Fotók átvitele iPhone-ról iPhone-ra

Töltsön át fényképeket iPhone-ról iPhone-ra, amikor új telefont kap, hogy ne veszítse el ezeket az értékes emlékeket. Többféle módon lehet több fényképet áthelyezni egy telefonról a másikra, valamint eljárást lehet megosztani a fényképekkel egy másik személlyel.

A cikk utasításai az iOS 12, iOS 11 vagy iOS 10 rendszert futtató iPhone készülékekre vonatkoznak. Az iTunes számítógépes használatához az iTunes 12 szükséges.

A fényképek nem az egyetlen fajta adat, amelyet érdemes áthelyeznie. Érdemes áthelyeznie a Névjegyeket iPhone-ról iPhone-ra. Ha az összes adatot át akarja adni az egyik telefonról a másikra, készítsen biztonsági másolatot, és állítsa vissza a biztonsági másolatot az új telefonról.


Fotók átvitele az iCloud segítségével

Az iCloud alapgondolata az, hogy minden eszközt ugyanazon az iCloud-fiókba jelentkezzen be. Ezután ezek az eszközök hozzáférhetnek ugyanazokhoz az adatokhoz, beleértve a fényképeket is. Ha fényképeket tárol az iCloud szolgáltatásban, akkor egyszerűen átviheti a fényképeket egyik eszközről a másikra. Az új eszköz ugyanazzal az Apple ID azonosítóval jelentkezik be az iCloud-ba, hogy hozzáférhessen az iCloud Photo Library-hez.

Minél több fotója van, annál több tárhelyre van szüksége mind a felhőben, mind az eszközén. Az iCloud-fiókhoz 5 GB ingyenes tárhely tartozik. Ha több helyre van szüksége, vásároljon több tárhelyet az Apple-től.

Válassza ki a Optimalizálja az iPhone tárolóeszközt beállítást az iPhone készülékén a fényképek kisebb, eszközméretű verzióinak letöltésére iPhone készülékére. Teljes felbontású verziókat bármikor letölthet, amikor szüksége van rájuk.

Így működik:

  1. Jelentkezzen be az új iPhone készülékre ugyanazzal az Apple azonosítóval, amelyet az iCloud használatával használ. Ezután érintse meg a elemet beállítások az iPhone-on.

  2. Koppintson a nevére a képernyő tetején az iOS 12 és az iOS 11 rendszerben. Az iOS 10 rendszerben koppintson a ikonraiCloud és ugorjon a 4. lépésre.

  3. Koppintson a ikonraiCloud.

     Web

  4. Koppintson a ikonraképek.

  5. Mozgassa a iCloud fotók kapcsolót Be / zöld állásba. A fényképek szinkronizálni kezdenek az eszközök között.

  6. Érintse Optimalizálja az iPhone tárolóeszközt hogy pipát tegyen mellé. Ez az opció helyet takarít meg az iPhone-on.

     Web

A fényképek száma és az internetkapcsolat sebessége függvényében a fényképek letöltése eltarthat egy ideig. Mivel a fényképek átvitele adatokat használ, a mobil kapcsolat helyett használja a Wi-Fi-t, hogy megakadályozza a mobil adatkorlát túllépését.

Ha fényképeket továbbít, mert megszabadul az egyik iPhone-tól, jelentkezzen ki az iCloudból, mielőtt alaphelyzetbe állítja a telefont és törli annak adatait. Ha nem jelentkezik ki az iCloudból, akkor a megszabaduló telefon adatainak és fényképeinek törlése törli őket az iCloudról és az adott iCloud-fiókkal szinkronizáló eszközökről.


Fotók átvitele számítógéppel történő szinkronizálással

A fényképek iPhone-ról iPhone-ra történő átvitelének másik módja az, hogy szinkronizálja a fényképeket a számítógép iTunes-jával, és a számítógép segítségével szinkronizálja őket egy második iPhone-val. Ez a technika ugyanúgy működik, mint bármely más alkalommal, amikor tartalmat továbbít a számítógépről az iPhone készülékére. Azt is feltételezi, hogy a második iPhone úgy van beállítva, hogy szinkronizálja ugyanarra a számítógépre ugyanazzal az Apple ID-vel.

Az iPhone és az iTunes szinkronizálásának két módja közül választhat: USB-vel vagy Wi-Fi-n keresztül.

Válassza ki a módszerét, és kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást a számítógépén. Szinkronizálja az iPhone-t a rajta lévő fényképekkel a számítógéphez, ahogy általában tenné.

  2. Válassza ki a iPhone ikonra a bal panel tetején.

     Web

  3. Kattints képek és válassza ki a Szinkronizálás fotók, ha még nincs bejelölve.

     Web

  4. Válassza ki, hová kívánja szinkronizálni a fényképeket: egy mappát, a Photos alkalmazást Mac-en vagy a Windows Photos alkalmazást a Windows rendszeren.

