A Netflix nem működik? Itt van a javítás módja

A Netflix lehet az egyik legnépszerűbb video streaming szolgáltatás a bolygón, de ez nem jelenti azt, hogy mindig öröm használni. Az alkalmazásokra, az internetkapcsolatra és a harmadik féltől származó hardverekre való támaszkodás alkalmanként azt eredményezheti, hogy a Netflix nem működik: a hivatalos alkalmazások összeomlanak, nem nyílnak meg megfelelően, nem tudnak filmeket és tévéműsorokat lejátszani, vagy akár csak fekete képernyőt töltenek be a tévére készlet vagy tabletta.

Ezek a hibaelhárítási lépések minden olyan eszközre vonatkoznak, amelyről a Netflix használható, beleértve a számítógépet, okostelefont, táblagépet, okostévét, játékeszközt vagy más streaming eszközt.


A Netflix alkalmazás általános hibaelhárítása az első próbálkozáshoz

Annak ellenére, hogy a Netflix alkalmazás különféle platformokon érhető el, vannak olyan megoldások a hibás alkalmazások kijavítására, amelyek mindenütt működnek, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használ.


  1. Ellenőrizze, hogy a Netflix nem működik-e. Ha a Netflix alkalmazást nem sikerül betölteni, vagy ha egy film vagy tévéműsor nem indul el, annak egyszerűen az lehet az oka, hogy maga a Netflix szolgáltatás leáll vagy offline állapotban van. Használja ezt a linket, hogy megnézze, van-e probléma a Netflix szervereivel. Ha van, akkor nem tehet mást, mint várni, amíg kijavítják.

  2. Indítsa újra az eszközt. Szinte egy közhely lett belőle, de a készülék újraindításával gyakran kijavítható egy hibás alkalmazás vagy rendszerprobléma.

  3. Ellenőrizze az internetkapcsolatot vagy a telefon jelét. Ha nem működik az internet, a Netflix nem fog működni. Győződjön meg arról, hogy a Wi-Fi vagy a mobil kapcsolat be van-e kapcsolva, és hogy készülékét nem véletlenül állította-e Repülőgép üzemmódba. Próbáljon meg más alkalmazásokat is megnézni, hogy tudnak-e csatlakozni az internethez.

  4. Indítsa újra az útválasztót. Ha az internet nem működik, vagy úgy tűnik, hogy csatlakozik, de az alkalmazások nem működnek megfelelően, akkor a probléma a hálózati hardverrel lehet.

  5. Frissítse Netflix alkalmazását. A rendszerfrissítéshez hasonlóan ugyanolyan fontos a Netflix alkalmazás naprakészen tartása, mivel a legfrissebb verzióra lehet szükség az eszközön való futtatáshoz, vagy a média streaminghez való csatlakozáshoz. Az alkalmazásfrissítés javíthatja a kapott Netflix hibakódokat is, például az UI-800-3 hibakódot.

  6. Jelentkezzen ki a Netflixből és jelentkezzen be újra. Egyszerű, de hatékony megoldás, és csak néhány percet vesz igénybe.

  7. Telepítse újra a Netflix alkalmazást. A Netflix alkalmazás törlése és újratelepítése gyakran megoldja a felmerült problémákat. Egy alkalmazás törlése és újratelepítése meglehetősen egyszerű a legtöbb eszközön, és általában csak az adott alkalmazásboltból kell újra letölteni.

    Ha problémái vannak a Netflix újratelepítésével egy Samsung okos tévére, jelölje ki a Netflix alkalmazást a kurzorral, nyomja meg a Eszközök gombot a távvezérlőn, majd válassza a lehetőséget Tegye vissza.

  8. Jelentkezzen ki a Netflix szolgáltatásból minden eszközön. Esetenként a Netflix több eszközön történő használata, még akkor is, ha tagsága lehetővé teszi, konfliktusokat okozhat a Netflix szerverein belül. Ez úgy javítható, hogy egyszerre minden eszközön kijelentkezik a Netflix-ből. Ezt a Netflix weboldalán teheti meg Fiók beállítások, amelyekhez a bejelentkezés után a jobb felső ikonon lehet hozzáférni. Kattintson a gombra Jelentkezzen ki az összes eszközről, várjon néhány percet, majd jelentkezzen be újra a készülékére.

