Belkin router alapértelmezett IP-címének megkeresése

Az otthoni szélessávú útválasztókhoz két IP-címet rendelnek. Az egyik IP-cím külső hálózatokhoz, például az internethez csatlakozik, a másik pedig az otthoni vagy irodai hálózaton belül található eszközökkel kommunikál.

Az internetszolgáltatók nyilvános IP-címet adnak meg a külső kapcsolat számára. Az útválasztó gyártója beállítja az alapértelmezett privát IP-címet, amelyet a helyi hálózatokhoz használnak, és az otthoni hálózat rendszergazdája ellenőrzi. Az összes Belkin útválasztó alapértelmezett IP-címe 192.168.2.1.


Belkin Router alapértelmezett IP-cím beállításai

Minden útválasztóhoz alapértelmezett privát IP-címet rendelnek, amikor gyártják. A konkrét érték az útválasztó márkájától és modelljétől függ, és általában egy gyártó minden útválasztójának ugyanaz az alapértelmezett IP-címe. 

A rendszergazdának tudnia kell az IP-címet, hogy csatlakozzon az útválasztó konzolhoz egy webböngészőben a vezeték nélküli jelszó megváltoztatásához, a portirányítás beállításához, a Dinamikus hosztkonfigurációs protokoll (DHCP) engedélyezéséhez vagy letiltásához, vagy az egyedi Domain Name System (DNS) szerverek beállításához. .

Bármely eszköz, amely alapértelmezett IP-címmel csatlakozik egy Belkin útválasztóhoz, webböngésző segítségével érheti el az útválasztó konzolt. Nyisson meg bármilyen webböngészőt, például a Chrome-ot, a Microsoft Edge-t, a Safari-t vagy a Firefox-ot, és a böngésző címsorába írja be a Belkin alapértelmezett IP-URL-jét a következő formátumban: 

http://192.168.2.1/

Ezt a címet néha alapértelmezett átjáró címnek nevezik, mert az ügyféleszközök az útválasztóra támaszkodnak, mint az internet átjárójának. A számítógépes operációs rendszerek néha ezt a kifejezést használják a hálózati konfigurációs menükben.

Ha nem tudja elérni a Belkin webalapú konfigurációs képernyőt az alapértelmezett IP-cím használatával, írja be http://router ehelyett a webböngésző címsorában.


Alapértelmezett felhasználónév és jelszó

Az útválasztó konzol elérése előtt meg kell adnia a rendszergazda felhasználónevét és jelszavát. Érdemes ezeket az információkat megváltoztatni az útválasztó beállításakor. Ha az alapértelmezett felhasználónévre és jelszóra van szüksége a Belkin útválasztóhoz, próbálja meg a következőket:

  • Alapértelmezett felhasználónevek: admin, rendszergazda vagy üres
  • Alapértelmezett jelszavak: admin, jelszó vagy üres

Ha megváltoztatta az alapértelmezett értékeket és elveszítette az új hitelesítő adatokat, állítsa alaphelyzetbe az útválasztót, majd adja meg az alapértelmezett felhasználónevet és jelszót. Belkin útválasztón a Visszaállítás gomb általában a hátlapon található, az internetes portok mellett. Tartsa nyomva a Reset gombot 30-60 másodpercig.


Az útválasztó visszaállításáról

A Belkin útválasztó visszaállítása az összes hálózati beállítást, beleértve a helyi IP-címet is, a gyártó alapértelmezettjeivel helyettesíti. Még akkor is, ha egy rendszergazda megváltoztatta az alapértelmezett címet, az útválasztó visszaállítása visszaállítja az alapértelmezettre.

Az útválasztó alaphelyzetbe állítása csak olyan ritka helyzetekben szükséges, amikor az egységet helytelen beállításokkal vagy érvénytelen adatokkal frissítették, például egy firmware-frissítés miatt a rendszergazda csatlakozási kérelmeire nem válaszol.

A tápfeszültség kihúzása vagy az útválasztó be- / kikapcsolójának használata nem eredményezi az útválasztó visszaállítását az alapértelmezett IP-címre. Szoftvert kell visszaállítani a gyári alapértékekre.


A router alapértelmezett IP-címének módosítása

Minden alkalommal, amikor az otthoni útválasztó bekapcsol, ugyanazt a privát hálózati címet használja, hacsak az adminisztrátor nem változtatja meg. Szükség lehet az útválasztó alapértelmezett IP-címének megváltoztatására, hogy elkerülje az IP-cím ütközését egy modemmel vagy egy másik, a hálózatra telepített útválasztóval.

Egyes háztulajdonosok inkább egy könnyen megjegyezhető címet használnak, de a hálózati teljesítmény vagy biztonság szempontjából nem előnyös, ha bármelyik privát IP-címet használunk a másikkal szemben.

Az útválasztó alapértelmezett IP-címének megváltoztatása nem befolyásolja az útválasztó egyéb adminisztrációs beállításait, például a DNS-cím értékeit, a hálózati maszkot (alhálózati maszkot) vagy a jelszavakat. Ez az internetkapcsolatokra sincs hatással.

Néhány internetszolgáltató az útválasztó vagy a modem média hozzáférés-vezérlésének (MAC-cím) alapján követi és engedélyezi az otthoni hálózatokat, de nem a helyi IP-címeket.

Ha problémája van az útválasztó csatlakozási sebességével, a problémát nem az alapértelmezett IP-cím okozza. Frissítse a rendszerszoftvert, ellenőrizze, hogy vannak-e frissített illesztőprogramok, és helyezze át az útválasztót az internethez csatlakoztatott eszközökhöz közelebb, hogy javítsa a kapcsolat sebességét.