A Firefox használata Mac rendszerhez

A Microsoft Edge fejlesztést jelent a tiszteletreméltó Internet Explorerrel szemben, ám sokan úgy gondolják, hogy az Apple Safari-ja könnyebben használható és kompatibilisebb, mint ezek a Windows-ajánlatok.

Számos böngészőopció áll rendelkezésre a Mac számára, köztük a webböngészés jelenlegi vezetője, a Google Chrome, de a Mozilla Firefox for Mac programjának jelöltnek kell lennie mindazok számára, akik a Safari alternatíváját keresik. Vessünk egy pillantást az alábbi szakaszok érdemeire, valamint megmutatjuk, hogyan kell telepíteni.


Miért érdemes a Firefox for Mac programot figyelembe venni?

A weben manapság egyre növekvő számú feladat, az asztali alkalmazásokhoz képest, fontossá teszi a böngésző kiválasztását. Íme néhány oka annak, hogy fontolóra veheti a Firefoxot:

  • Érettség: A Firefox már régóta létezik, mint a Safari. Bár mindkettő kiforrott termék, a Firefox bizonyos területeken előnyhöz juthat. Az egyik példa a kiterjesztések: a Firefox kiterjesztésű könyvtár már régóta létezik, és valószínűleg bővebb választékkal rendelkezik. A piacnak nagyobb része van (csak a Chrome után), ezért a fejlesztők nagyobb valószínűséggel veszik figyelembe a Firefoxot a kiterjesztéseiknél, mint a Safari.
  • szabadság: A Mozilla Corporation nonprofit szervezetként működik, maga a Firefox pedig nyílt forráskódú szoftver. Ha a szabadság és a magánélet fontos számodra, a Firefox fejlesztési folyamata átláthatóbb, és nincs egy profitorientált vállalat, amely ezzel kapcsolatban döntéseket hozna.
  • Adatvédelem: A Firefox privát böngészési funkciója túlmutat azon, hogy nem rögzíti az előzményeket, és valójában megakadályozza, hogy a webhelyek nyomon kövessék Önt.
  • Kompatibilitás: A kompatibilitás szempontjából mind a Firefox, mind a Safari (és a Chrome, ami azt illeti) eléggé megfelel a webes szabványoknak. De ha van olyan webhely, amely egyszerűen nem működik az Ön számára a Safariban, akkor a Mozilla Quantum renderelő motorja ki tudja vasalni a dolgot.
  • A testreszabhatóság: A Safari egyik funkciója - az Apple néhány tervezési döntése miatt - az interfész testreszabásának képessége. Nem rendezheti újra az eszköztárakat, és nem módosíthatja más módon az ízlését. A Firefox lehetővé teszi ezeknek a módosításoknak a végrehajtását.
  • Biztonság: Míg más böngészők figyelmeztetnek, ha gyanús webhelyre kerül, a Firefox valóban blokkolja az általa rosszindulatúnak tartott letöltéseket. A Safari lehetővé teszi a letöltés végrehajtását, ha figyelmen kívül hagyja az összes figyelmeztetést.

Ne feledje, hogy ez nem sem döntés, sem döntés. A Safari és a Firefox is boldogan egybe fog esni a Mac-en. Most, ha a fenti okok közül egy vagy több meggyőzött, itt az ideje telepíteni a Firefoxot a macOS Mojave-ra.


A Firefox telepítése a macOS-ra

  1. Nyissa meg a Mozilla webhelyét, és kattintson a gombra Firefox letöltése a fejlécben.

  2. A .DMG archívumnak automatikusan el kell kezdenie a letöltést, de ha nem, akkor az oldalon található egy link, ahol újra megpróbálhatja. Van egy mező is, amely megadja az e-mailt, de ezt nem kell megadnia a Firefox használatához.

  3. Kattintson duplán a.DMG hogy szokás szerint kinyissam.

  4. A .DMG a Firefoxot .APP formátumban tartalmazza. Csak húzza át az Applications mappába.

  5. A Firefox fájljai elkezdenek másolni a Mac számítógépére.

  6. Kattintson az Firefox ikonra a böngésző elindításához.

Most, hogy fut a Firefox, rájön, hogy a szokásos böngészési tevékenységei nagyjából megegyeznek a többi böngészővel. Tehát itt megvizsgáljuk azokat az egyedi funkciókat, amelyek megkülönböztetik a Safaritól.


