A Kodi telepítése Mac-re

Míg Plex jelenleg a saját médiaszerver királya, a Kodi erős versenyző, aki egy nagy piacra vonzza a testreszabást és a nyílt forráskódú hozzáférést. A Kodi nem működhet központi médiaszerverként, de sokrétű bővítménykönyvtára lehetővé teszi a közvetlen streaminget számos forrásból. Mivel azonban a Kodi nyílt forráskódú és gyakran változó, az alkalmazás telepítésekor és használatakor készüljön fel egy rögös útra.

Mivel a Kodi egy népszerű médiaközpont a kalózkodási közösségben, a Kodi törvényessége gyakran változóban volt. A Kodi alapvető média streaming szoftvere teljesen legális, de a Kodi néhány nem hivatalos kiegészítője lehetővé teszi a kalóz tartalmak streamingjét. A kalózkodás határozottan illegális.


A Kodi telepítése Mac-re

A Kodi telepítéséhez OS X Lion (10.7) vagy újabb rendszert kell futtatnia.

  1. Töltse le a Kodi macOS-hoz a Kodi webhelyéről. A Kodi több operációs rendszerhez is elérhető, ezért mindenképpen töltse le a megfelelő fájlt.

    Ne töltse le a Kodit más ismeretlen forrásból, mert nem kívánt kártevő programokkal járhat.

  2. A Chrome és a Chromium felhasználókat arra kérjük, hogy erősítsék meg a telepítő letöltését. Kattintson a gombra Tart a telepítő letöltésének folytatásához.

  3. Nyissa meg a letöltött DMG-t, és húzza a Kodi ikont a linkeltbe alkalmazások mappát.

  4. Nyissa meg a Kodit a alkalmazások mappát.

    A beállításaitól függően kaphat egy kapuőr értesítést, miszerint a Kodi nem nyitható meg, mert ismeretlen fejlesztőtől származik. Ha igen, kattintson a jobb gombbal a gombra Kodi kattintson a ikonra Nyisd ki a helyi menüből, majd kattintson a gombra Nyisd ki a Kapuőr párbeszédpanelen.

  5. Ez az!


A Kodi könyvtár beállítása macOS rendszeren

  1. A Kodi teljes képernyőn megnyílik, és az oldalsávon megjeleníti az adatbázisokat. Kattintson a gombra Filmek, majd kattintson a gombra Adja meg a fájlok részt a filmkönyvtár importálásának megkezdéséhez.

    A filmfájljainak és minden más adathordozónak helyileg elérhetőnek kell lennie az eszköz számára, hogy a Kodi hozzáférhessen hozzájuk. Ez jelentheti merevlemezen vagy hálózati szerveren. Ha nem találja a fájlokat a Finderben, akkor nem tudja hozzáadni a Kodihoz.

  2. Kattints Videók hozzáadása a mappák listájának alján.

  3. Kattints Tallózás, majd válassza ki a könyvtárat, ahol a filmjeit tárolja.

  4. Kattints OK amikor elérte a kívánt mappát, kattintson a gombra OK ismét a mappa tartalmának az adatbázisba való felvételéhez.

  5. nyomja meg ESC a főmenübe való visszatéréshez, majd kattintson a gombra Filmek.

    nyomja meg ESC bármikor visszalépni egy képernyőt.

  6. A kapott "Ez a könyvtár tartalmazza" felugró ablakban kattintson a gombra Filmek a metaadat típusának beállításához. Ez arra fogja utasítani a Kodit, hogy automatikusan kapcsolja össze filmjeit a Movie Database megfelelő metaadataival. A képernyő jobb felső sarkában látható a folyamatban lévő művelet.

  7. Folytathatja a tévéműsorok, a zene és más típusú média hozzáadását a megfelelő könyvtárrész kiválasztásával és a fenti lépések megismétlésével. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő hordozótípust választotta, hogy a Kodi a megfelelő metaadatokat csatolhassa az adathordozóhoz.


Bővítmények és bővítmények használata a Mac Kodi programban

A Kodi funkcionalitása jelentősen kibővíthető kiegészítőkkel vagy bővítményekkel. A hivatalosan szankcionált beépülő modulokat megtalálhatja a Kodi kiegészítő és bővítménytárában; A Kodi arra törekszik, hogy kizárja a kalózkodást lehetővé tevő kiegészítőket. Ennek eredményeként létezik a kalóz tartalmak streamingjéhez használt Kodi-kiegészítők feketepiaca.

