Fotók biztonsági mentése a Google Fotókkal

A Google Fotók korlátlan, felhőalapú fotótárhelyet biztosítanak, és megkönnyíti a fotók biztonsági mentését bármilyen eszközről. A folyamat többnyire automatikus, amikor a Google Fotók alkalmazást használja, amely elérhető okostelefonokhoz, táblagépekhez és számítógépekhez.

2019 júliusában a Google leválasztotta a Google Fotókat a Google Drive-ról. Ez azt jelenti, hogy fényképei nem szinkronizálódnak automatikusan a Drive-mal, csak a Fotókkal. A Google ezt részben azért tette, mert a kapcsolat sok felhasználót megzavart; például a Drive-ban tárolt fotók változásai - mondjuk törlések - automatikusan megjelennek a Fotók alkalmazásban. A két szolgáltatás már teljesen külön van. A fotókat továbbra is feltöltheti a Drive-ra (és a Google Backup and Sync használatával ezt automatikusan elvégezheti), de ne felejtse el, hogy ezek a Drive adatkiosztásába beleszámítanak.

A mobileszköz fotóinak biztonsági másolata a Google Fotókba

Először le kell töltenie a megfelelő Google Fotók alkalmazást iOS vagy Android eszközére. Miután letöltötte és telepítette az alkalmazást, a folyamat platformtól függetlenül ugyanaz.

Az itt található képernyőképek Android-eszközön készültek.

  1. Nyissa meg a Google Fotók alkalmazást mobileszközén.

  2. Az alkalmazás bal felső sarkában koppintson a hamburger menüre (három vízszintes vonalak).

  3. Válasszon beállítások.

  4. választ Biztonsági mentés és szinkronizálás.

  5. Válassza ki a ON pozíció. Ezen a képernyőn kiválaszthatja, hogy a készüléken mely mappákról készítsen biztonsági másolatot, milyen típusú adathordozókat szeretne feltölteni, amikor mobiladatokat használ, és hogy ezt meg szeretné-e tenni, ha készüléke a szolgáltató működési területén kívül barangol terület.

A számítógépen lévő fényképek biztonsági mentése a Google Fotóba (Win vagy Mac)

A Google egy olyan alkalmazást kínál, amely kifejezetten a számítógépen lévő fényképek biztonsági mentésére szolgál: Biztonsági mentés és szinkronizálás.

  1. Keresse fel a böngésző https://photos.google.com/apps webhelyét.

  2. Kattints Letöltések
    .

  3. Nyissa meg a telepítőt, és kövesse a képernyőn megjelenő telepítési utasításokat.

  4. Indít Biztonsági mentés és szinkronizálás.

  5. Jelentkezzen be abba a Google-fiókba, amelyet a Google Fotókhoz használ.

  6. Válassza ki, hogy mire kíván biztonsági másolatot készíteni: fotókat és / vagy videókat, vagy az összes fájlt, valamint a kívánt mappákat.

  7. A feltöltés méretének kiválasztásához kattintson a gombra High Quality mellett Fotók és videók feltöltése.

    A Google Fotók korlátlan tárhelyet kínál teljes felbontású fotókhoz, így Kiváló minőség általában a legjobb megoldás.

Things to Remember

Helyet takaríthat meg eszközén a Google Fotókról mentett fotók és videók törlésével. Az elemek a Google Fotókban maradnak, függetlenül attól, hogy mit csinálsz az eszközödön.

Hasonlóképpen, ha töröl egy elemet a Google Fotókból, akkor az a számítógépén marad.

Mint minden fontos fájl esetében, a fényképeket is biztonsági másolatot kell készíteni legalább két helyen - például a Google Fotókban és egy külső merevlemezen.