Az NW-2-5 Netflix hibakód javítása

Az NW-2-5 Netflix hibakód hálózati csatlakozási problémát jelez, ami azt jelenti, hogy készüléke nem képes elérni a Netflix szolgáltatást, és viszonylag gyakori és nehezen azonosítható és megoldható a Netflix problémája. Ez azt jelenti, hogy az eszköz nincs csatlakoztatva az internethez, vagy valami akadályozza az eszközt a Netflix-hez való csatlakozásban.

Ezt a hibakódot a készülék, az otthoni hálózat vagy az internetkapcsolat problémája okozhatja.

Az NW-2-5 Netflix hibakód előfordulása esetén a készülék általában ezt az üzenetet jeleníti meg a képernyőn:

A Netflix hibát észlelt. Újrapróbálkozás X másodperc múlva.
Kód: NW-2-5

Az NW-2-5 hibakód a legtöbb olyan eszközön előfordulhat, amely rendelkezik Netflix alkalmazással, beleértve a játékkonzolokat, a streaming eszközöket, például a Roku, a Blu-Ray lejátszókat és az intelligens televíziókat.

Ez az útmutató minden olyan eszközre vonatkozik, amely képes a Netflix streamelésére, de van néhány konkrét lépés, amelyet Xbox és PlayStation felhasználók számára hívnak meg.

Alex Dos Diaz / Web


Az NW 2-5 Netflix hibakód javítása

Az NW-2-5 hibakód kijavításához szükséges lépések kissé eltérhetnek a használt eszköztől függően. Például egyes eszközökön nem ellenőrizheti vagy módosíthatja a DNS-beállításokat.

Az NW-2-5 Netflix hibakód javítása:

  1. nyomja meg Próbáld újra a hiba képernyőn.

    Néha csak ennyit kell tennie.

  2. Indítsa újra a készüléket.

    Ha készülékén alvó mód van, akkor győződjön meg arról, hogy teljesen leállította és újraindította az eszközt. Bizonyos esetekben a készülék kikapcsolása után akár egy percre is ki kell húznia az eszközt.

  3. Ellenőrizze, hogy készüléke csatlakozik-e az internethez.

    Néhány eszköz rendelkezik olyan funkcióval, amely teszteli az internetkapcsolatot az Ön számára. Ha eszközén nincs ilyen funkció, próbáljon meg videót streamelni vagy weblapot megtekinteni a Netflixtől eltérő alkalmazással.

  4. Ellenőrizze, hogy a hálózat, amelyhez csatlakozik, támogatja a streaming szolgáltatást.

    Kapcsolatban áll egy szállodai, üzleti vagy egyetemi megosztott internetkapcsolattal? Ha igen, akkor a hálózati rendszergazda letilthatta a streaming szolgáltatásokhoz való hozzáférést. Ha bizonytalan, forduljon a hálózati rendszergazdához.

  5. Indítsa újra az otthoni hálózatot.

    Kapcsolja ki mind az útválasztót, mind a modemet, ha azok külön eszközök. Lehetséges, hogy a probléma teljes kijavításához ki kell húznia a csatlakozódugaszokat is.

  6. Ellenőrizze a DNS-beállításokat.

    Egyes eszközök lehetővé teszik a DNS-beállítások ellenőrzését, mások pedig nem. Ha nem tudja ellenőrizni a készülék DNS-beállításait, akkor ezt a lépést ki kell hagynia.

  7. Próbálja ki az Ethernet-kapcsolatot, vagy javítsa a Wi-Fi jelet.

    Vezetékes ethernet kapcsolat használata biztosítja a legjobb streaming élményt. Ha ez nem lehetséges, helyezze át az eszközt és az útválasztót a lehető legerősebb Wi-Fi jel elérése érdekében.

  8. Vegye fel a kapcsolatot internetszolgáltatójával.

    Ha a fenti lépések végrehajtása után még mindig rendelkezik NW-2-5 kóddal, probléma lehet az internetkapcsolatával, vagy az internet szolgáltatója nagyobb problémát tapasztalhat.

Néhány internetszolgáltató szülői felügyeletet kínál. Lehet, hogy le kell tiltania a szülői felügyeletet, vagy módosítania kell a beállításokat a Netflix használatához.