    Ezt a mobil eszközén lévő alkalmazásból is megteheti. Nyissa meg a Több menü alján koppintson a ikonra Fiók, majd válassza ki Jelentkezzen ki az összes eszközről.

  9. Frissítse az operációs rendszert. Akár intelligens tévét, játékkonzolt, okostelefont vagy táblagépet használ, mindig próbálja meg naprakészen tartani a legújabb operációs rendszerrel, mivel egyes alkalmazások leállnak, ha tudják, hogy rendelkezésre áll egy rendszerfrissítés. A rendszerfrissítés kijavíthatja azokat a hibákat is, amelyek megakadályozhatják a Netflix alkalmazás megfelelő működését. Nyilvánvalóan azért soroltuk fel ezt az utolsót, mert egy kicsit a dolgok végső végén van, amit meg kell próbálni / megtenni.

  10. Hívja internetszolgáltatóját. Ezen a ponton, ha a Netflix szerverei megfelelően működnek, és mindent megtettél annak érdekében, hogy az alkalmazás működjön, a Netflix leállásának oka az internetszolgáltatóval kapcsolatos probléma lehet, amely nem áll az Ön kezén.


A Netflix javítása Samsung Smart TV-n

Az okostévék olyan televíziókészülékek, amelyek lehetővé teszik az alkalmazások közvetlen telepítését rájuk további hardver nélkül. Néhány intelligens tévéhez létezik hivatalos Netflix alkalmazás, és sajnos a Samsung okos tévéiről ismert, hogy bizonyos problémákat tapasztal.

Az intelligens TV-hez már előre telepített streaming alkalmazások tartoznak. Manuel Breva Colmeiro / Moment Open

Íme néhány megoldás annak kipróbálására, ha a fenti hibaelhárítási tippek nem oldják meg a problémát.

  1. Húzza ki a Samsung okos TV-készüléket 30 másodpercre. A tévé újbóli be- és kikapcsolása gyakran működhet, de ha legalább 30 másodpercre kikapcsolja, akkor minden teljesen visszaállhat és újraindulhat, amikor a következő bekapcsol.

  2. Tiltsa le a Samsung Instant On funkciót. Lehet, hogy a Samsung Azonnali bekapcsolása gyorsabbá teszi a tévé működését, de köztudott, hogy ez a funkció ütközik néhány más funkcióval, sőt néhány alkalmazással, például a Netflix-szel. Ha kikapcsolja, akkor újra minden rendben működhet. A Samsung Instant On kikapcsolásához nyissa meg beállítások majd kattintson rá általános a hely megkereséséhez tiltsa le az opciót.

  3. Végezzen kemény visszaállítást. Ennek feltétlenül az utolsó dolognak kell lennie, amikor megpróbálja újra működésbe hozni a Netflix alkalmazást a Samsung okos tévéjén. A hardveres visszaállítással a tévé visszaáll gyári beállításaiba, amely törli az összes intelligens TV alkalmazást és beállítást. Szerencsére a kemény visszaállítás elvégzése a Samsung távfelügyeleti csoportja számára tehet, és ez csak 10-XNUMX percet vesz igénybe. Egyszerűen hívja a Samsung technikai támogatását 800-SAMSUNG és kérje meg a Samsung távfelügyeleti csapatát, hogy végezzen hardveres visszaállítást az okos TV-készüléken.


Hogyan javítható a Netflix egy Roku-on

Ha a fenti általános tippek nem működnek abban, hogy a Netflix alkalmazás működjön a Roku-n, a legjobb megoldás az lehet, ha deaktiválja a kapcsolatot az alkalmazással, majd újraaktiválja. Az egyes Roku modelleken ezt megteheti.

  1. Roku 1: Nyomja meg a gombot FŐOLDAL gombra a Roku vezérlőn, majd kattintson a gombra beállítások és azután Netflix beállítások. Látnia kell az opciót, amely azt mondja Kikapcsolja. Kattints rá.

