Fáradjon még az iPhone vagy iPod akkumulátorának cseréjével?

A jól gondozott iPhone vagy iPod sok évig is eltarthat, de ennek a hosszú életnek van egy hátránya: végül meg kell fontolnia az akkumulátor cseréjét.

Egy rendszeresen használt mobileszköz 18-24 hónap elteltével csökkenhet az akkumulátor élettartama alatt (egyesek természetesen tovább tartanak. A témakör részletes bemutatásához olvassa el a Meddig tartanak az iPhone és iPod akkumulátorok című részt. Ha legalább két éve rendelkezik iPhone-jával vagy iPod-jával, akkor valószínűleg észrevette, hogy az akkumulátor kevesebb levet tartalmaz, és gyakrabban kell újratölteni.

kép jóváírás: yasinguneysu / E + / Getty Images

Természetesen nem kell cserélnie az akkumulátort, amint ezek a jelek megjelennek. És ha továbbra is elégedett az iPhone vagy iPod minden mással, akkor inkább csak cserélje ki az akkumulátort, nem pedig teljesen új eszközt vásárol.

A probléma az, hogy ezen eszközök akkumulátorát a felhasználók nem (könnyen) cserélhetik, mivel a házaknak nincs ajtajuk vagy csavarjuk. Tehát milyen lehetőségei vannak az iPhone vagy iPod akkumulátorcserére?

Van olyan iPadje, amelynek akkumulátorát esetleg cserére szorulja? Ezt részletesen megvizsgáljuk az elhalt iPad akkumulátor cseréjének 4 lehetőségében.


iPhone és iPod akkumulátorcsere opciók

Apple: Az Apple kiskereskedelmi üzleteiben és webhelyén akkumulátorcsereprogramot kínál garanciális és lejárt eszközökhöz egyaránt. Van néhány feltétel, de sok régebbi modellnek meg kell felelnie. Ha van a közelben Apple Store, álljon meg és beszélje meg a lehetőségeket. Egyébként az Apple weboldalán jó információk találhatók mind az iPhone javításáról, mind az iPod javításról.

Az Apple hivatalos szolgáltatói: Az Apple nem az egyetlen cég, amely javításokat tud nyújtani. Van egy olyan engedélyezett szolgáltatók hálózata is, amelyek személyzetét az Apple képezte és tanúsította. Ha javítást kap ezekből az üzletekből, akkor biztos lehet abban, hogy jó, hozzáértő segítséget kap, és hogy a jótállása védett lesz (ha készülékére még mindig garancia vonatkozik). Keressen egy hivatalos szolgáltatót az Ön közelében az Apple webhelyén.

Javító üzletek: Számos webhely és bevásárlóközpont kínál iPhone és iPod akkumulátorcsere szolgáltatásokat, gyakran alacsonyabb árakkal, mint az Apple. Vigyázzon ezekkel a lehetőségekkel. Hacsak az Apple nem engedélyezi őket, a személyzet nem biztos, hogy szakértő, és véletlenül károsíthatja készülékét.

Csináld magad: Ha ügyes, akkor saját maga is kicserélheti készüléke akkumulátorát (bár ez mindenképpen érvényteleníti a garanciát, és azt jelenti, hogy az Apple nem segít Önnek, ha problémák merülnek fel). Ez egy kicsit bonyolultabb, de a kedvenc keresőmotorja el tudja látni azokat a vállalatokat, amelyek értékesítik a szükséges eszközöket és akkumulátorokat. Győződjön meg róla, hogy szinkronizálta iPhone-ját vagy iPod-ját, mielőtt elkezdené menteni az összes adatot, és tudná, mit csinál. Ellenkező esetben egy elhalt eszközzel járhat.


iPhone és iPod akkumulátorcsere árak 

Az iPhone esetében az Apple az iPhone 3GS-nél régebbi modelleken fogja karbantartani az akkumulátort, a legújabbig. A vállalat az iPhone akkumulátor-szolgáltatásáért 49- 69 dollárt számít fel, modelltől függően.

