Az iPhone fényképezőgép használata

Van egy mondás a fotózásban, hogy a legjobb kamera az, amellyel a legjobban van. Sok ember számára ez a kamera az okostelefonján.

Szerencsére, ha Ön iPhone tulajdonos, akkor a telefon kamerája elég lenyűgöző. Valójában a modern iPhone olyan sportkamerákat modellez, amelyek egymással versengenek, és ezrekbe kerülnek.

Az iPhone kamera óriási fejlődésen ment keresztül az évek során. Az eredeti iPhone fényképeket készített, de nem tett sokkal többet. Az iPhone 4 fontos funkciókat adott hozzá, például a vakut és a zoomot, míg az iPhone 5 támogatta a panorámaképeket. A későbbi modellek sorozatfelvételi módot, portré módot és még sok minden mást tartalmaznak.

Bármelyik funkció is érdekli, a következőképpen használhatja az iPhone-ra előre feltöltött Camera alkalmazást.

A cikkben található tippek különböző iPhone-modellekre vonatkoznak, amelyek modern és régebbi iOS-verziókat futtatnak. Feltétlenül olvassa el az egyes szakaszok jegyzetét, hogy megnézze, iPhone-ja támogatja-e ezt a funkciót. Ugyanaz a Camera alkalmazás elérhető az iPad-en és az iPod touch-on is, bár a különböző modellek hardverük alapján eltérő funkciókkal rendelkeznek.


Hogyan lehet kamerát váltani iPhone-ján

Az összes legújabb iPhone modell két kamerával rendelkezik. Az egyik a képernyő felett van, és feléd néz; szelfik készítésére, a FaceTime használatára stb. használják. A hátrafelé néző kamera több funkcióval rendelkezik, és más fotók és videók készítésére is alkalmas.

Könnyű váltani az iPhone két kamerája között, hogy Önportrékat készítsen vagy felvegye a körülötte lévő szobát: koppintson a frissítés szimbólumot mutató kamera gombra.

A hátsó és az elülső kamera közötti váltás iPhone 4 és újabb verziókon működik.

11 alkalmazás a szelfik online kiemeléséhez


Nagyítás az iPhone fényképezőgéppel

Az iPhone kamera nagyíthatja és kicsinyítheti a kívánt fénykép jobb rögzítését. Ez nagyban hasonlít ahhoz, ahogyan nagyít a weboldalakon, képeken stb.

Ha a kamera nyitva van, és valamit megnéz, szorítsa össze a két ujját a kicsinyítéshez, vagy húzza el egymástól a nagyításhoz.

Az iPhone digitális zoom funkciójának másik módja az, hogy bármelyik irányt megcsípi, hogy felfedje a képernyő alján található zoom sávot. Húzza balra a kép nagyobb részének megtekintéséhez, vagy jobbra a nagyításhoz.

A kamera nagyítását az iPhone 3GS és az újabb modellek támogatják.


Az iPhone Camera Flash használata

Atsushi Yamada / Taxi Japan / Getty Images

Az iPhone fényképezőgép nagyon jól képes részleteket felvenni gyenge fényviszonyok mellett, de a beépített kamera vakuval nagyon jó fényképeket kaphat gyenge fényviszonyok mellett. Az iPhone legújabb modelljeiben még több vaku is található, amelyek jobb, természetesebb színeket nyújtanak.

Miután belépett a Kamera alkalmazásba, a vaku ikonja a villám a képernyő tetején. Koppintson rá a lehetőségek felfedéséhez:

  • kocsi: Válassza ezt, ha csak akkor használja a vakut, ha jó kép készítéséhez szükséges, amint azt az iPhone kamerája meghatározza.
  • On: Ha ez a beállítás be van kapcsolva, a vaku minden képhez használható lesz.
  • le: A kamera alapértelmezett beállítása, a telefon a fényviszonyoktól függetlenül nem fog vakut előállítani.

A fényképezőgép vakujának részletei az iPhone 4 és újabb modellek összes iPhone-jára vonatkoznak.

Kapcsolja iPhone készülékét zseblámpává másodpercek alatt


Portré mód és portré világítás használata iPhone-on

Apple Inc.

Az iPhone egyes modelljeinek hátlapján kettős kamerás rendszer található, amely kifinomult megvilágítási technikákat és hűvös mélységélesség-effektusokat alkalmazó kiváló minőségű fényképeket nyújt.

A portré mód és a portré világítás az iPhone 7 Plus és az újabb iPhone modellekkel működik.

Portré mód és portré megvilágítás használata iPhone készülékén

HDR-fotók használata

A nagy dinamikus tartományú (HDR) fotók jobb megjelenésű, részletesebb képeket nyújtanak ugyanazon jelenet többszörös expozíciójával és kombinálásával.

Telefonja némi vezérlést biztosít a HDR-fotók felett a beállítások > Háló.

