A PDF konvertálása Google Doc formátumba

A Google Docs részét képező Google Docs egy ingyenes online szövegszerkesztő. Kényelmes és hatékony módszert kínál az összes dokumentum online létrehozására, szerkesztésére és rendszerezésére, beleértve a PDF fájlokat is.

A PDF-fájlok közvetlenül a Google Dokumentumokból történő létrehozása, e-mail küldése és megosztása mellett az ellenkezőjét is megteheti; konvertálja a PDF fájlt Google Doc formátumba szerkesztés és megosztás céljából. Szuper gyorsan és egyszerűen kivitelezhető. A Google Dokumentumok kiváló választás a PDF-szerkesztési igényekhez.

tkacchuk / Getty Images


Mi az a PDF fájl?

A PDF jelentése Portable Document Format. Az Adobe Systems a 90-es évek elején hozta létre a PDF fájlformátumot, hogy konzisztenciát teremtsen a dokumentumok formázásában a különböző számítógépes platformokon. A PDF fájlok hatékonyságának és sokoldalúságának köszönhetően ezek a legnépszerűbb fájlformátumok között vannak.

Miért használja a Google Dokumentumokat PDF fájlok konvertálásához és szerkesztéséhez?

Időnként előfordulhat, hogy egy PDF-fájlt Google-dokumentumdá kell konvertálnia, hogy módosítsa és szerkeszthesse. Például lehet, hogy a munkáltató PDF-fájlként küldött neked egy számla mintát, és frissítenie kell. Szerencsére ezt könnyű megtenni a Google Dokumentumokkal.

Amikor PDF-fájlt tölt fel a Google Dokumentumokba, az automatikusan konvertálja a fájlt Google Dokumentummá. Ehhez nincs szükség semmilyen speciális eszközre vagy szoftverre; a funkcionalitás be van építve. Mivel a Google Dokumentumok bármilyen platformmal kompatibilis, a PDF-fájljaival bármilyen webböngészőben vagy bármilyen eszközön dolgozhat.


Hogyan konvertálhat PDF fájlt Google Dokumentummá

  1. Jelentkezzen be Google Dokumentumok-fiókjába.

  2. Válassza ki a Nyissa meg a fájlválasztót ikon a képernyő teteje közelében található ikonok sorában. Az ikon mappának tűnik.

  3. Menj a Feltöltés fülön a Nyissa meg a fájlt párbeszédablak. Kattints a Válasszon ki egy fájlt a készülékről PDF fájl feltöltéséhez, vagy húzza a fájlt a Húzza ide a fájlt doboz.

  4. Nyissa meg a fájlt, majd válassza a lehetőséget Megnyitás a Google Dokumentumokkal a képernyő tetején.

  5. Szükség szerint szerkessze a fájlt a Google Dokumentumokban.

A Google Dokumentumok konvertálja a PDF-eket, megtartva az eredeti szöveget és formázást. Ha benne van a dokumentumban, frissítheti a szöveget, grafikákat adhat hozzá, vagy átrendezheti az elrendezést, ahogyan szeretné.

Amikor végzett a szerkesztésekkel, exportálhatja vagy megoszthatja a dokumentumot különböző formátumokban, beleértve a DOCX, RTF, PDF és HTML formátumokat. Letöltheti, e-mailben elküldheti vagy PDF fájlként elküldheti a Google Drive-ra.

A Google Dokumentumok fájlméretének korlátozása 50 MB. A legtöbb PDF-fájl viszonylag kicsi, ezért ez nem okozhat problémát.


Google Dokumentumok útközben

A Google Dokumentumok használatának egyik előnye, hogy bármilyen eszközről elérhető, bárhonnan elérheti az internetet.

Ha gyakran hozzáfér okostelefonról vagy táblagépről a Google Dokumentumokhoz, töltse le a Google Dokumentumok mobilalkalmazást iOS és Android készülékekhez a Google Playről vagy az iOS App Store-ból. Az alkalmazással útközben létrehozhat, szerkeszthet és együttműködhet, akárcsak egy böngészőben.