A hivatalos Kodi-kiegészítők letöltése Mac-hez

A Kodi hivatalos kiegészítőit és bővítményeit az alkalmazáson belül telepítik.

  1. Kattints Bővítmények balra, majd kattintson Letöltések a menü alján mikor elérhető. Ez feltárja a hivatalos Kodi kiegészítőket tartalmazó kategóriák listáját.

  2. Miután kiválasztott egy bővítményt a telepítéshez, kattintson a nevére az elérhető kiegészítők listájában.

  3. A következő ablakban kattintson a gombra felszerel a kiegészítő és az összes szükséges függőség telepítéséhez.

    Például a YouTube-kiegészítő öt kiegészítőt telepít a működéséhez. Ha valaha telepített egy alkalmazást egy csomagkezelőn keresztül, akkor ismerje meg a függőségek felkutatásának és telepítésének folyamatát, mielőtt a tőlük függő alkalmazást használhatja.

  4. Bővítmény használatához nyomja meg a gombot ESC hogy visszatérjen a fő Kiegészítőhöz menüben keresse meg a telepített kiterjesztést a listában. A YouTube kiterjesztés például itt található Videó kiegészítők.

  5. A telepítés megkezdéséhez kattintson a kiegészítőhöz társított ikonra. Kattintson a telepítési folyamat lépéseire, követve a megjelenő utasításokat.

  6. Miután a telepítési folyamat befejeződött, az alkalmazás főmenüjébe kerül.

    Észre fogja venni, hogy a Kodi bővítményekben történő navigálás elsősorban szöveges. Minden menümappa tartalmaz egy részt vagy műveletet a kiegészítőről. A streaming szolgáltatások ismert grafikus felületét itt nem fogja látni.

  7. Végeztél! A hivatalos kiegészítő mostantól a Kodi kiegészítő menüjében érhető el.

Töltse le az egyéb Kodi beépülő modulokat Mac-hez

A Kodi egyik hírneve az, hogy képes a BitTorrent hálózatról tartalmat streamelni. A streaming gyors, robusztus és meglepően stabil egy nyílt forráskódú P2P videó streaming kliens számára.

Ha érdekel, hogy a hivatalos Kodi piactéren kívülről, például az Exodusból származó streaming bővítményeket szerezzen, látogasson el a TVAddons Fusion Installer oldalára, és kövesse az ott található utasításokat.


Élő TV-streaming a Kodival Mac-en

Kis kitartással és meggyőzéssel beállítható a Kodi az élő TV közvetítéséhez. Ez a digitális jeleket küldő sugárzott csatornáknál működik. Ezeknek a csatornáknak a vételéhez USB-kompatibilis digitális antenna szükséges a Mac-hez. Alternatív megoldásként futtathatja a Live TV streaminget a televízióján is, amely természetesebben illeszkedik az antennához.

A TV-nek a Kodival való streamingjében három összetevő van:

  • PVR szerver: Értelmezi a HD antenna adatait, és videofájlokká alakítja át, amelyeket a Kodi kezelhet.
  • PVR kiegészítő a Kodihoz: Fogja a szerver videofájljait és betáplálja őket a Kodi-ba.
  • Grafikus felhasználói felület (GUI): Szüksége van egy grafikus felületre, hogy kapcsolatba léphessen mindezekkel a dolgokkal. Az Ön grafikus felhasználói felülete maga a Kodi alkalmazás, ezért gondját viseli.

A Mac-hez nem sok PVR szerver áll rendelkezésre. A MythTV, valamint az EyeTV és a TVHeadEnd a három fő lehetőség. A telepítés utasításainak betartása a legjobb módszer a továbblépéshez, mivel ezek a legrészletesebbek és naprakészebbek. Feltétlenül ragadja meg a PVR kezelőfelületeket is, hogy a tartalomnak legyen hová mennie, ha már a Mac-en belül van.


Nekem megfelelő a Kodi?

A Kodi szórakozásának nagy része az új kiegészítőkkel való kísérletezés és a beállítások tökéletesítéséig történő módosítása. Hasonló a homályos Linux disztró futtatásához; vannak, akik szeretik a szükséges munkát, míg mások nem. Ha az utóbbi kategóriába tartozik, a Plex jobb médiaszerver opció. De, ha el akarja koszolni a kezét a tökéletes médiabeállítás létrehozásával, a Kodi készen áll arra, hogy vállalja.