     Web

  5. Válassza ki a Minden fénykép és album jelölőnégyzetet.

  6. Kattints alkalmaz a módosítások mentéséhez és a fényképek szinkronizálásához az iPhone készülékhez.

     Web

  7. Ha a szinkronizálás befejeződött, ellenőrizze a szinkronizálás helyét, hogy az összes fotó jelen legyen.

  8. Kattints csinált és válassza le az iPhone-t az iTunes-ról.

  9. Csatlakoztassa a második iPhone-t az iTunes-hoz. 

  10. Ismételje meg a szinkronizálási folyamatot (2. és 6. lépés) az új telefonnal.

  11. Amikor a szinkronizálás befejeződött, ellenőrizze az iPhone Fotók alkalmazását, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a képek át lettek-e adva.

  12. Válassza le az iPhone készüléket az iTunesról.


Fotók átvitele olyan fotóalkalmazásokkal, mint a Google Fotók

A fotómegosztó szolgáltatásokat és a fotómegosztó alkalmazásokat, például a Google Fotókat úgy tervezték, hogy a hozzájuk felvett fotók elérhetőek legyenek minden olyan eszközön, ahol az alkalmazást használja. Ezek a szolgáltatások és alkalmazások segíthetnek a fényképek új telefonra történő átvitelében is.

Számos fotómegosztó alkalmazás létezik, de a fotók átvitelének alapelvei nagyjából megegyeznek. Szükség szerint módosítsa ezeket a lépéseket:

  1. Hozzon létre egy fiókot a kívánt alkalmazással vagy szolgáltatással.

  2. Telepítse az alkalmazást az iPhone készülékére.

  3. Töltse fel az összes fényképet, amelyet át szeretne tölteni az iPhone alkalmazásába vagy szolgáltatásába.

  4. A második iPhone készüléken telepítse az alkalmazást, és jelentkezzen be az 1. lépésben létrehozott fiókba.

  5. Bejelentkezéskor az eredeti iPhone-ról feltöltött fotók letöltődnek az új iPhone-ra. 


Fotók átvitele az AirDrop segítségével

Ha csak néhány fényképet kell átvinnie a két telefonja között, vagy meg akarja osztani azokat egy másik, iOS-eszközzel rendelkező közeli személlyel, használja az AirDrop-ot. Ez egy egyszerű és gyors vezeték nélküli fájlmegosztási funkció, amely az iPhone-ba van beépítve.

Az AirDrop használatához szüksége van:

  • IOS eszköz iOS 7 vagy újabb verzióval.
  • Bluetooth és Wi-Fi engedélyezve.
  • Olyan eszközök, amelyek egymástól néhány lábon belül vannak és ugyanazon a hálózaton vannak.

Ha ezek a feltételek teljesülnek, kövesse az alábbi lépéseket a fényképek AirDrop használatával történő átviteléhez:

  1. Nyissa meg a képek alkalmazást az iPhone-on, és keresse meg a megosztani kívánt fényképeket.

  2. Érintse választA képernyő tetején.

  3. Koppintson a megosztani kívánt fotókra, hogy pipa legyen rajtuk.

  4. Koppintson aMegosztás ikonra (az abból nyíllal ellátott dobozra) az alkalmazás alján a megosztása képernyőn.

  5. A közeli eszközök, amelyek fájlokat tudnak fogadni az AirDropon keresztül, megjelennek a Megosztás képernyőn Érintse meg, hogy megossza az AirDrop szolgáltatással. Koppintson arra, akinek a fényképeket el szeretné küldeni.

     Web

  6. Ha mindkét eszköz ugyanazzal az Apple ID-vel van bejelentkezve, az átvitel azonnal megtörténik.

    Ha egy eszköz más Apple ID-t használ (mert például másnak tartozik), akkor a képernyőn megjelenő felugró ablak arra kéri a tulajdonost, hogy Elutasítása or Fogadd el az az átadás.


Fotók átvitele az e-mail használatával

Egy másik lehetőség néhány fénykép átvitelére az e-mail. Ne használjon e-mailt kettőnél vagy háromnál több fénykép, vagy nagy nagy felbontású fényképek küldéséhez, mert ez felhasználhatja a havi adatait. Ahhoz azonban, hogy gyorsan megoszthasson pár fényképet magával vagy mással, ezek a lépések megkönnyítik az e-mail küldésüket. A folyamat hasonló az AirDrop használatához, amíg el nem jut a Megosztás képernyőre.

  1. Érintse meg a képek app megnyitásához és böngészéshez a fotókon, amíg meg nem találja az e-mailben küldeni kívánt képet vagy képeket.

  2. Érintse választ a képernyő tetején.

  3. Koppintson az e-mailben küldeni kívánt fényképekre.

  4. Érintse meg a Megosztás ikon (az a négyzet, amelyen nyíl nyílik), hogy megnyissa megosztása képernyőn.

  5. Érintse Levél. Új e-mail nyílik meg, amelyben a kiválasztott fotók találhatók.

     Web

  6. Töltse ki az e-mail címet, tárgyat és törzset.

  7. Érintse Küldés.

Ha önálló digitális fényképezőgéppel fényképez, vigye át a fényképeket a fényképezőgépről az iPhone készülékére.