A hangszóró megjegyzéseinek használata a PowerPointban

A hangszóró jegyzetei a PowerPoint prezentációs diákhoz adott megjegyzések, amelyek referenciaként szolgálnak az előadó számára. A PowerPoint-diában található jegyzetek a prezentáció során el vannak rejtve, és csak azok láthatók. Nyomtassa ki a PowerPoint-jegyzeteit a megfelelő diák miniatűr változatával együtt, hogy ezek hasznosak maradjanak szóbeli előadás készítésekor.

A cikk utasításai a PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010 programokra vonatkoznak; PowerPoint a Microsoft 365-hez, a PowerPoint for Mac és a PowerPoint Online.


Megjegyzések hozzáadása a PowerPoint alkalmazásban

Tartsa nyomon a diavetítés során úgy, hogy hangszóró-jegyzeteket ad hozzá a prezentáció minden egyes diájához. Nem kell mindent leírnia, amit el akar mondani, csak annyi információt kell hozzáadnia, hogy beszéde folyékony maradjon.

  1. Ugrás Megnézem és válassza ki a Normál. A PowerPoint Online alkalmazásban kapcsolja be és ki a jegyzetek ablaktáblát a kiválasztásával Megnézem > Megjegyzések.

  2. A Dia ablaktáblán válassza ki a hozzá tartozó jegyzet indexképét.

  3. Helyezze a kurzort a Jegyzetek ablaktáblába. A Jegyzetek ablaktábla szövege a következő, Kattintson megjegyzések hozzáadásához.

    Ha nem látja a Jegyzetek ablaktáblát, lépjen a következőre: Megnézem és válassza ki a Megjegyzések. Mac rendszeren a csúszda alatti sávot húzza felfelé a jegyzetek részének megjelenítéséhez.

  4. Írja be vagy illessze be a jegyzeteket a Jegyzetek ablaktáblába.

  5. Mentse a prezentáció módosításait.


Hogyan tekintheti meg jegyzeteit egy prezentáció során

Ha számítógépe egy másik monitorhoz vagy kivetítőhöz csatlakozik, engedélyezheti az Előadó nézetet a PowerPoint 2016, 2013 és 2010 programban.

  1. Ugrás slide Show és válassza ki a Használja a Presenter View alkalmazást.

  2. Válassza ki azt a monitort, amelyet használni szeretne a hangszóró jegyzeteinek megtekintéséhez a megjelenítési beállítások párbeszédablak. Helyezzen egy pipát a mellé Ez a fő monitorom.

  3. Ha elérhető, válassza a lehetőséget Az aktuális diából, Egyéni diavetítés, Jelenítse meg onlinevagy Broadcast Diavetítés. Ezen nézetek mindegyike megjeleníti a diavetítés jegyzeteket a bemutató során.

A PowerPoint for Mac egy kicsit másképp működik, mint a Windows verzió. Ha meg szeretné tekinteni a jegyzeteket egy prezentáció során, lépjen a slide Show és válassza ki a Előadó nézet.

A PowerPoint Online nem tudja megnyitni a prezentációt a Presenter View-ban, mert nem tud csatlakozni egy további monitorhoz.


Tippek és további információk a PowerPoint Notes szolgáltatásról

Az Presenter View csak akkor működik, ha a számítógép egy másik képernyőhöz van csatlakoztatva. Az Előadó nézet célja, hogy mást mutasson a képernyőn, mint azon, amelyet a nézői néznek.

Az Előadó nézetben láthatja az aktuális diát, a közelgő diát és a jegyzeteit. Az Előadó nézet tartalmaz egy időzítőt és egy órát, amely megmutatja, hogy a bemutató túl rövid vagy túl hosszú-e.

A Presenter Viewból való kilépéshez és a prezentáció befejezéséhez válassza a lehetőséget Diashow befejezése a képernyő tetején. Ha nem látja ezt a lehetőséget, kattintson a jobb gombbal a diavetítésre, és válassza a lehetőséget Vége a műsornak.