Firefox kiterjesztések kezelése macOS-on

A Firefox hatalmas kiterjesztésű könyvtára az egyik legnagyobb erőssége. Használatuk megkezdése:

  1. Kattintson az hamburger menü a Fő eszköztár jobb szélén, majd kattintson a gombra Bővítmények.

  2. A Bővítménykezelő oldalon kattintson a gombra Extensions bal oldalon.

  3. Ez megmutatja az esetleg telepített bővítmények listáját, valamint egy Beállítások menüt, amely lehetőséget kínál további találatokra, vagy a jelenleg meglévők frissítésére.

    Nézze meg áttekintésünket arról, hogy mik a Firefox kiterjesztések, hogyan szerezhetjük be és hogyan telepíthetjük őket.

  4. Ez az!


A Firefox eszköztárak testreszabása macOS rendszeren

Lehetősége van a Fő eszköztár testreszabására az Ön igényeinek megfelelően. Alapértelmezés szerint a következőket tartalmazza:

  • Előre és hátra navigációs ikonok
  • Egy frissítési ikon
  • Link a kezdőlapra
  • A keresés / URL sáv
  • A letöltések ikonra
  • Könyvtár ikon (a Könyvtár alapvetően az összegyűjtött tartalom almenüje, beleértve a Letöltéseket, a szinkronizált lapokat és / vagy a Pocketbe felvett cikkeket).
  • Oldalsávok váltása
  • A Túlcsordulás menü (azaz "hamburger" menü), ahol elrejthet más eszközöket és menüpontokat.

Kattintson a jobb gombbal a Fő eszköztáron, és kattintson a gombra testreszabása annak kiválasztásához, hogy mely elemek jelenjenek meg az eszköztárakban. Például a Könyvtár tartalmaz egy linket a Letöltések oldalra, miért van szükségünk a külön Letöltés gombra? Egyszerűen húzza vissza az eszköztárról az oldal fő területére, és többé nem jelenik meg. Kattintson a gombra csinált hogy véglegesítse a változtatásokat. Hasonlóképpen megragadhatja az elemeket az oldal közepéről, és az eszköztárra vagy a Túlcsordulás menüjére dobhatja

A Könyvjelzők eszköztár be- és kikapcsolható. Egyszerű jobb gombbal kattintson, majd válassza ki / törölje a megfelelő opciót. Ezekkel a testreszabásokkal hozhat létre egy olyan egyszerű vagy divatos Firefox kezelőfelületet, amennyit csak szeretne.


Tartalom blokkolása Firefox-ban macOS-on

A privát böngészési mód a legtöbb böngészőben az alábbiakkal védi a magánéletét:

  • Nem rögzíti az előzményeket böngészés közben
  • Nem fogadnak el cookie fájlokat, amelyeket a webhelyek felhasználhatnak az Ön nyomon követésére
  • Az oldalak vagy fájlok ideiglenes másolatainak megőrzése, ami rosszindulatú lehet

Ezen túlmenően a Firefox egy Tartalom blokkoló funkcióval blokkolja az egyes webhelyek által használt nyomkövető rendszereket. A Firefox az új verziók részeként új nyomkövetési rendszerinformációkkal frissül.

A funkció finomhangolása:

  1. Kattintson az Hamburger menüre, majd kattintson a gombra Tartalom blokkolása.

  2. A tartalom blokkolása alapértelmezés szerint "Normál" címkével van ellátva, amely csak akkor blokkolja a nyomkövető rendszereket, ha privát böngészési módban van. Kattintson azonban Szigorú mód hogy folyamatosan blokkolja őket, vagy kattintson szokás saját beállítások létrehozásához.

  3. Mivel ezeknek a rendszereknek a blokkolása problémákat okozhat egyes webhelyeken, kattintson a gombra Kivételek kezelése az adott webhelyek hozzáadásához és mentesítéshez a tartalom blokkolási beállításai alól.

  4. Kattints változtatások mentése ha befejezte a kivételek hozzáadását a tartalom blokkolásához.