A Plex telepítése az Apple TV-re

A Plex számos eszközön és operációs rendszeren futó program, amely lehetővé teszi a videók megosztását. Az alkalmazás videotartalmat közvetít több eszközön.

Miután beállította a Plex-et a számítógépén, és a számítógépét a médiatárhoz csatolta, hamarosan bárhonnan elérheti videóit, zenéjét és még fényképeit is. A Plex különösen jártas a tartalom lejátszásában a helyi hálózati eszközökön, például az intelligens TV-dobozokban, mint az Apple TV.

A Plex az Apple TV negyedik generációján működik a legjobban, de kevés vérrel, verejtékkel és könnyekkel (oké, csak egy kis furcsaság) a Plex egy harmadik generációs Apple TV-n dolgozhat.


Az Apple TV modell azonosítása

A harmadik generációs és régebbi Apple TV-k nem szállítják a Plex alkalmazást, és további alkalmazásokat sem lehet telepíteni az eszközre. Azonban azoknak, akik hajlandóak egy kis szoftverhackelésre, képesnek kell lenniük arra, hogy a Plex futhasson régebbi Apple TV-n. Használhatjuk a PlexConnect megoldást a Plex futtatására egy harmadik generációs Apple TV-n, de kissé kihívást jelent a futtatása.

Ha rendelkezik negyedik generációs vagy újabb Apple TV-vel, akkor a tvOS App Store segítségével letöltheti a Plex alkalmazást az Apple TV-hez.

Apple, Inc.

Nem könnyű egy pillanat alatt megkülönböztetni a két Apple TV-t. Mindkettő fekete fekete doboz, lekerekített élekkel. A negyedik generációs Apple TV-hez fekete érintésérzékeny Siri távirányító tartozik, és 2015-ben jelent meg. A harmadik generációs Apple TV ezüst távirányítóval és vezérlő kerékkel érkezik, és 2012-ben jelent meg.

Ha nehezen tudja rendezni, melyik melyik, használja az Apple útmutatóját az Apple TV azonosításához.


A Plex telepítése negyedik generációs Apple TV-re vagy később

Ha összehasonlítjuk a Plex harmadik generációs Apple TV-re történő telepítésének eljárását, a negyedik generáció és később az Apple TV folyamata komikusan egyszerű.

  1. Nyissa meg a App Store alkalmazást az Apple TV-n. Keresse meg a Plex alkalmazást, és töltse le az Apple TV-re.

  2. Nyissa meg a Plex app. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, hogy csatlakozzon Plex-fiókjához a mellékelt hivatkozás és négyjegyű kód segítségével.

  3. Válassza ki a listából a Plex szerverét, és indítsa el a tartalom streamingjét.


A Plex telepítése harmadik generációs Apple TV-re

A harmadik generációs Apple TV telepítési eljárása korántsem egyszerű. Olvassa el a telepítés folyamatát az elejétől a végéig, mielőtt elkezdené felmérni az Ön kényelmi szintjét minden lépésnél.

Be kell állítania a gazdagépet (PC vagy Mac), a hálózatot és az Apple TV-t. Python-szkripteket fogunk használni egy meglévő Apple TV-alkalmazás lemásolásához, majd becsapni a Plex tartalmának lejátszására. Ez egy okos megoldás, de nem plug-and-play.


Készülődni

Mielőtt elkezdené, néhány dolgot megfelelően be kell állítania:

  • Győződjön meg róla, hogy Apple TV-je támogatott firmware-n van-e (az 5.1, 5.2, 5.3, 6.x és 7.x verziók támogatottak)
  • Győződjön meg arról, hogy telepítve van a Python 2.7.x fájl a Plex szervert futtató gépre. A Python 3 nem fog működni. Ha Mac rendszert futtat, a Python 2.7 telepítve van. Windows rendszeren töltse le és telepítse a Python 2.7.15 vagy újabb verziót.
  • Állítson be statikus IP-címet mind a Plex Media Server eszközhöz, mind az Apple TV-hez. Ennek legegyszerűbb módja az útválasztó DCHP-foglalása.

Szüksége lesz a Plex Media Server legújabb verziójára is a kiszolgáló eszközére. A Plex Media Server frissíthető a Plex szerver frissítési oldalán keresztül.


Telepítse a Plex Connect alkalmazást a szerverre

Miután minden készen áll, telepítenünk kell a PlexConnect klienst a kiszolgáló gépére. Általánosságban le kell töltenie a PlexConnect alkalmazást, beszereznie kell hozzá egy biztonsági tanúsítványt, és el kell indítania a démont.

Telepítse a PlexConnect alkalmazást mac-ra

  1. Töltse le és csomagolja ki a PlexConnect archívumot a GitHub-ból.

  2. Mozgassa a PlexConnect mappa nak nek / Applications / a Mac-en.

  3. Hozzon létre és telepítsen SSL-tanúsítványt az Apple TV-hez. Ez egy többlépéses folyamat, ezért kövesse ezt az útmutatót az SSL-tanúsítványok létrehozásával kapcsolatban az Apple TV számára annak beállításához.

  4. Futtassa a következő parancsot a Terminalban a PlexConnect démon elindításához:

  5. A Plex most fog futni.

Telepítse a PlexConnect alkalmazást a Windows rendszerre

  1. Töltse le és csomagolja ki a PlexConnect fájlokat.

  2. Vigye a PlexConnect mappát a Program Files mappába. Használat C: Program Files (x86) ha létezik vagy C: Program Files másképp.

