JOBOPTIONS fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A JOBOPTIONS fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Adobe PDF Preset fájl.

Az Adobe termékek egy JOBOPTIONS fájl segítségével határozzák meg a létrehozandó PDF fájl tulajdonságait. A JOBOPTIONS fájlban ellenőrzött beállítások egy része tartalmazza a PDF betűtípusait, képfelbontásait, színskáláit és biztonsági beállításait.

Az Adobe termékek régebbi verziói a PDF-beállításokat fájlként mentik .JOBOPTIONS helyett .PDFS fájlkiterjesztéssel.


Hogyan nyitható meg egy JOBOPTIONS fájl

Az Acrobat Distiller felelős a PDF fájlok létrehozásáért, így természetesen megnyithatja és megfelelően használhatja a JOBOPTIONS fájlokat.

Továbbá, mivel a PDF támogatás integrálva van az Adobe Creative Suite programjaiba, ezek közül bármelyik program, például az InDesign, az Illustrator, az Acrobat vagy a Photoshop is megnyitja a JOBOPTIONS fájlokat.

A Photoshopban például nyisson meg egy FELADATOT a szerkesztése > Adobe PDF Presets > Terhelés választási lehetőség. Hasonló lépések működnek más Adobe eszközökkel is. Próbálja ki a Fájl menüt, ha nem találja a Szerkesztés menüben.

A JOBOPTIONS fájlok csak szöveges fájlok, ami azt jelenti, hogy egyszerű szövegszerkesztővel is megnyithatja őket. Egy olyan szerkesztő használatával, mint a Windows Notepad vagy a Notepad ++, megtekintheti a JOBOPTIONS fájl utasításait - valójában nem fogja tudni használni a fájlt a PDF létrehozásának meghatározásához.

Néhány JOBOPTIONS fájl ZIP-fájlban található, ami azt jelenti, hogy ki kell húznia a fájlt az archívumból, mielőtt azt egy Adobe-termékkel használhatná. Ha más archív fájlformátumban van, és gondjai vannak a megnyitásával, próbáljon meg olyan archív dekompresszort használni, mint a 7-Zip.

Ha úgy találja, hogy egy program a számítógépén megpróbálja megnyitni a JOBOPTIONS fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni a JOBOPTIONS fájlokban, akkor lehet, hogy módosítania kell az alapértelmezett programot vagy fájlkiterjesztést.


JOBOPTIONS fájl konvertálása

Az Adobe InDesign régebbi verziói a .PDFS fájlkiterjesztést használják a PDF-készletek tárolására. Ez a régebbi formátum konvertálható .JOBOPTIONS-ra, ha a PDFS-t az InDesign CS2 vagy újabb verzióba importálja, majd exportálja vagy elmenti.

Tekintettel a JOBOPTIONS hiánypótló szerepére, nincs előnye, ha bármilyen más formátumra konvertálunk.

További információ a JOBOPTIONS fájlokról

Az Adobe termékbe importált új JOBOPTIONS fájlok a C: ProgramData Adobe Adobe PDF mappában vannak tárolva, legalábbis a Windows újabb verzióiban.

Windows XP rendszerben ez a hely C: Documents and Settings All Users Application Data Adobe Adobe PDF .

A macOS-ban a rendszer .JOBOPTIONS fájlokat tárol a / Library / Application Support / Adobe / Adobe PDF / könyvtárban.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem nyílik meg a fenti javaslatokkal, akkor valószínűleg rosszul olvassa a fájlkiterjesztést, és valójában nincs JOBOPTIONS fájlja.

Az egyikhez legközelebb álló fájlkiterjesztés a .JOB, amely használható mind a MetaCAM Nest Job fájlokhoz, mind a Windows Task Scheduler Job fájlokhoz, amelyek nem kapcsolódnak PDF-fájlokhoz, vagy Adobe programmal használhatók.

Ha a fájl .JOB utótaggal rendelkezik a .JOBOPTIONS helyett, akkor működhet a Metamation programmal vagy a Windowsba beépített Feladatütemező programmal.

A Feladatütemezővel kapcsolatos JOB fájlokat a Windows tárolja a C: Windows Tasks fájlban, de egyes programok a .JOB fájlkiterjesztést használhatják saját céljaikra, például ütemezett víruskeresések futtatásához, vagy programjuk automatikus frissítéséhez, és máshol tarthatják a fájlt.