MPL fájl megnyitása, lejátszása és konvertálása

Az MPL fájlkiterjesztésű fájl egy AVCHD lejátszási lista fájl. Ami a lejátszási lista fájljait illeti, azok nem a videokamerával vagy más videofelvevő eszközzel készített tényleges felvételek. Inkább csak hivatkozás a tényleges videókra, amelyek valószínűleg azok az .MTS fájlok, amelyeket szintén látnia kell.

Az MPL fájlformátumot az MPL2 Feliratok fájlokhoz is használják. Ezek olyan szöveges fájlok, amelyek feliratokat tartalmaznak a médialejátszók számára a videók lejátszása közben.

A HotSauce Graphics fájl egy kevésbé elterjedt formátum, amely az MPL kiterjesztést használja.


Hogyan nyitható meg egy MPL fájl

A lejátszási lista fájlokként mentett MPL fájlok a Roxio Creator és a CyberLink PowerDVD termékekkel nyithatók meg, valamint az MPC-HC, a VLC és a BS.Player alkalmazással ingyenesen. Mivel a formátum XML formátumban van, akkor képesnek kell lennie arra, hogy egy szövegszerkesztőt használjon a médiafájlok fájlútvonalainak megtekintéséhez.

Az MPL fájlokat általában az eszközön az AVCHD BDMV PLAYLIST mappában tárolják.

Míg a szövegszerkesztõk megnyithatják az MPL2 Feliratok fájlokat a feliratok kézi elolvasásához, annál praktikusabb felhasználás az olyan programokban, mint az MPC-HC, így azok megfelelõ videóval együtt jelennek meg. Ne feledje, hogy ezek csak szöveges fájlok, amelyek az időbélyegek alapján jelenítik meg a szöveget; valójában nem maguk a videofájlok.

Bár az MPL fájlok bármilyen szövegszerkesztővel szerkeszthetők, a Feliratszerkesztés egy példa egy MPL szerkesztőre, amelyet kifejezetten feliratszerkesztésre építenek.

Ha a fájl nem nyílik meg a fenti javaslatok alapján, akkor előfordulhat, hogy egy másik formátumú fájllal foglalkozik, amely csak egy .MPL fájlnak tűnik, például a WPL-nek (Windows Media Player lejátszási lista).

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni az MPL fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az MPL fájlokban, akkor megtudhatja, hogyan lehet megváltoztatni az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez hogy a változás a Windows-ban.


MPL fájl konvertálása

Mivel az AVCHD Playlist fájlok valójában nem tartalmaznak médiafájlokat, az MPL nem konvertálható közvetlenül MP3, MP4, WMV, MKV fájlokká vagy bármilyen más audio vagy video formátumba. Ha a tényleges médiafájlokat más formátumra kívánja konvertálni, akkor az MTS fájlokat (vagy bármilyen formátumú médiafájlokat tartalmazhat) egy ingyenes fájlkonvertáló szoftverprogrammal nyithatja meg.

A feliratokhoz használt MPL fájlokat az To SRT Converter segítségével lehet SRT-re konvertálni. A fent említett Feliratszerkesztő program az MPL fájlokat is sokféle felirat formátumra konvertálja. Az AVCHD Playlist fájlokhoz hasonlóan, amelyek csak szöveges dokumentumok, az MPL nem konvertálható MP4-be vagy más videó formátumba.

Az MPL konvertálása MPG-re utalhat a liter / mérföld és a gallon / gallon közötti konverzióra, amelyek egyikének sincs köze ezekhez a fájlformátumokhoz. Használhatja a konverziós számológépet a matematika elvégzéséhez.


További információ az MPL2 feliratfájlokról

Ez a felirat formátum szögletes zárójeleket és dekaszekundumokat használ. Például annak magyarázata, hogy a felirat szövegének 10.5 másodpercnél kell megjelennie, majd 15.2 másodperccel később eltűnik, a következőképpen írják: [105] [152].

Több szövegsort úgy állítunk be, mint egy sortörést [105] [152] Első sor | Második sor.

A feliratok dőlt betűkkel írhatók elővágással, így: [105] [152] / Első sor | Második sor. Vagy, hogy a második dőlt legyen: [105] [152] Első sor |/Második sor. Ugyanezt lehet tenni mindkét vonalon, hogy mindkettő dőlt betűs legyen.

Az eredeti fájlformátum kereteket használt a feliratok beállításához, de a második változatban dekaszekundumokra váltott.