  3. Az SSL-tanúsítvány előállításához kövesse ezt az útmutatót a Windows SSL-tanúsítványok létrehozásához.

  4. Nyissa meg a PlexConnect mappát az Intézőben, és kattintson duplán a PlexConnect.py fájl elindításához. Amikor a rendszer felkéri az alkalmazás UAC általi jóváhagyására, kattintson a gombra Hozzáférés engedélyezése.

Állítsa be az Apple TV DNS-beállításait

Most, hogy a szerverünkön fut a PlexConnect, itt az ideje konfigurálni az Apple TV-t. A DNS-beállításokat meg kell változtatni, hogy a PlexConnect gépre mutassanak.

Plex

  1. Ha az Apple TV-készülék Wi-Fi-hálózaton keresztül csatlakozik, keresse meg a címet Beállítások> Általános> Hálózat> Wi-Fi. Válassza ki a Wi-Fi hálózat nevét a menüből.

    Ha Apple TV-jét Etherneten keresztül csatlakoztatta, keresse meg a Beállítások> Általános> Hálózat> Ethernet.

  2. Módosítsa a DNS-beállításokat Automatikus nak nek Kézikönyv.

  3. Írja be a Plex szerver IP-címét, amelyet korábban a DHCP-foglalás segítségével állított be. Ha nem emlékszik az IP-címre, megtalálja azt az útválasztó konfigurációjában.

Telepítse az SSL-tanúsítványt az Apple TV-re

Az SSL tanúsítvány lehetővé teszi a Plex szerver és az Apple TV számára, hogy HTTPS-en keresztül kommunikáljanak. Bár ez a HTTP-nél biztonságosabb protokoll, nem ez az elsődleges probléma. Az Apple TV-k már nem kommunikálnak titkosítatlan HTTP-kapcsolaton keresztül, ezért SSL-tanúsítványra van szükség.

  1. Navigáljon az Apple TV-hez beállítások menüben.

  2. választ Általános> Adatok küldése az Apple-nek És válasszon Nem.

  3. Val vel Adatok küldése az Apple-nek még mindig kiválasztva, nyomja meg a gombot játszani gombot (nem a normál Select gombot) a távvezérlőn. Ezzel elindul a profil hozzáadása az Apple TV-hez.

  4. A párbeszédpanelen írja be http://trailers.apple.com/trailers.cer pontosan.

Streaming a PlexConnect segítségével

A szerveren futó Plex Connect segítségével most már hozzáférhet a Plexhez az Apple TV-n. Nyissa meg a Trailers alkalmazást az Apple TV-n, és csatlakozik a Plex alkalmazáshoz.

A PlexConnect automatikus futtatása indításkor

Alapértelmezés szerint minden alkalommal, amikor a szerver újraindul, manuálisan kell elindítania a PlexConnect.py programot. Ha azt szeretné, hogy indításkor fusson, akár démonként a macOS-on, akár szolgáltatásként, Windows-on, ez lehetséges. Kövesse az alábbi utasításokat.

A windows

A PlexConnect.py szolgáltatás indításakor történő futtatásához telepítenie kell a PyWin32-et. A Windows operációs rendszer ezen kiterjesztése lehetővé teszi a Python parancsfájlok meghívását többek között felhasználói bemenet nélkül.

A PyWin32 telepíthető a Githubról történő letöltéssel és a forrásból történő építkezéssel, vagy a pip segítségével. Ha a Python 2.7.9 vagy újabb verziót futtatja, a pip automatikusan telepítésre kerül a Python alkalmazással. A PyWin32 pip telepítéséhez futtassa a következő parancsot egy CMD ablakban.

Ha nincs telepítve a pip, frissítse a Python verzióját egy korszerűbb verzióra. Ha nem tudja frissíteni a Python verzióját, akkor a forrásból a segédprogramot a PyWin32 Github oldalán található utasítások szerint készítheti el. A Pip külön is felszerelhető.

A PyWin32 üzembe helyezésével készen állunk a PlexConnect.py szolgáltatásként történő konfigurálására. Először ellenőrizze, hogy a PlexConnect jelenleg nem fut-e. Ha van CMD ablak, amely a PlexConnect programot futtatja, használja a Ctrl + C billentyűparancs a kikapcsoláshoz.

Nyissa meg a PlexConnect könyvtárat a Program Files mappájában, és keresse meg a Támogatás Win mappába. Itt talál négy denevérfájlt, amelyek segítségével telepítheti és eltávolíthatja a PlexConnect szolgáltatást, valamint elindíthatja és leállíthatja a szolgáltatást a telepítés után. Futtassa a install.bat fájl a PlexConnect.py szolgáltatásként történő telepítéséhez.

esőkabát

Ha a PlexConnect fut, akkor lépjen ki a Terminal ablak kiválasztásával és a Ctrl + C billentyűparancs.

Miután a PlexConnect már nem fut, nyisson meg egy új Terminal ablakot, és hajtsa végre a következő parancsokat

Ezek a parancsok a PlexConnect.py-t indítási démonként töltik be, amely minden alkalommal elindul, amikor a Mac elindul.

Hibaelhárítási tippek

Ha problémába ütközik a Plex harmadik generációs Apple TV-re történő telepítése közben, akkor a legjobb megoldás, ha megnézi a PlexConnect dokumentációját a Githubon. Kipróbálhatja a Plex fórumokat olyan problémákra is, amelyekre a telepítési dokumentáció nem terjed ki.