A YouTube keresési előzményeinek törlése

Ha valamire keres a YouTube-on, miközben be van jelentkezve fiókjába, a keresési kifejezés a fiók keresési előzményeiben tárolódik. Ha nem szeretné, hogy ezeket az információkat tárolja, bármikor törölheti YouTube-előzményeit. Szüneteltetheti keresési előzményeit is, hogy ideiglenesen letilthassa a YouTube nyomon követését.


A YouTube keresési előzményeinek törlése a YouTube.com webhelyről

Kövesse ezeket az utasításokat a YouTube keresési előzményeinek törléséhez egy webböngészőben.

  1. Jelentkezzen be fiókjába a YouTube.com címen.

  2. Menjen a bal oldali menü ablaktáblára, és válassza a lehetőséget Történelem.

  3. Menj a Előzmények típusa menüt a jobb oldali ablaktáblán, és válassza a lehetőséget Keresési előzmények.

  4. választ Az összes keresési előzmény törlése.

A keresések egyszerre történő törlése helyett törölheti az egyes kereséseket. Keresse meg a kereséseit a Keresési előzmények lista. A legfrissebb keresések a tetején vannak. Válaszd ki a X ikon az egyes elemek mellett annak törléséhez.


A YouTube keresési előzményeinek törlése a YouTube alkalmazásból

Kövesse ezeket az utasításokat a YouTube alkalmazás előzményeinek törléséhez.

  1. Nyissa meg eszközén a YouTube alkalmazást, és jelentkezzen be fiókjába.

  2. IOS-eszközön válassza ki a fiókját profilok ikonra a képernyő jobb felső sarkában. Android-eszközön válassza a lehetőséget menü ikon, amelyet három függőleges pont képvisel.

  3. A következő lapon válassza a lehetőséget beállítások.

  4. A következő lapon görgessen lefelé vagy érintse meg a elem megtekintéséhez Történelem és adatvédelem szakaszban, majd válassza a lehetőséget Keresési előzmények törlése.

  5. Megjelenik egy előugró ablak, és megkérdezi, hogy biztosan törli-e a keresési előzményeket. Válassza a lehetőséget OK hogy kitisztítsam.

Az egyes keresések törléséhez a YouTube alkalmazásból koppintson a ikonra nagyító ikon. A keresési mező alatt megjelenik az előző keresések listája. IOS rendszeren csúsztassa ujját balra a keresésnél, és válassza a ikont töröl megjelenő gombot. Android rendszeren érintse meg és tartsa lenyomva a keresési kifejezést. A megjelenő előugró ablakban koppintson a ikonra eltávolít hogy törölje a keresési előzményekből.


A YouTube keresési előzményeinek szüneteltetése

A keresési előzmények állandó törlése kényelmetlen lehet. Jobb megoldás az, ha szünetelteti, hogy a YouTube ideiglenesen leállítsa a nyomkövetést. Szünetben marad, amíg újra be nem kapcsolja.

A YouTube.com oldalon a keresési előzmények szüneteltetésével kiválaszthatja a Történelem fülre, majd válassza a lehetőséget Szüneteltesse a keresési előzményeket.

A YouTube iOS alkalmazásban koppintson a ikonra fiók profilját, majd érintse meg beállítások > Szüneteltesse a keresési előzményeket.

A YouTube Android alkalmazásban válassza a lehetőséget menü ikont, amelyet három függőleges pont képvisel, koppintson a ikonra beállítások > Történelem és adatvédelem, majd kapcsolja be Szüneteltesse a keresési előzményeket.


Miért törlik az emberek a YouTube keresési előzményeit?

A YouTube-kereséseidet nem láthatják és nem érhetik el más YouTube-felhasználók vagy a csatornádat felkereső emberek. Keresési előzményei azonban befolyásolják, hogyan választja a YouTube a tartalom megjelenítését.

A YouTube az ajánlott videók közül válogatást jelenít meg fiókja kezdőlapján a keresési előzmények alapján. Amikor törli a YouTube keresési előzményeit, ezek az ajánlott videók már nem tükrözik a korábban keresetteket.

A keresési előzmények arra késztetik a YouTube-t, hogy automatikusan javasoljon korábbi kereséseket a legördülő menüben, amely megjelenik, amikor elkezdi gépelni a keresőmezőt. Ezek a korábbi keresési javaslatok a keresési előzmények törlése után már nem jelennek meg.