Hogyan lehet megnyitni a HEIC fájlokat a Windows rendszerben

A modern iOS eszközök HEIC / HEIF formátumban menti a képeket. A formátum közös az Apple-nél, de a Windows 10 natív módon nyitja meg ezt a formátumot.

Ez az útmutató részleteket tartalmaz a HEIC fájlok Windows rendszeren történő megnyitásáról. Az utasítások a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 operációs rendszereken működnek. A MacOS minden további változtatás nélkül megnyitja ezeket a fájlokat. 


Mik azok a HEIC fájlok?

A HEIC formátumot az Apple 2017-ben vette át a JPEG formátum helyettesítésére. A méret és minőség szempontjából hatékonyabb, a HEIC fájlkiterjesztés HEIF fájlként is ismert. 

Korábban használták az Apple iPhone portré módjához, amely jóval jobb minőségű képeket tett lehetővé, mint a szokásos JPEG, többek között. Nagy új lépés ez a képfájl-kiterjesztések világában, és remek módszer a fájlméretek csökkentésére.

Néhány kulcsfontosságú lépés csupán az Ön és az ilyen fájlok Windows 7, 8 és 10 rendszeren történő megnyitása között áll. 

Ha képfájlokat küld iOS készülékéről, például e-mailben vagy Dropboxon keresztül, akkor az iOS eszközének automatikusan konvertálnia kell a fájlt JPG formátumba, vagyis nem kell aggódnia a HEIC / HEIF kompatibilitási problémák miatt. 


HEIC fájl megnyitása Windows 10 rendszerben

Egy 2018. áprilisi frissítés natív támogatást adott a HEIC fájlokhoz a Windows 10 rendszerben. Feltéve, hogy a számítógépe naprakész, valójában nem kell sokat tennie a HEIC fájl megnyitása érdekében. Itt van ez.

  1. Keresse meg a fájlt a számítógépén.

  2. Kattintson duplán a fájlra.

    Ezzel a módszerrel nem lehet megtekinteni a kép előnézetét, mint néhány más fájlnál.

  3. Most meg kell nyitnia a Photo Preview ablakban, csakúgy, mint bármely más képfájlt.

    A fájl nem nyílik meg? Töltse le a HEIF Image Extensions bővítményt a Microsoft Store-ból.


HEIC fájl megnyitása Windows 7 és 8 rendszerekben

A HEIC / HEIF fájl megnyitása kissé bonyolultabb a Windows 7 és 8 rendszereken, mivel nincs közvetlen támogatás a fájlkiterjesztéshez. A legjobb megoldás a CopyTrans HEIC for Windows nevű eszköz letöltése. Ez egy olyan plugin, amely ugyanolyan egyszerűen nyitja meg a HEIC fájlokat, mint bármely más fájlt, az eszköz telepítése után nincs szükség további beavatkozásra.

Használhatja a CopyTrans HEIC for Windows alkalmazást Windows 10 PC-n is. Megmutatja a képek indexképeit, és egyszerű konverziós eszközöket is kínál.

  1. Látogasson el a https://www.copytrans.net/copytransheic oldalra.

  2. választ Letöltések
    , majd telepítse a szoftvert.

  3. Kattintson duplán egy HEIC fájlra a megnyitásához.