Az iPad Mini nem fog bekapcsolni? Próbálja ki ezeket a javításokat

Ha az iPad Mini nem kapcsol be a Home gomb megnyomása után, ne essen pánikba. A legtöbb esetben a tablet életre hívása csak néhány egyszerű lépést igényel. Megmutatjuk, mit kell tennie, hogy készüléke újra működőképes legyen.

Ha az iPad Mini nem kapcsol be, és egyik megoldás sem működik, akkor lehet, hogy új iPad-et kell vásárolnia.

  1. Ébressze fel az iPad-et. Lehet, hogy alvó állapotban van, és nincs kikapcsolva. Ha az Alvás / Ébresztés gomb egyszeri vagy kétszeri megnyomása nem tesz semmit, előfordulhat, hogy az iPad kikapcsol. Ha az iPad teljesen kikapcsol, az akkumulátor nem kerül felhasználásra. Tudni fogja, hogy az iPad bekapcsol, ha látja az Apple logót.

  2. Növelje az iPad képernyő fényerejét. Lehet, hogy a táblagép be van kapcsolva, de a képernyő túl sötét lehet. Vigye az iPad-et egy sötét helyiségbe, nyissa meg a Vezérlőközpontot, és növelje a fényerőt. A Vezérlőközpont iOS 12 rendszerben történő megnyitásához csúsztassa lefelé a jobb felső sarokból; iOS 11-es és korábbi verziókban csúsztassa felfelé az alját.

  3. Csatlakoztassa az iPad-et és töltse fel. Ha az iPad ki van kapcsolva, és nem kapcsol be, amikor lenyomva tartja az Ébresztés gombot, akkor az akkumulátor teljesen lemerülhet. Várjon néhány percet az iPad csatlakoztatása után, hogy megnézze, megjelenik-e az akkumulátor jelzője, vagy bekapcsol-e a készülék. Automatikusan bekapcsol, ha az akkumulátornak elegendő energiája van a készülék felébresztésére. Ha egy órán belül nem látja ezt a jelzőt, vagy megjelenik a "Csatlakozás az áramhoz" jelző, akkor ellenőrizze, hogy minden megfelelően csatlakozik-e. Ezenkívül próbáljon meg egy másik USB-kábelt vagy aljzatot használni.

    Ha az iPad Mini-t forró autóban hagyják, vagy fagypont alatt van, akkor leállhat, és nem feltöltődik. Hagyja szobahőmérsékletűre, mielőtt elindítja vagy feltölti.

    Tisztítsa meg a töltőportot, ha az iPad egy órára van csatlakoztatva és nem töltődik. Szennyeződés vagy por akadályozhatja a portot, ami akadályozhatja a töltési képességet. Használjon fa vagy műanyag fogpiszkálót az esetleges törmelékek kikaparására.

  4. Javítsa meg a kábelcsatlakozásokat az iPad belsejében. Néhány felhasználó bekapcsolta iPad-jét, miután kibontotta az iPad-et. Könnyű megpattintással átrendezheti azokat a laza kábeleket, amelyek nem kötődnek szilárdan.

    Mielőtt ezt megtenné, feltétlenül kapcsolja ki a táblagépet, és az elülső és a hátsó részt biztonságosan takarja le egy törülközővel.

  5. Állítsa vissza az iPad alkalmazást. Az iPad Mini újraindítása az iPad újraindításával akkor működik, amikor az iPad be van kapcsolva. Ha az iPad ki van kapcsolva, végezzen kemény visszaállítást az iPad Mini készüléken.

  6. Helyezze helyreállítási módba az iPad-et, és frissítse a szoftvert. A helyreállítási mód nem törli az adatokat, de frissíti az iPad szoftvert, és újratelepíti az iOS legújabb verzióját.

  7. Távolítsa el az iPad alkalmazást. Ha az iPad nem kapcsol be, megpróbálhatja helyreállítási módot használni, vagy részben elindítani, és távoli törléssel törölheti a szoftvert. Ha ily módon törölheti az iPad készüléket, frissítse a legfrissebb iOS verzióra, hogy kijavítsa azt, ami miatt nem indult el.

    A normál iPad visszaállítás magában foglalja az iPad beállításainak elérését az eszközön belül. Az iPad nem állítható vissza, ha az iPad nem indul el.

  8. Vigye az iPad-et szakértőhöz. Ha a fenti megoldások nem működtek, vigye az iPad készüléket egy hivatalos szervizhez. Lehetséges olyan hardverprobléma, amelyet a szoftverjavítások nem oldanak meg. Keressen szakértőt az Apple Genius bárban vagy az Apple tanúsított javítóközpontjában.