Mi a teendő, ha a YouTube-videók nem játszódnak le

Ha úgy találja, hogy a YouTube-videók nem játszódnak le számítógépén vagy mobileszközén, akkor nagyon sokféle tényező játszódhat le. Azok a videók, amelyek nem fognak lejátszani, annak ellenére, hogy a YouTube webhelye nagyon jól töltődik be, túl nagyok lehetnek ahhoz, hogy internetkapcsolatod streamelhessen. Más esetekben előfordulhat, hogy egy oldal nem töltődik be megfelelően, ebben az esetben a frissítés megoldja a problémát.

A nem lejátszható YouTube-videók egyéb okai a böngészővel, a számítógéppel, az internetkapcsolattal és magával a YouTube-mal kapcsolatos problémák.

Bizonyos kérdések, például a YouTube és a Chrome problémái, és amikor a YouTube fekete képernyőt jelenít meg, más speciális javításokkal is rendelkeznek.


A YouTube-videók nem játszhatók le

A legtöbb olyan probléma, amely megakadályozhatja a YouTube-videók lejátszását, az alábbi alapvető kategóriákra bontható:

  • Böngészőproblémák: Amikor a YouTube-videók nem játszhatók le, általában böngészőprobléma. Az oldal frissítése sokszor megoldja a problémát, de előfordulhat, hogy frissítenie kell a böngészőt, vagy törölnie kell a gyorsítótárat.
  • Számítógépes problémák: A legtöbb olyan számítógépes probléma, amely megakadályozza a YouTube működését, egyszerű újraindítást igényel. Lehet, hogy egyidejűleg frissítenie kell a számítógépét.
  • Internetes problémák: A helyi hálózati problémákat általában úgy lehet megoldani, hogy kihúzza a modemet és az útválasztót, majd visszacsatlakoztatja őket. Ha az internetkapcsolata különösen lassú, akkor a YouTube videó minőségének romlása is segít.
  • YouTube mobilproblémák: A legtöbb olyan probléma, amely megakadályozza a YouTube-videók mobileszközökön való lejátszását, megoldható a YouTube alkalmazás bezárásával és újraindításával, de előfordulhat, hogy törölnie kell az alkalmazás gyorsítótárát vagy újra kell telepítenie az alkalmazást.

Mielőtt bármi mást kipróbálna, győződjön meg arról, hogy webböngészője vagy eszköze támogatja a HTML 5-et. Ha böngészője vagy eszköze nem támogatja a HTML 5-et, akkor a YouTube-videók nem fognak lejátszódni.


Mi a teendő, ha a YouTube-videók nem játszódnak le

Amikor a videók lejátszása hirtelen abbamarad, miután egy ideje nézed a YouTube-ot, ez általában valamilyen hibának tudható be. Ez néha kijavítható egyszerűen az oldal frissítésével vagy a böngésző bezárásával, de lehet, hogy speciálisabb javításokat kell kipróbálnia.

Bizonyos esetekben a probléma lehet az internetkapcsolatod, vagy akár maga a YouTube.

A YouTube így működik újra, amikor leállítja a videók lejátszását:

  1. Frissítse a YouTube-oldalt, és nézze meg, hogy lejátszódik-e a videó.

  2. Próbálja meg beállítani a videó minőségét a gombra kattintva fogaskerek ikon a videó alján. Válassza ki a legkisebb elérhető számot, és ellenőrizze, hogy a videó lejátszásra kerül-e.

    Ha a YouTube újra kezd működni, próbálja meg egyszerre emelni a minőséget, hogy megtalálja a lehető legjobb minőséget, amellyel a kapcsolata képes streamelni.

  3. Zárja be a böngészőt, és nyissa meg újra. Ha elérhető egy frissítés, engedje meg, hogy települjön, és próbálja újra a YouTube-ot.

  4. Törölje a böngésző gyorsítótárát és a cookie-kat, majd töltse be újra a YouTube oldalt. Ha nem biztos benne, hogyan kell ezt megtenni, olvassa el útmutatónkat a gyorsítótár és a cookie-k törléséről az összes főbb böngészőben.

  5. Nyisson meg egy privát böngészési munkamenetet, és keresse meg a megtekinteni kívánt YouTube-videót. Ha a YouTube működik, akkor valószínűleg problémája van egy bővítménnyel, pluginnel vagy Google-fiókjával.