Támogatja-e a hálózat a streaminget?

Egyes hálózatok a sávszélesség megtakarítása vagy más okok miatt letiltják az adatfolyamot. Ha egyetemen, szállodában vagy más nagy hálózaton keresztül csatlakozik az internethez, akkor kapcsolatba kell lépnie a hálózati rendszergazdával, hogy megtudja, letiltották-e a streaminget.

Ha saját internetkapcsolattal rendelkezik, saját modemmel és útválasztóval, akkor ez a kérdés nem vonatkozik Önre.

Hogyan állapítható meg, hogy a készülék csatlakozik-e az internetre

Mivel az NW-2-5 hibakód kapcsolódási hiba, az első dolog, amit ki kell zárni, egy internetkapcsolati probléma. Ennek megvalósításának legjobb módja készülékenként változik a hibaelhárító eszközök eltérő rendelkezésre állása miatt.

A legtöbb videojáték-konzolon lehetőség van az internet-kapcsolat tesztelésére. Ha eszközén ilyen típusú teszt működik, akkor futtatnia kell. Ha azt mutatja, hogy nem csatlakozik az internethez, ellenőrizze, hogy eszköze a megfelelő hálózathoz csatlakozik-e. Lehetséges, hogy le kell tiltania és újra kell engedélyeznie az internetkapcsolatot a készüléken, hogy a dolgok újra működjenek.

Ha eszközének nincs lehetősége internetkapcsolat tesztelésére, nyissa meg a Netflix kivételével bármely olyan alkalmazást, amelynek működéséhez internetkapcsolatra van szükség. Ha az alkalmazás képes hozzáférni az internethez, akkor csatlakozik, és folytathatja a következő lépéssel.


Az eszköz és az otthoni hálózat újraindítása

Sok esetben a készülékek egyszerű áramellátása csak az NW-2-5 Netflix kódot oldja meg. Ez azt jelenti, hogy teljesen le kell állítania készülékeit, húzza ki őket a falból, majd dugja vissza és kapcsolja be újra.

Egyes eszközök alvó vagy alacsony energiafogyasztású üzemmódban vannak, amelyek akkor lépnek be, amikor megnyomja a bekapcsológombot vagy kikapcsolja őket a képernyőn megjelenő menüben. Ezért fontos megbizonyosodni arról, hogy valóban kikapcsolta-e a készüléket, majd kihúzta-e a konnektorból.

Az otthoni hálózat újraindítása ugyanúgy működik. Kapcsolja ki a modemet és az útválasztót, húzza ki őket a konnektorból, majd dugja vissza és kapcsolja be újra. A legtöbb esetben a 10 és 20 másodperc között elég hosszú idő várakozni kell, mielőtt újból csatlakoztatná az eszközeit. Lehet, hogy akár egy percig is hagynia kell a hálózati csatlakozást.

Miután újraindította készülékét és otthoni hálózatát, ellenőriznie kell, és ellenőriznie kell, hogy készüléke csatlakozik-e a megfelelő hálózathoz.


A DNS-beállítások ellenőrzése

Egyes eszközök lehetővé teszik a DNS-beállítások ellenőrzését, ami hasznos lehet az NW 2-5 Netflix kód kijavításában. Ha eszköze nem támogatja ezt, akkor folytatnia kell a következő lépéssel.

Így ellenőrizheti a DNS-beállításait a PlayStation 4 (val vel PlayStation 3 zárójelben):

  1. navigáljon beállítások.

  2. választ hálózat (Hálózati beállítások a PS3-on).

  3. választ Állítsa be az internetkapcsolatot (Internetkapcsolat beállításai, Akkor OK, akkor szokás).

  4. Válasszon Használja a Wi-Fi-t (drótnélküli), ha vezeték nélkül csatlakozik, vagy használja a LAN kábel (Vezetékes kapcsolat), ha Ethernet kábelen keresztül csatlakozik.

    Ha Wi-Fi-kapcsolaton keresztül csatlakozik:

    • A Wi-Fi használata alatt válassza a lehetőséget szokás (WLAN szakasz, Írja be manuálisan, majd nyomja meg jobbra a d-padon a kiválasztáshoz IP-cím beállítása)

    • Válassza ki a Wi-Fi hálózatot.