  • Mozgassa a Smart HDR csúsztassa a zöldre / zöldet a HDR-fotók használatához az összes elkészített képhez.
  • Ha nem HDR formátumú másolatát is meg akarja tartani fényképeiről (erre nincs szükség, de néhány fotós ezt jobban szereti), mozgassa a Tartsa a normál képet csúszka be / zöldre.

A HDR-fotók iPhone 4 és újabb modelleken érhetők el.

Készítsen fotókat, amelyek elragadják a lélegzetét ezekkel az alkalmazásokkal


A Camera Focus használata iPhone-on

A fényképezőgép fókuszának a jelenet adott részéhez történő alkalmazásához nyissa meg a Kamera alkalmazást, és koppintson arra a dologra, amelyre fókuszálni szeretne. A képernyőn négyzet jelenik meg, amely jelzi, hogy a kamera melyik képrészre fókuszál.

A fókusz funkció automatikusan beállítja az expozíciót és a fehéregyensúlyt, hogy a legjobban kinéző fényképet nyújtsa, de ezt Ön is szabályozhatja. Koppintson a képernyőre a fókusz négyzet megjelenítéséhez, majd csúsztassa fel és le a fényerő beállításához.

Az iPhone fényképezőgép objektumra fókuszálása elérhető az iPhone 4 és újabb verziókon.

Az iPhone kamera nem fog fókuszálni? Próbálja ki ezeket a javításokat

Panorámaképek készítése iPhone-on

Szeretne rögzíteni egy olyan magával ragadó kilátást, amely részletesebb és látványosabb, mint az iPhone-fotók által kínált normál képméret? Használja az iPhone panorámakép opcióját. Annak ellenére, hogy nincs panorámás lencséje, az iPhone szoftver segítségével több fényképet összefűz egyetlen, nagy képpé.

  1. A Kamera alkalmazásban csúsztassa végig a kereső alatti szöveget, hogy a földre jusson ellátás.

  2. Koppintson a fényképezéshez használt gombra.

  3. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, amely magában foglalja az iPhone lassú és egyenletes mozgatását a panorámaképen rögzíteni kívánt témán, ügyelve arra, hogy kövesse a képernyőn látható vonalat.

  4. Érintse csinált ha elkészült, mentse a panorámaképet a Fotók alkalmazásba.

A fénykép kicsi lesz az iPhone készüléken, mivel a képernyő nem elég nagy ahhoz, hogy a teljes méretű képet megjelenítse. Ossza meg a képet egy nagyobb képernyős eszközzel a teljes méretű kép megtekintéséhez.

Panorámaképeket lehet készíteni iPhone 4S és újabb, legalább iOS 6 rendszert futtató eszközökön.

A legjobb panorámakamera-alkalmazások 2020-ból

Burst mód használata iPhone-on

Ha gyorsan szeretne sok fényképet készíteni, különösen akkor, ha akciókat fényképez, imádni fogja a sorozatkép módot. Ahelyett, hogy csak a kép minden egyes megnyomásakor elkapkodna egy képet, másodpercenként legfeljebb 10 képet készít.

A sorozatfelvétel mód ugyanolyan, mint a Kamera alkalmazás normál használata, kivéve, ha fényképet készít, meg kell nyomnia és tartania kell az exponáló gombot. Látni fogja, hogy a képernyőn megjelenő szám gyorsan növekszik, jelezve a készített fényképek számát.

Ha elkészült, lépjen a Fotók alkalmazásba, hogy ellenőrizze a sorozatkép módban lévő fényképeket, és törölje azokat, amelyeket nem szeretne.

Az iPhone 5S és újabb modellek támogatják a sorozatkép módot.

Soha ne hagyja ki a tökéletes pillanatot az iPhone Photo Burst segítségével

Fotószűrők alkalmazása iPhone-on

alongoldsmith / RooM / Getty Images

A legnépszerűbb fotóalkalmazások közül néhány stílusos effektusokat és szűrőket alkalmaz a fotókon, hogy hűvösnek tűnjenek (szia, Instagram!). Az iPhone Kamera alkalmazásában vannak olyan szűrők, amelyeket más alkalmazás használata nélkül is alkalmazhat.

Az iPhone kameraszűrőkhöz úgy férhet hozzá, hogy a Kamera alkalmazás sarkából kiválasztja a három egymásba kapcsoló kört. Görgesse végig a szűrőket, és nézze meg, hogyan néznek ki, majd használja a fényképezőgépet a szokásos módon.

Minden kép, amelyről képet készít, a kiválasztott szűrővel kerül mentésre.

A fotószűrők az iPhone 4S és újabb rendszerekkel működnek az iOS 7 vagy újabb rendszert futtató eszközökön.

Adjon iPhone-fotóinak egy kreatív fordulatot szűrőkkel

Élő fotók készítése iPhone-on

Az Apple Live Photos formátuma egy kis animációt és hangot ötvözve szórakoztató, vonzó pillanatképeket hoz létre. Akár olyan szűrőket is alkalmazhat, amelyek hurkolják az animációkat, vagy vissza-visszaverik a műveletet.

