Mi a teendő, ha a Wii vagy a Wii U nem tudja elolvasni a lemezt

Néha a Wii vagy a Wii U nem képes elolvasni egy lemezt; máskor egy játék lefagy vagy összeomlik. Esetenként a konzol egyáltalán nem játszik le lemezt. Mielőtt kidobná a lemezt - vagy a konzolt - az ablakon, néhány egyszerű javítás visszatérhet a játékához.

 Web / Nasha Ashjaee


Mi a teendő, ha egyetlen lemezt nem lehet lejátszani

Ha egy lemezt nem lehet megfelelően lejátszani, először ellenőrizze a lemezt. A lemez hibája megakadályozhatja a konzol elolvasását. Tartsa a lemez alsó oldalát a fénynél, hogy láthassa az esetleges foltokat vagy karcolásokat.

Ha a maszat a hibás, a lemez tisztításával gyakran megoldódik a probléma. Használjon olyan mikroszálas kendőt, mint amilyet a szemüveg tisztításához használnak. Vagy használjon olyan papírt, amely nem tartalmaz semmilyen testápolót. Finoman dörzsölje az elkenődött foltot. Zsebkendő használatakor először légzéssel gőzölje meg a helyet.

Ne gyakoroljon a kelleténél nagyobb erõt; gyenge lemez.

Amikor a lemez tisztának tűnik, tegye a konzolba. Ha nem működik, keressen egy erősebb fényt, és nézze meg újra. Kis karcolások és foltok nehezen megtalálhatók.

A lemezen lévő karcolás problémásabb. Ha a lemez egy játék, amelyet most vásárolt, vigye vissza oda, ahol megvásárolta, és cserélje le egy másikra. Ellenkező esetben csiszolja ki a karcolást a karcos CD javításához. A karcolás kijavításához használjon otthoni gyógymódot, például fogkrémet, bútorlakkot vagy vazelint. Vannak olyan CD-javító készletek is, amelyek tartalmaznak egy olyan gépet, amely a karcolásoktól számol el.

Néhány régebbi Wii konzolnak gondjai vannak a kétrétegű lemezekkel, amelyek több információt csomagolnak a lemezre. A kétrétegű lemezeket használó játékok között szerepel a Xenoblade Chronicles és a Metroid Prime Trilogy. Ha a Wii-nak problémái vannak egy kétrétegű lemez olvasásával, használjon lencsetisztító készletet a konzolon lévő lencse tisztításához.

Ha megtisztította a lemezt és a játékkonzolt, és a lemez még mindig nem játszik le, akkor a lemez rossz lehet.

Használja a megfelelő lemezt a konzolhoz. A Wii és a Wii U különböző konzolok. A Wii U visszafelé kompatibilis, Wii játékokat játszik. A Wii nem kompatibilis előre, Wii U lemezt nem lehet lejátszani Wii-n.


Mi a teendő, ha nem játszanak le lemezeket?

A konzol lencsetisztító készlettel történő tisztítása az első lépés, ha a konzol egyáltalán nem olvas lemezeket. Lehet, hogy csak egy piszkos lencse jelent problémát.

Ha az objektív tisztítása nem segít, végezzen rendszerfrissítést. 

Ha a tisztítás és a frissítés nem tesz semmit, vegye fel a kapcsolatot a Nintendóval.