Az iPad vezérlőpultjának használata

A Vezérlőpult nagyszerű módja annak, hogy bárhonnan elérhesse a zene vezérléseit és az iPad alapvető beállításait, beleértve a játékot, a Facebook böngészését vagy az interneten való böngészést. Megnyithatja az iPad vezérlőpaneljét a lezárási képernyőről is, ami kiváló, ha csökkenteni szeretné a hangerőt, vagy kihagyna egy dalt.

Ezek az utasítások az iOS 12 vagy újabb rendszert futtató eszközökre vonatkoznak.


A Vezérlőpult megnyitása az iPad készüléken

A vezérlőpult kissé megmozdult az utóbbi néhány frissítés során, de úgy érheti el, hogy bármelyik oldalon lefelé csúsztat a képernyő jobb felső sarkából. Az iPad felébresztése után megjelenő zárolási képernyőn, de mielőtt feloldaná, vízszintes vonal látható abban a sarokban, az óra és az akkumulátor kijelzői alatt.


A Vezérlőpult használata

A kezelőpanel lehetővé teszi a különböző beállítások gyors elérését, például a Repülőgép mód és a zene vezérléseit. Némelyik kibővül, ha megérinti és hosszan rájuk tartja. Például kiugrik az első szakasz, amely tartalmazza a Repülő üzemmódot, és további információkat mutat a benne lévő egyes gombokról. A kibontott nézet lehetővé teszi a panelen lévő további vezérlők megtekintését.

  • Repülőgép üzemmód - Ez a kapcsoló kikapcsol minden kommunikációt az iPad-en, beleértve a Wi-Fi-t és az adatkapcsolatot is.
  • AirDrop beállítások - Az AirDrop egy kényelmes funkció, amelynek segítségével gyorsan megoszthatja fényképeit és webhelyeit valakivel, aki ugyanabban a szobában van. A megosztási funkciókat az iPad Megosztás gombjával érheti el. A vezérlőpulton kikapcsolhatja az AirDrop-ot, beállíthatja úgy, hogy tartalmat csak a névjegyektől fogadjon, vagy mindenki számára be tudja kapcsolni. 
  • Wi-Fi - Ha 4G adatkapcsolattal rendelkező iPad készüléke van, néha súlyosbíthatja a gyenge Wi-Fi jel vételét, amikor az adatkapcsolata sokkal gyorsabb lenne. Ez a könnyű hozzáférés a Wi-Fi kikapcsolásához megmenti a vadászattól az iPad beállításain keresztül.
  • Bluetooth - A Bluetooth éghet az akkumulátoron, ha folyamatosan bekapcsolva hagyja. Ezzel a beállítással gyorsan kikapcsolhatja az energiatakarékosság érdekében.
  • Zene vezérlők - Ezek a vezérlők tartalmazzák a szokásos lejátszás, szünet és ugrás gombokat. Ha ujját lenyomva tartja a zene vezérlőin, a kinagyított ablak lehetővé teszi, hogy az aktuális dal egy bizonyos pontjára ugorjon, beállítsa a hangerőt, megossza a zenét az Apple TV-vel, vagy megnyissa a Zene alkalmazást.
  • Fényerősség - A fényerő beállítása nagyszerű mód az akkumulátor élettartamának megtakarítására, de néha túl alacsonyra csökkentheti a képernyő kényelmét. A vezérlőközpont gyors hozzáférést biztosít egy csúszkához.
  • Hangerő - Az iPad hangerejének beállításának leggyorsabb módja a fizikai hangerő gombok használata az iPad szélén. De be is ugorhat a vezérlőközpontba, és ott megváltoztathatja.
  • AirPlay - Az Apple AirPlay funkciója lehetővé teszi hang és videó küldését, valamint a képernyő megosztását egy AirPlay-kompatibilis eszközzel. Az AirPlay és az Apple TV segítségével videókat küldhet olyan alkalmazásokból, mint a Netflix vagy a Hulu a tévére. Tükrözheti az egész iPad képernyőt is. Ezzel a vezérlővel bekapcsolhatja a képernyő tükrözését.
  • Zár orientáció - Az iPad nagyszerű képessége az automatikus tájékozódásra, kivéve, ha éppen a megfelelő szögben tartja, ahol el akarja fordítani a tájolást, amikor nem akarja a változtatást. Ez a gomb megoldja ezt a dilemmát.
  • Néma - Gyorsan meg kell ölni a hangot az iPad készülékén? A némítás gomb megteszi a trükköt.
  • Ne zavarj - Egy másik, a telefonoknál hasznosabb funkció: a Ne zavarjanak funkció még mindig hasznos lehet, ha sok Facetime hívást fogad.
  • Időzítő / óra - Ez a gomb megnyitja az Óra alkalmazást, ahol beállíthat egy időzítőt vagy ébresztőt, vagy futtathatja a stoppert.
  • Kamera - Ha időnként megpróbál emlékezni arra, hogy hol mozgatta a Kamera ikont a kezdőképernyőn, most gyorsan hozzáférhet hozzá a Vezérlőpulton. Ha pedig önarcképet szeretne készíteni, tartsa lenyomva az ujját a kamera gombján, amíg az be nem aktiválja az elülső kamerát.