    • A privát böngészés mód használata a Firefoxban.
    • Az inkognitómód használata a Chrome-ban.
    • Az InPrivate mód használata az Edge-ben.
    • A privát böngészés mód használata az Operában.

    Ha a YouTube privát böngészési munkamenetben működik, próbálja meg kikapcsolni a bővítményeket vagy bővítményeket.

  6. Próbáljon meg betölteni egy másik weboldalt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az internetkapcsolata működik.

    • Ha van másik számítógépe vagy eszköze, ellenőrizze, hogy a YouTube működik-e rajta.
    • Ha Wi-Fi-hálózathoz csatlakozik, lépjen közelebb az útválasztóhoz, vagy próbáljon másik hálózatot.
  7. Ha úgy tűnik, hogy az internetkapcsolata nem működik megfelelően, húzza ki a modemet és az útválasztót legalább 10 másodpercre az áramforrásból. Ezután dugja vissza őket, és ellenőrizze a YouTube-ot.

    Úgy tűnik, hogy a YouTube és más oldalak betöltődnek, még akkor is, ha az internet nincs csatlakoztatva vagy korlátozott állapotban van. Ez akkor történik, ha a böngészőben elérhető az oldal gyorsítótárazott változata.

  8. Ha a YouTube-videók továbbra sem jelennek meg, próbálja meg újraindítani a számítógépet. Abban az időben engedje meg az operációs rendszernek a frissítések telepítését, ha készen áll a használatra.


Mi van, ha a YouTube-videók továbbra sem jelennek meg?

Amikor a YouTube betöltődik, de nem tudsz videókat lejátszani, lehet, hogy a probléma nem a végén jár. Ha mindent kipróbált, és a YouTube még mindig nem játszik le videókat, akkor valószínűleg maga a YouTube problémáját keresi.

A legegyszerűbb módja annak, hogy megtudja, működik-e egyáltalán a YouTube, ha megpróbál más eszközt használni, amely más módszerrel csatlakozik az internethez. Tehát, ha a YouTube-ot számítógépén, otthoni internetén keresztül próbálta nézni, ellenőrizze, hogy a telefonján nézhet-e videókat a mobilkapcsolatával.

Ha ez nem lehetséges, akkor kipróbálhat egy online lefelé érzékelő szolgáltatást. Ezek a szolgáltatások különféle módszereket alkalmaznak, beleértve a felhasználók bevitelét is annak megállapítására, hogy a YouTube-hoz hasonló platformok mikor nem működnek megfelelően.

Íme néhány leérzékelő szolgáltatás, amelyet kipróbálhat:

  • Down Detector
  • Kiesési jelentés
  • Most van lent
  • Mindenki vagy csak én

Ezen webhelyek egy része ellenőrzi, hogy a webhely egyáltalán betöltődik-e, néhány képes valóban tesztelni a webhely funkcionalitását, és néhányuk elsősorban a felhasználók jelentéseire támaszkodik.

Sok esetben valóban láthat olyan térképeket, amelyek megmutatják, hogy az ország vagy a világ mely területein vannak kapcsolódási problémák. Ha ezen webhelyek egyike azt mutatja, hogy a YouTube problémákat tapasztal, akkor csak annyit tehet, hogy megvárja, amíg megoldja a problémát.


Mi a teendő, ha a YouTube nem jelenik meg Androidon és iPhone-on?

Ha a YouTube-videók nem jelennek meg a mobileszközön, akkor általában probléma van az eszköz sérült adataival, vagy kapcsolódási problémája van az internetkapcsolattal.

Így javíthatja:

  1. Csatlakoztassa eszközét egy másik vezeték nélküli hálózathoz, és ellenőrizze a YouTube-ot.

  2. Törölje a YouTube alkalmazás gyorsítótárát.

    Törölheti az olyan alkalmazások gyorsítótárát, mint a YouTube Android-eszközökön, de az iOS-eszközökön nincs ez a lehetőség. Használjon gyorsítótár-törlő alkalmazást, ha rendelkezik iOS-eszközzel, vagy csak törölje és telepítse újra a YouTube alkalmazást.

  3. Próbálja meg megtekinteni a videót mobil böngészővel a YouTube alkalmazás helyett.

  4. Indítsa újra a készüléket.

  5. Távolítsa el a YouTube alkalmazást eszközéről, majd telepítse újra.