Videók mentése a Facebook-ról

Bármilyen videó letölthető a Facebookról, hogy bármikor megtekinthesse a készülékén, internet-hozzáférés nélkül. Kövesse ezeket a lépéseket, ha meg szeretné tudni, hogyan menthet egy videót a Facebookról a merevlemezre, okostelefonra vagy táblagépre.

Ezek az utasítások számítógépen vagy mobileszközön egyaránt működni fognak.


A Facebookon közzétett videó mentése

A Facebookra feltöltött média biztonsági másolatként szolgálhat, ha elveszíti az eredeti fájlt. A feltöltött videó lekérése a Facebookról:

  1. Jelentkezzen be a Facebookra laptopján vagy asztali számítógépén, és lépjen a profiloldalára.

  2. Lépjen a fejléc menübe, és vigye az egérmutatót a kurzor fölé Több.

  3. választ Videók.

    Ha nem látja ezt az opciót, válassza a lehetőséget Kezelése szakaszok tól Több menüben, és engedélyezze Videók.

  4. Ban,-ben Videók ablaktáblán válassza a lehetőséget A videók.

  5. Vigye az egérmutatót a letölteni kívánt videó fölé, majd válassza a ceruza ikont, amely a kép jobb felső sarkában található.

  6. választ Töltse le az SD-t (standard meghatározás) vagy Töltse le HD (Nagy felbontású).

  7. A videó új képernyőn jelenik meg. Jelölje ki a három függőleges pontot (amelyek a videolejátszó jobb alsó sarkában találhatók), majd válassza a lehetőséget Letöltések
    . A fájl letöltődik a számítógépre.


Hogyan lehet menteni egy olyan videót, amelyet valaki más közzétett a Facebookon

Ha egy videó megjelenik a Facebook idővonalán, miután egy barát, családtag, cég vagy más entitás közzétette, töltse le MP4 fájlként, és helyben tárolja későbbi felhasználás céljából. Először azonban be kell csalnia a Facebookot arra, hogy azt gondolja, hogy mobileszközön nézi a közösségi oldalakat, ami nem mindennapi, de szükséges megoldás. Az alábbi lépések a legtöbb Facebook böngészőben, beleértve az eredetileg a Facebook Live használatával rögzített videókat is, a legtöbb nagy webböngészőben működnek.

  1. Lépjen a letölteni kívánt videóra, majd kattintson a jobb gombbal a lejátszó bármely pontjára.

  2. választ Mutasd a video URL-jét. Vagy válassza a lehetőséget Másolja a videó URL-jét a jelenlegi időpontban, majd ugorjon a 4. lépésre.

  3. Kattintson az URL-re a kiemeléshez, majd kattintson a jobb gombbal, és válassza ki másolat. Használhatja a Ctrl + C or Command + C parancsikon a billentyűzeten.

  4. Törölje a böngésző címsorát, és illessze be az URL-t.

  5. Szerkessze az URL-t. Cserélje ki www val vel m. Az URL elülső részének most az www.facebook.com helyett az m.facebook.com címet kell beolvasnia. nyomja meg belép hogy betöltse az új címet.

  6. A Microsoft Edge alkalmazásban válassza a lehetőséget Megtakarítás hogy letöltse a videofájlt az alapértelmezett helyre. A Chrome, a Firefox vagy a Safari böngészőben kattintson a jobb gombbal a videó bármely pontjára, és válassza a lehetőséget Ellenőriz.

  7. nyomja meg játszani, majd válassza a nyíl ikont (amely az ellenőrzési ablak bal felső sarkában található).

  8. Válassza ki a videót, hogy fókuszáljon rá.

  9. Ban,-ben Elemek ablakban kattintson a jobb gombbal az URL-re, és válassza a lehetőséget Link címének másolása. Ha nem látja ezt a lehetőséget, kattintson duplán arra a területre, ahol a videó URL-jét látja, hogy az kiemelve legyen, majd másolja az URL-t a Ctrl + C or Command + C billentyűparancs.

  10. Illessze be az új URL-t egy új, üres böngészőablakba, és nyomja meg az Enter billentyűt.

  11. A videó egy kisebb ablakban fog lejátszódni. Válassza ki a három függőleges pontot, amelyek a képernyő jobb alsó sarkában találhatók.

  12. választ Letöltések
    . A videó mp4 fájlként töltődik le a számítógépre.


Videó mentése a Facebookról Android vagy iOS eszközön

Ha valaki más videóját letölti a telefonjára vagy táblagépére, szüksége lesz egy harmadik féltől származó alkalmazásra, például az iOS és Android rendszerhez elérhető Friendly For Facebook alkalmazásra. A Friendly munkafolyamatot és használhatósági funkciókat ad a Facebookhoz, beleértve a közösségi hálózaton közzétett videók letöltésének lehetőségét.

A Facebook-videó telefonra vagy táblagépre történő letöltésének utasításai ugyanazok az iOS és az Android esetében is.

Miután megtalálta az eszközére menteni kívánt videót, érintse meg a lejátszás gombot. Amint a videó elkezd lejátszódni, koppintson a képernyő bármely pontjára a lejátszás és a menü információinak megtekintéséhez. Válaszd ki a felhő ikonra, amely a képernyő jobb alsó sarkában található. Megjelenik egy menü, amely lehetővé teszi a videó letöltését mobileszközére.

Android rendszeren koppintson a Felhő ikonra azonnal letölti a videót.

A Friendly hozzáférést kér a fotóihoz és más médiafájlokhoz. Adjon hozzáférést bármilyen videó letöltéséhez a Facebookról.