Az iPhone 6S és újabb modellek támogatják az Élő fotókat.

Keltsd életre képeidet az élő fotók segítségével

Négyzet formátumú fotók

Az iPhone Instagram stílusú négyzet alakú fényképeket készíthet a téglalap alakú fényképek helyett, amelyeket a Kamera alkalmazás általában rögzít.

Négyzet üzemmódra váltáshoz csúsztassa ujjával a kereső alatt a szavakat Négyzet van kiválasztva. Ezután használja a kamerát a szokásos módon.

Az iPhone 4S és újabbak négyzet alakú fényképeket készíthetnek, de csak akkor, ha legalább az iOS 7 rendszert futtatja.

Használjon rácsot jobb képek összeállításához

Segítségre van szüksége szebb képek készítéséhez? Kapcsolja be a Kamera alkalmazásba épített rács funkciót, és a képernyőn megjelenő kompozíciós segítséget kapja.

Ha engedélyez egy rácsot a Kamera alkalmazásban, szó szerinti rács jelenik meg a képernyőn, miközben fényképez. Nem menti a fotóiddal, ehelyett segít négyzetekre bontani a képet, és így könnyebben összeállíthatja a fényképeket.

Kapcsolja be a Beállítások alkalmazásban Háló > Rács.

A kamera rács használatát minden iPhone modell támogatja, még az iPhone 3GS segítségével.

AE / AF zár

A Kamera alkalmazás tartalmaz egy AE / AF zárolási funkciót is, amely lehetővé teszi az automatikus expozíció vagy az autofókusz beállításainak rögzítését.

A beállítások kissé rejtettek, de a Kamera alkalmazásban megtalálhatja őket, ha megérinti és lenyomva tartja a képernyőt, amíg meg nem jelenik AE / AF zár tetején jelennek meg. A kikapcsoláshoz érintse meg a képernyőt egyszer bárhol.

Az AE / AF zárat iPhone 3GS és újabb modellek támogatják.

QR-kódok beolvasása iPhone készülékkel

Westend61 / Getty Images

A modern iPhone készülékeknek már nincs szükségük külön alkalmazásra a QR-kódok beolvasásához. Nem számít hol látja, a beépített Kamera alkalmazással elolvashatja a QR-kódokat.

Ehhez nézze meg a kódot a kameráján, és érintse meg a szalagot, amely elmagyarázza, hogy mire megy a kód, és azonnal végrehajtja azt a műveletet, amelyre a QR-kód készült.

A QR-kód beolvasását az iOS 11-ben vezették be.

Ismerje meg, hogyan lehet QR-kódokat beolvasni a telefonján

Videó rögzítése iPhone-on

Cesare Andrea Ferrari / E + / Getty Images

Amellett, hogy nagyszerű fényképezőgép, az iPhone egy nagyon fantasztikus videokamera is. A legújabb modellek rendkívül nagy felbontású 4K felvételeket, lassított videókat és még sok minden mást képesek rögzíteni.

Videofelvétel készítése iPhone-on nagyon egyszerű. A Kamera alkalmazásban csúsztassa át a elemre Videó, és használja a piros gombot a felvétel elindításához és leállításához.

Egyes állóképészeti funkciók, például a HDR-fotók vagy a panoráma, nem működnek videofelvétel közben, bár a vaku nem. Videofelvétel közben állóképeket is készíthet.

Az iPhone kamerával készített videók a telefon beépített videószerkesztőjével, az Apple iMovie alkalmazásával vagy harmadik féltől származó alkalmazásokkal szerkeszthetők.

Mennyi videót tud rögzíteni iPhone-on?

Lassított videó felvétele

A sorozatkép üzemmód mellett ez az iPhone 5S és az újabb modellek további jelentős javulása. Ahelyett, hogy csak 30 képkocka / másodperces sebességű videofelvételeket készítenének, az újabb modellek lassított felvételeket képesek rögzíteni 120 kép / mp sebességgel, vagy egyes modelleknél 240 kép / mp sebességgel. Ez drámát és részleteket adhat a videóidhoz.

Lassított felvételek rögzítéséhez csúsztassa az ujját a kereső alatti lehetőségek sorára Slo-Mo, majd rögzítse a szokásos módon.

A lassított videofelvétel iPhone 5S és újabb modellekkel működik.

Time-Lapse videó felvétele

A lassított mozgás nem az egyetlen jó videóeffekt, amely beépül az iOS Camera alkalmazásba. Van még egy time-lapse videó, amely lehetővé teszi, hogy videókat rögzítsen az idő múlásával.

Időzített videó rögzítéséhez iPhone-ján nyissa meg a Kamera alkalmazást, és csúsztassa ujjával a kereső alatti szöveget, amíg el nem éri Time-Lapse. Rögzítse a szokásos módon a videó elkészítéséhez.

Az iOS 8 vagy újabb rendszert futtató iPhone-ok időzített videókat rögzíthetnek.