A Photoshop Scratch Disk Full hibák kijavítása

Néha, amikor megpróbál végrehajtani egy műveletet az Adobe Photoshop alkalmazásban, hibaüzenetet kaphat, amely a következőt írja be: "Nem sikerült teljesíteni a kérését, mert a karclemez megtelt."

A Photoshop karclemez teljes hibájának megakadályozása érdekében meg kell változtatnia, hogy a Photoshop hogyan használja a számítógép memóriáját.

A cikkben található információk az Adobe Photoshop CC for Windows és macOS rendszerekre vonatkoznak.


Mi okozza a Photoshop Scratch Disk hibáját?

A Photoshop kaparólemez a merevlemezre vonatkozik. A Photoshop a merevlemezt ideiglenes cserehelyként vagy virtuális memóriaként használja, amikor a rendszer nem rendelkezik elegendő RAM-mal egy művelet végrehajtásához. Ha csak egy merevlemez vagy partíció van a számítógépen, a karclemez az a meghajtó, ahová az operációs rendszer telepítve van (például a C: meghajtó egy Windows rendszeren).

Amikor a meghajtón elfogy a hely, megakadályozza a Photoshop megfelelő működését. Például, ha a Photoshop egy szerkesztési munkamenet közepén összeomlik, ez a helytelen leállítás nagy ideiglenes fájlokat hagyhat a karclemezen. Következésképpen előfordulhat, hogy a Photoshop nem képes újra megnyitni, ezért hajtsa végre a hibaelhárítást a merevlemezen.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy a Photoshop CC hogyan használja a RAM-ot és lemeríti a lemezterületet, keressen rá kaparólemezek hozzárendelése a Photoshop verziójának online súgójában.


A Photoshop Scratch Disk Full hiba elhárítása

Kövesse ezeket a lépéseket a bemutatott sorrendben, hogy megkapja a semmibe vett lemez hibáját a Photoshopban:

  1. Szabadítson fel helyet a lemezen. Szabadítson fel egy kis helyet a Mac vagy Windows meghajtón, amelyet a Photoshop beállításaiban karclemezként definiálnak. A legjobb eredmény elérése érdekében használjon egy szabad lemezterület-elemző eszközt, például a Lemezkarbantartót.

  2. Törölje a Photoshop ideiglenes fájljait. Biztonságosan törölheti a Photoshophoz társított ideiglenes fájlokat, hogy felszabadítsa a lemezlemez területét. A Photoshop temp fájlokat általában megnevezik ~ PST ####. Tmp Windows és Hőmérséklet #### Mac-en (ahol #### számok sora).

  3. Töredezettségmentesítse a merevlemezt. Akkor lehet elérni, hogy a kaparólemez teljes hiba legyen, ha a kaparólemez-meghajtónak van szabad helye. A Photoshop ugyanis összefüggő, töredék nélküli szabad helyet igényel a semmiből. Ha a hibaüzenetet akkor kapja meg, amikor a karclemez-meghajtó jó mennyiségű szabad helyet mutat, futtasson egy lemeztöredezettség-mentesítő segédprogramot.

  4. Törölje a Photoshop gyorsítótárát. Ha meg tudja nyitni a Photoshop alkalmazást, törölje az ideiglenes fájlokat a programból a következőre lépve: szerkesztése > Tisztítás > Mind (Windows rendszeren) vagy Photoshop CC > Tisztítás > Mind (Mac rendszeren).

    A gyorsítótár kiürítése megakadályozza, hogy visszavonja a képeken végzett legutóbbi módosításokat.

  5. A Crop eszköz értékeinek törlése. Ha a képet a Photoshop alkalmazásban levágja, akkor az előfordulhat, hogy a Vágás eszköz opciósávjának értékei rossz egységekben vannak. Például, ha 1200x1600 méretet ad meg, ha az egységeket hüvelykre állítja pixel helyett, akkor létrehoz egy nagy fájlt, amely elindíthatja a kaparólemez teljes üzenetet. A probléma megelőzéséhez válassza a lehetőséget Szűrő kikapcsolása az opciósávon, miután kiválasztotta a Termés eszköz.

  6. Módosítsa a Photoshop teljesítménybeállításait. Menj szerkesztése > preferenciák > teljesítmény (Windows rendszeren) vagy Photoshop CC > preferenciák > teljesítmény (Mac-en), majd állítsa be az alatt található csúszkákat Memóriahasználat növelni a Photoshop által engedélyezett RAM mennyiségét.

    Ha a memóriahasználatot 80% fölé állítja, a számítógép lassú működését okozhatja.

  7. Cseréljen vagy adjon hozzá további karclemezeket. Ha lehetséges, hozzon létre egy új merevlemez-partíciót a Photoshop semmiből. Bár a Photoshop egyetlen karcolólemezzel működik a rendszerpartíción, javíthatja a teljesítményt azáltal, hogy a karclemezt a rendszer leggyorsabb meghajtójának állítja be.

    A kaparólemez helyének megváltoztatásához és további karclemezek létrehozásához a Photoshop beállításaiból:

    • Windows rendszeren válassza a lehetőséget szerkesztése > preferenciák > Kaparókorongokvagy nyomja meg a gombot Ctrl + Alt.
    • MacOS rendszeren válassza a lehetőséget Photoshop CC > preferenciák > Kaparókorongokvagy nyomja meg a gombot Command + Option.

Ha számítógépe gyors szilárdtestalapú lemezmeghajtóval (SSD) rendelkezik, akkor az SSD-t használja karclemezként. Ne használja ugyanazt a merevlemez-meghajtót (HDD), ahol az operációs rendszer telepítve van, vagy ahol a szerkesztett fájlokat tárolja. Ne használjon hálózati vagy cserélhető meghajtót.