A HEIC konvertálása JPG formátumba Mac-en

A HEIC (High Efficiency Image Container) egy képformátum, amelyet általában használnak az okostelefonokon készített fényképek tárolására. Számos eszközgyártó, köztük az Apple, a Samsung és a Google, az elmúlt években átvette a HEIC-t, mivel ez hatékony módja a fényképfájlok tárolásának túl sok adat elvesztése nélkül.

A HEIC azonban még mindig viszonylag új, ezért nem élvezi ugyanolyan széles körű támogatását, mint a régebbi JPG formátum (más néven JPEG). Ez problémákhoz vezethet, amikor bizonyos webhelyekre és alkalmazásokba próbálják feltölteni és HEIC fájlokat feltölteni. Szerencsére a HEIC fájl JPG formátumba konvertálása viszonylag egyszerű. Íme néhány lehetőség.

Ez az útmutató a HEIC fájlok JPG formátumba konvertálásának részleteit tartalmazza a macOS és az internet segítségével.


A HEIC konvertálása JPG formátumba Mac számítógépen

Könnyen konvertálhatja a HEIC-t JPEG formátumba, amikor az előnézetet használja a Mac-ben. Csak néhány lépésre van szükség, majd a képfájlja felismerhetőbb formátumban lesz.

  1. Keresse meg a konvertálni kívánt fájlt és kattintson duplán az előnézet megnyitásához.

  2. Az Előnézet részben kattintson a gombra Fájl> Exportálás.

  3. A kép JPG formátumba konvertálásához kattintson a gombra kialakított majd kattintson az OK gombra JPEG.

  4. Állítsa be a Minőség csúszkával nagyobb vagy kisebb fájl exportálásához.

    Ellenőrizd a Fájlméret a csúszka alatt.

  5. Kattints Megtakarítás a fájl exportálásához.


Hogyan lehet konvertálni a HEIC-t JPG formátumba a Squoosh használatával egy böngészőben

A Google Sqoosh szoftvere kiválóan alkalmas fájlok konvertálására és tömörítésére egy webböngészőn keresztül. A HEIC fájl JPG formátumúvá konvertálásához így használható.

  1. Keresse meg böngészőjében a https://squoosh.app/ webhelyet.

  2. Ezután keresse meg a JPIC-be konvertálni kívánt HEIC fájlt. Húzza át a Squoosh weboldalra, hogy feltöltse az alkalmazásba.

  3. Látni fogja a HEIC kép betöltését a Squoosh alkalmazásban.

  4. Alapértelmezés szerint a kép a MozJPEG használatára van beállítva a fájltömörítéshez. Ez exportáláskor automatikusan átalakítja képét JPG formátumba.

  5. A HEIC kép JPG fájlként történő mentéséhez állítsa be a Minőség csúsztassa a kívánt csúszkát, majd kattintson a gombra letöltés nyíl a bal alsó oldalon.

  6. Mentse JPG képét a készülékére.