Az iPhone zseblámpa nem működik? Próbálja ki ezeket a javításokat

Az iPhone rendelkezik egy zseblámpával, amely jól jön, ha gyors és kényelmes fényforrásra van szüksége, bár néha nem működik. Ha iPhone zseblámpájának ikonja elszürkült és nem érhető el, vagy a zseblámpa nem működik, megpróbálhat néhány dolgot újra működésbe hozni.

A cikkben található utasítások minden iPhone-modellre vonatkoznak.

John Moore / Getty Images


Hogyan viselkedni Erősít iPhone zseblámpa nem működik

Számos oka lehet annak, hogy az iPhone zseblámpa funkciója nem működik. Általában egy szoftverhiba vagy hiba okozza a funkció hibás működését. Máskor a pontos ok csak a megfelelő javítással derül ki.

Kövesse ezeket a lépéseket a felsorolt ​​sorrendben egy nem működő iPhone zseblámpa hibaelhárításához.

  1. Zárja be a Kamera alkalmazást. A Kamera alkalmazás bekapcsolása konfliktust okozhat a kamera vakuja és a zseblámpa között, mivel ezek mind ugyanazt az izzót használják, ezért nem használhatók egyszerre.

  2. Indítsa újra az iPhone-t. Számos szoftveres probléma és hiba elhárítható az eszköz egyszerű újraindításával. Ez hatékonyan visszaállítja azokat az ideiglenes beállításokat, amelyek az alkalmazások és funkciók hibás működését okozzák.

  3. Végezzen kemény visszaállítást. Az alapvető újraindítás néha nem elegendő a probléma megoldásához. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a hard reset-nek kell neveznie, ami lényegében egy erősebb visszaállítás.

  4. Állítsa vissza az iPhone beállításait. Ez a folyamat nem annyira drámai, mint amilyennek hangzik, mivel nem törli a személyes adatait vagy az alkalmazásokat. Ehelyett visszaállítja az iPhone alapértelmezett beállításait, ami újra működtetheti a zseblámpa ikont (és a zseblámpát).

    Az iPhone beállításainak törlése törölheti a háttérképet.

  5. Állítsa vissza az iPhone-t egy korábbi biztonsági mentésre. Az iPhone biztonsági mentésből történő visszaállítása viszonylag egyszerű módja az elveszett vagy sérült adatok helyreállításának, ennek oka lehet, hogy a zseblámpa funkció nem működik.

  6. Állítsa vissza az iPhone gyári beállításait. Ez egy szélsőségesebb, időigényesebb megoldás, amely megoldja a hibás zseblámpa funkciót. Ha nem, akkor szinte biztosan hardverproblémával foglalkozik.

    A gyári visszaállítás törli az iPhone készülékén található adatokat, ezért elengedhetetlen, hogy a gyári visszaállítás előtt készítsen biztonsági másolatot az adatokról.


Mi a teendő, ha az iPhone zseblámpa nem működik

Egyes felhasználók azt tapasztalhatják, hogy a zseblámpa nem kapcsol be, még akkor sem, ha annak gombja a szokásos módon világít. Ez hardveres probléma, ezért kapcsolatba kell lépnie az Apple-lel, vagy el kell vinnie a telefont egy engedélyezett javítóhelyhez. Ha iPhone-jára továbbra is garancia vonatkozik, akkor ingyen meg kell tudni javítani.

A legjobb, ha nem próbálod meg magad megjavítani a zseblámpát, mert ez érvénytelenítheti a telefonon lévő garanciát. Megkockázhatja a probléma súlyosbodását is.