkedIn-profilhoz való csatlakozást is, hogy minden információt importáljon. Ha önéletrajzot kell készítenie a LinkedIn-en kívül, vannak erre vonatkozó alkalmazások.
  • Állások keresése és alkalmazása. Ne feledje, hogy a LinkedIn az egyik legjobb hely az internetes álláshirdetések megkeresésére. Mindig kap ajánlásokat a LinkedIn-től az esetlegesen érdekelt munkákról, de a keresősávon mindig kereshet konkrét pozíciókat is.
  • Keressen új szakembereket és vegye fel velük a kapcsolatot. Nagyon jó kapcsolatba lépni régi kollégáikkal, és kapcsolatba lépni mindenkivel a jelenlegi munkahelyén, aki esetleg a LinkedIn szolgáltatásban is részt vesz, de ami még jobb, hogy lehetősége van új szakembereket felfedezni helyi vagy nemzetközi szinten, akik képesek lehetnek segítséget nyújtani szakmai törekvéseivel. 
  • Vegyen részt az érintett csoportokban. Remek módszer új szakemberekkel való kapcsolatfelvételre, ha csatlakozol az érdeklődési körödhöz vagy az aktuális szakmádhoz igazodó csoportokba, és elkezdesz részt venni. A csoport többi tagjának tetszhet, amit látnak, és kapcsolatba akarnak lépni Önnel.
  • Blogoljon arról, amit tud. A LinkedIn saját publikációs platformja lehetővé teszi a felhasználók számára blogbejegyzések közzétételét, és lehetőséget kapnak arra, hogy tartalmaikat ezrek olvassák. A közzétett bejegyzések megjelennek a profilodon is, ami növeli a hitelességedet a kapcsolódó tapasztalatok szempontjából releváns területeken.

Pillanatkép, LinkedIn.


Frissítés Premium LinkedIn-fiókra

Sokan jól tudnak teljesíteni egy ingyenes LinkedIn-fiókkal, de ha komolyan gondolja a LinkedIn és az összes legfejlettebb funkció használatát, érdemes frissíteni a négy elérhető prémium fiók egyikére. A platform felfedezése során észreveszi, hogy bizonyos dolgok, például a különböző speciális keresési funkciók, nem állnak rendelkezésre az ingyenes felhasználók számára.

A LinkedIn jelenleg prémium tervekkel rendelkezik azoknak a felhasználóknak, akik el akarják adni álmaik munkáját, növekedni és ápolni a hálózatukat, felszabadítani az értékesítési lehetőségeket, és tehetségeket találni vagy bérelni. Bármely prémium csomagot ingyen kipróbálhatja egy hónapig, amely után havi díjat számítanak fel attól függően, hogy melyik csomagot választja (plusz adó).

  • LinkedIn Premium karrier: Havonta 29.99 USD. Olyan szakemberek számára, akik felvételre és karrierjük előrehaladására vágynak.
  • Linkedin Premium Business: Havi 59.99 dollár. A növekedésre és a hálózat kiépítésére törekvő vállalkozások számára.
  • LinkedIn Premium Sales: Havonta 79.99 USD. Szakemberek és vállalkozások számára, akik célzott leadeket keresnek.
  • LinkedIn Premium Hiring: Havi 119.99 USD. Alkalmazottak felvételére és felvételére törekvő szakemberek és vállalkozások számára.

Pillanatkép, LinkedIn.

Utolsó megjegyzésként ne felejtsd el kihasználni a LinkedIn mobilalkalmazásainak előnyeit. A LinkedIn fő alkalmazásai ingyenesen elérhetők iOS és Android platformokon, különféle egyéb speciális alkalmazásokkal az álláskereséshez, a SlideShare, a Linked Learning és a prémium fiókokhoz. Találjon linkeket ezekre az alkalmazásokra a LinkedIn mobil oldalán.