A névjegyek átvitele Androidról iPhone-ra

Mit kell tudni

  • Névjegyek átvitele Androidról iPhone-ra 3féleképpen: Használja az Apple Move to iOS alkalmazását Androidra, használjon SIM-kártyát vagy használja a Google-t.
  • Egyes módszerek többet mozognak, mint a kapcsolatok; ha csak a névjegyeket szeretné áthelyezni, akkor válassza a SIM-kártya megközelítést.

Ez a cikk három módszert ismertet az összes névjegy átvitele androidos címjegyzékéből az iPhone-ra.


Az Áthelyezés iOS alkalmazásba névjegyek átvitele

Az Apple megkönnyíti az adatok átvitelét Androidról iPhone-ra az Android készülékekhez készült Move to iOS alkalmazással, amely elérhető a Google Play áruházban.

Ez az alkalmazás összesíti az Android-eszközön található összes adatot - névjegyeket, szöveges üzeneteket, fotókat és videókat, naptárat, e-mail fiókokat, webhely könyvjelzőit -, majd Wi-Fi-kapcsolaton keresztül importálja azokat az új iPhone készülékére. A folyamat nem lehet egyszerűbb. 

Ha androidos okostelefonja vagy táblagépe Android 4.0 vagy újabb rendszert futtat, és iPhone-ja iOS 9.3 vagy újabb rendszert futtat, töltse le az Áthelyezés iOS-re lehetőséget a Google Playről, és kezdje el.

Ugrás az iOS alkalmazásra.

Bár az adatokat továbbítja, az Android-alkalmazásokat nem. Ehelyett javaslatokat tesz az App Store-ból az Android-eszközén lévő alkalmazások alapján. Az átvitel során a megfelelő ingyenes alkalmazásokat javasoljuk letöltésre. A megfelelő fizetős alkalmazások bekerülnek az App Store kívánságlistájába későbbi vásárlás céljából.

Telefonváltáskor az átvitelhez szükséges kapcsolatokon kívül sok adat található. Ha többet szeretne megtudni erről, nézze meg, mit kell tudnia az Androidról iPhone-ra váltáskor.


Használja a SIM-kártyát a névjegyek átviteléhez

Ha csak a névjegyek áthelyezése érdekli, és nem a többi adat, akkor használhatja a SIM-kártyát androidos telefonján. Mivel a címjegyzék adatait Android SIM-kártyán tárolhatja, ott biztonsági másolatot készíthet a névjegyekről, és áthelyezheti őket iPhone-jára (a SIM-kártyáknak természetesen mindkét eszközön azonos méretűeknek kell lenniük). Minden iPhone 5-től kezdődő iPhone Nano SIM-eket használ.

A következőket kell tennie:

  1. Android-eszközén indítsa el a Névjegyek alkalmazást, érintse meg a menü gombot, és keresse meg a lehetőséget beállítások. Keresse meg a Import / Export beállítást, és koppintson rá.

    A következő képek az Android Oreo rendszert futtató Samsung eszköz lépéseit mutatják. A képernyők kissé másképp nézhetnek ki, a tulajdonában lévő eszköztől függően, de az alapvető lépéseknek nagyjából meg kell egyezniük.

  2. Érintse meg a Export gomb. Ezután válassza az exportálást a SIM kártya.

  3. Várja meg, amíg a névjegyeket exportálja a SIM-kártyára.

  4. Ha az exportálás befejeződött, vegye ki a SIM-kártyát androidos telefonjáról, és helyezze be az iPhone készülékébe.

  5. Az iPhone készüléken érintse meg a ikont beállítások alkalmazás megnyitásához.

  6. Érintse Kapcsolatok (az iOS néhány régebbi verzióján ez Mail, Kontaktok, Naptárak).

  7. Érintse SIM-névjegyek importálása.

Az importálás befejeztével a névjegyek elérhetők lesznek az iPhone előre telepített Névjegyek alkalmazásában. 


Használja a Google-t a Névjegyek átviteléhez

A felhő erejét felhasználva kapcsolatait áthelyezheti Androidról iPhone-ra. Ebben az esetben a Google-fiók használata a legjobb választás, mivel mind az Android, mind az iPhone támogatja azt.

Ahhoz, hogy ez működjön, szüksége van egy Google-fiókra. Szinte biztosan létrehozott egyet az Android-eszközéhez.

A névjegyek átadásához kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Android-eszközén készítsen biztonsági másolatot névjegyeiről a Google számára. A biztonsági mentésnek automatikusan meg kell történnie, ha Google-fiókját használja eszközén. Koppintson arra is beállítások, Fiók, a szinkronizálni kívánt Google-fiókot, majd váltson sync Contacts ON állásba.

  2. Ha ez megtörtént, adja hozzá Google-fiókját iPhone-jához.

  3. A fiók beállítása után azonnal engedélyezheti a kapcsolattartók szinkronizálását. Ha nem, akkor menjen beállítások > Jelszavak és fiókok és koppintson a Gmail-fiókra.

  4. Mozgassa a Kapcsolatok csúsztassa a Be (zöld) helyzetbe, és a Google-fiókjához felvett névjegyek szinkronizálódnak az iPhone készülékkel. 

Ezentúl az iPhone címjegyzékében végrehajtott bármilyen változás szinkronizálódik Google-fiókjával. A címjegyzék teljes példánya két helyen lesz, biztonságosan biztonsági másolattal készen áll, és szükség esetén készen áll más eszközökre való átvitelre.

Ha szeretné, a Yahoo segítségével szinkronizálhatja névjegyeit az iPhone készülékkel, a Google helyett. A folyamat hasonló.


Mi a helyzet az iTunes-nal a névjegyek átvitelénél?

Kíváncsi arra, hogy használhatja-e az iTunes alkalmazást az Androiddal az adatok mozgatásához? Tudsz!