Az iPod ára 39 dollár az iPod Shuffle és 79 dollár között egy iPod touch esetében, és 149 dollár az iPod Classic esetében. Az iPod készülékeknél az Apple csak az újabb modelleken szervizeli az akkumulátort. Ha van egy generációja, amely pár generációval rendelkezik, előfordulhat, hogy más javítási lehetőségeket kell találnia. Forduljon az Apple-hez, hogy a modellje lefedett-e.

A legfrissebb árak és feltételek megtekintéséhez olvassa el az Apple oldalait az iPhone javítási és iPod javítási árakról.


Megéri-e cserélni egy iPhone vagy iPod akkumulátort?

Lehet, hogy jó ötletnek tűnik az iPhone vagy iPod lemerült vagy lemerülő akkumulátorának cseréje, de lehet, hogy nem éri meg. Attól függ, hogy az eszköz hány éves. Javasoljuk, hogy gondold át a kérdést, mint ez:

  • Ha a készülékre még mindig garancia vonatkozik, igen, mindenképpen cserélje ki az akkumulátort. A jótállás mellett a javításnak ingyenesnek vagy alacsony költségűnek kell lennie. 
  • Ha a közelmúltban lejárt a garancia és még mindig jól működik az Ön igényeinek, akkor valószínűleg van értelme cserélni az akkumulátort.
  • Ha a garancia ideje lejárt, és néhány generációval lemaradt, vagy néhány éves, akkor valószínűleg nincs értelme cserélni az akkumulátort.

Az utolsó esetben meg kell mérnie az akkumulátor cseréjének költségeit az új eszköz költségeivel. Például, ha van egy 5. generációs iPod touch készüléke, amelyhez új akkumulátorra van szükség, az 79 dollárba kerül. De vadonatúj iPod touch vásárlása mindössze 199 dollárnál kezdődik, valamivel több mint 100 dollárnál. Ennél az árnál megkapja a legfrissebb hardvert és szoftvert. Miért nem költ egy kicsit többet, és sokkal jobb eszközt szerez?


Hogyan lehet hosszabb ideig tartani iPhone vagy iPod akkumulátorát

Az akkumulátor megfelelő gondozásával elkerülheti, hogy a lehető leghosszabb ideig cserére van szükség. Az Apple azt javasolja, hogy tegye a következőket annak érdekében, hogy az akkumulátor a lehető leghosszabb élettartamot biztosítsa: 

  • Tartsa készülékét hűvös helyen: Az iPhone és az iPod akkor működik a legjobban, ha 32–95 Fahrenheit (0–35 C) közötti környezeti hőmérsékleten használják őket. A készülék ezen hőmérsékleten kívüli működtetése véglegesen károsíthatja az akkumulátort. Különösen nem akarja tölteni készülékét, ha a környezeti hőmérséklet 95 fok felett van, mert ez az akkumulátort is károsíthatja.
  • Töltés előtt távolítsa el a tokokat: Egyes védelmi esetek miatt a készülék túlságosan felmelegedhet töltés közben. A tok levétele segíthet abban, hogy hűvösek maradjanak, miközben energiát kapnak.
  • Töltse fel az akkumulátort hosszú távú tárolás előtt: Ha azt tervezi, hogy hosszú ideig nem használja iPhone vagy iPod készülékét, töltse fel az akkumulátorát 50% -ra, majd kapcsolja ki. Ha nagyon hosszú ideig tárolja, 50 havonta töltse fel 6% -ra.

Ezek tippek az akkumulátor hosszabb élettartamának megteremtéséhez, de ez nem ugyanaz, mint egyetlen töltéssel többet kihasználni. Ha erről szeretne információt kapni, van 30 tippünk az iPhone akkumulátorának meghosszabbítására.