    Ha Ethernet-kapcsolaton keresztül csatlakozik

    • Válassza a lehetőséget szokás (Auto felismerés) az Üzemmódhoz.

  5. Válasszon Automatikus az IP-cím beállításaihoz.

  6. Válasszon Ne adja meg (ne állítsa be) a DHCP hosztnévhez.

  7. Válasszon Automatikus a DNS-beállításokhoz.

  8. Válasszon Automatikus az MTU beállításaihoz.

  9. Válasszon Ne használja a proxy szerverhez (akkor engedélyezése az UPnP-hez, majd mentse a beállításokat a X gombot)

  10. Válasszon Tesztelje a kapcsolatot.

Így ellenőrizheti DNS-beállításait Xbox 360-on:

  1. Nyomja meg a útmutató gombot a vezérlőn.

  2. navigáljon beállítások > Rendszerbeállítások.

  3. választ Hálózati beállítások.

  4. Keresse meg a hálózatát, és válassza a lehetőséget Konfigurálja a hálózatot.

  5. választ DNS beállítások > Automatikus.

  6. Állítsa le, majd kapcsolja be újra az Xbox 360-at.

  7. Ellenőrizze, hogy működik-e a Netflix.

Így ellenőrizheti DNS-beállításait egy Xbox One-on:

  1. Nyomja meg a Menü gombot és válassza ki beállítások > Minden beállítás.

  2. választ hálózat.

  3. választ hálózati beállítások.

  4. választ Speciális beállítások.

  5. választ DNS-beállítások.

  6. választ Automatikus.

  7. Nyomja meg a B gombot.

  8. Ellenőrizze, hogy működik-e a Netflix.

Az internetkapcsolat javítása

Bizonyos esetekben pusztán az internetkapcsolat javításával kijavítható az NW-2-5 Netflix kód. Ennek módja az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy készüléke a lehető legerősebb kapcsolattal rendelkezik.

Noha a Netflix szolgáltatásaiból Wi-Fi-hálózaton keresztül lehet videót streamelni, a gyenge jel, a túlterhelt hálózat vagy más közeli hálózatok sok interferenciája sok problémát okozhat. A problémák legegyszerűbb módja a vezetékes kapcsolat használata.

Ha ez egyáltalán lehetséges, próbálja fizikai Ethernet-kábellel csatlakoztatni a streaming eszközt az útválasztóhoz. Néhány eszköz nem rendelkezik Ethernet csatlakozóval, de ezekhez az eszközökhöz általában vásárolhat USB-Ethernet adapter kulcsot.

A gyenge internetkapcsolat kizárásának másik módja, ha készülékét Ethernet-kábellel közvetlenül a modemhez csatlakoztatja, és kiveszi az útválasztót az egyenletből. Ez nem állandó javítás, mivel csak az útválasztó újracsatlakoztatásával tud más eszközöket csatlakoztatni vagy használni a Wi-Fi-t.

Ha az NW-2-5 kód eltűnik, amikor a készüléket közvetlenül az útválasztóhoz csatlakoztatja, akkor a probléma az útválasztón vagy a Wi-Fi jelerősségében van. Próbálja meg úgy pozicionálni az útválasztót és az eszközt, hogy azok a lehető legközelebb legyenek, és távolítson el minél több akadályt.

További segítségért forduljon internetszolgáltatójához

Ha követi ezeket a lépéseket, és még mindig rendelkezik az NW-2-5 Netflix kóddal, akkor az egyetlen lehetőség az, hogy kapcsolatba lép az internet szolgáltatójával. Hardverproblémája lehet a modemmel, az útválasztóval vagy a streaming eszközzel, de valószínűbb, hogy probléma van az internetkapcsolatával.

Bizonyos esetekben az NW-2-5 Netflix kódot akár maga az internetszolgáltatója is okozhatja. Ezeket a problémákat általában akkor oldják meg, amikor az internetszolgáltató megoldja a problémát a berendezésével. Ha vár egy darabig, és a probléma rejtélyes módon megoldódik, akkor valószínűleg az internetszolgáltatója volt a hibás.