  2. Roku 2: A Főmenü, jelölje ki a Netflix alkalmazás ikonját, és nyomja meg a csillag gombot a Roku távirányítóján. Kattintson Távolítsa el a csatornát majd kattintson rá még egyszer a deaktiválás megerősítéséhez.

  3. Roku 3, Roku 4 és Roku TV: A Netflix alkalmazásban a kurzort balra mozgatva nyissa meg a Netflix menüt. Kattintson beállítások majd kattintson rá Jelentkezzen ki és azután Igen.

1. december 2019-jétől a Netflix már nem támogatja a régebbi Roku eszközöket. A streamer szerint a "technikai korlátozások" tiltják a következő Roku modellek támogatását: Roku 2050X, Roku 2100X, Roku 2000C, Roku HD Player, Roku SD Player, Roku XR Player és Roku SD Player.


A Netflix javítása Xbox One konzolon

A Microsoft Xbox One konzoljai számos népszerű streaming alkalmazást tartalmaznak, mint például a Twitch, a YouTube és természetesen a Netflix. Ha problémái vannak az Xbox One Netflix alkalmazás megfelelő működésével, és kipróbálta a fent említett összes általános tanácsot, akkor előfordulhat, hogy ki kell próbálnia a következő javításokat.

Netflix

  1. Ellenőrizze, hogy leáll-e az Xbox Live. Számos Xbox One alkalmazás és szolgáltatás nem fog működni, ha az Xbox Live online szolgáltatás leáll.

    Annak ellenőrzéséhez, hogy működik-e, látogasson el a hivatalos Xbox Live Status weboldalra, és nézze meg, van-e zöld pipa a mellett Xbox One-alkalmazások. Ha van pipa, akkor az Xbox Live alkalmazás funkcionalitása normálisan működik, és a Netflix alkalmazás problémáját valami más okozza. Ha nincs mellette pipa, akkor előfordulhat, hogy az Xbox Live egyes részei nem működnek, és meg kell várnia, amíg újra online lesz. Ez eltarthat néhány perctől néhány óráig.

  2. Lépjen ki az Xbox One Netflix alkalmazásból. Ha a Netflix alkalmazás hibás az Xbox One-on, megpróbálhatja abbahagyni és újra újra megnyitni. Ehhez nyomja meg a kört X gombot az Xbox-vezérlő közepén az útmutató megjelenítéséhez, és válassza ki a Netflix alkalmazást a legutóbb használt alkalmazások listájáról. Miután kiemelte, nyomja meg a menü gombot a vezérlő három sorával, majd nyomja meg a gombot Kilépés a felugró menüből. A Netflixnek teljesen bezárulnia kell, és mostantól újra megnyithatja a szokásos módon.


A Netflix javítása PlayStation 4 konzolon

Az Xbox One-hoz hasonlóan a Sony PlayStation 4 konzolján olyan streaming alkalmazások is futhatnak, mint a Netflix. Ha problémákat tapasztal a Netflix alkalmazással a PS4-en, próbálkozzon a következő két megoldással az oldal tetején található tippek mellett.

 Netflix

  1. Ellenőrizze, hogy a PSN nem működik-e. Ha a PlayStation Network online szolgáltatás nem működik, akkor ez megakadályozhatja egyes alkalmazások működését. A hivatalos állapotoldalon ellenőrizheti, hogy a PSN fut-e.

  2. Lépjen ki a PS4 Netflix alkalmazásból. A PlayStation 4 alkalmazások akkor is futnak a háttérben, ha videojátékra vagy más alkalmazásra váltanak. A nyitott alkalmazások bezárásával nemcsak javíthatja a PS4 teljesítményét, hanem frissítheti az alkalmazásokat az esetlegesen fellépő hibák kijavításához. A PS4 alkalmazás bezárásához jelölje ki az ikonját a kezdőképernyőn, majd nyomja meg a gombot Opciók gombot a PS4 vezérlőn. Egy új menü jelenik meg az opcióval, Alkalmazás bezárása. Kattintson rá a Netflix alkalmazás bezárásához. Most újra megnyithatja, mint általában.