A Search and Replace használata a Dreamweaverben

Az Adobe Dreamweaver szabványos keresési és helyettesítési helyettesítéseket hajt végre az aktuális fájl, a kiválasztott fájlok vagy a webhely minden fájlja felett. Az eszköz hatékony, de nem nélkülöz néhány fontos korlátozást.

Ezek az utasítások a Dreamweaver CC 2020 for Windows és Mac rendszerre vonatkoznak, bár a funkció a program régebbi verzióiban is hasonlóan működik.


Elkezdeni

Ha egy fájlban szeretne keresni, nyissa meg a szerkeszteni kívánt fájlt a Dreamweaver alkalmazásban. nyomja meg Ctrl-F or Cmd-F. Írja be a keresési kifejezést a Keresés mezőbe, a cserét pedig a Csere mezőbe. Válassza a lehetőséget Jelenlegi dokumentum válasszuk Cserélje. Lapozzon végig minden előforduláson, amíg a Dreamweaver mindegyiket meg nem szólítja.

Az Adobe megközelítése a keresés és a cseréje tekintetében minden Creative Cloud programban azonos. Tehát, ha ismeri az InDesign viselkedését, akkor már ismeri a Dreamweaver viselkedését, és fordítva.

Ha egy teljes webhelyen szeretne keresni, nyisson meg egy meghatározott webhelyet. A mappák listájában jelölje ki azokat a fájlokat, amelyeken keresni szeretne. Ezután kövesse ugyanazt az eljárást, csak ezúttal ellenőrizze Kiválasztott fájlok a webhelyen van kiválasztva, ha csak a web egyes oldalain szeretne keresni, Nyissa meg a Dokumentumokat ha csak a szerkesztésre megnyitott fájlokban szeretne keresni, vagy Teljes aktuális helyi webhely ha az összes oldalon meg akarja keresni. Ezután válassza ki Az összes cseréje.

A Dreamweaver figyelmeztet, hogy nem tudja visszavonni ezt a műveletet. Válassza a lehetőséget Igen. A Dreamweaver megmutatja az összes helyet, ahol megtalálták a keresési karakterláncot. Az eredmények a webhelyablak alatti keresőmezőben jelennek meg.


Adobe keresési tippek

Az Adobe által végrehajtott keresési funkció olyan furcsaságokat mutat be, amelyek nem így vannak, például a Microsoft Wordben.

Annak elkerülése érdekében, hogy ne cserélje ki azokat az elemeket, amelyeket nem szabad cserélni, hozzon létre egy speciális keresési karakterláncot. Például a karakterlánc a szavak belsejében (ón, bennfentes stb.). A keresési kifejezés egyes részeit illessze be a helyettesítő kifejezésbe. Például, ha a kérdésben helyettesítené a szóval, írja be az összes szót a keresési karakterláncba, és cserélje le a karakterláncot. A keresés csak azt eredményezi, hogy e két betű minden esetben lecserélődik - az ón tonna, a bennfentes pedig onsider.

A Dreamweaver támogatja a keresés szűkítésének lehetőségeit: Mérkőzés esetén a beírt szöveg pontos nagy- vagy kisbetűjével egyezik meg, így az In nem fog egyezni. Egyezik az egész szóval csak a szónak felel meg, nem pedig bennfentes vagy ón.

Hagyja figyelmen kívül a szóközt illeszkedik azokhoz a kifejezésekhez, ahol egy tabulátor vagy egy szóköz van a szavak között, még akkor is, ha a keresési kifejezés csak szóköz volt. Használjon reguláris kifejezést helyettesítő karakterekkel kereshet.

A Dreamweaver lehetővé teszi, hogy a merevlemezen található szövegblokkban vagy egy adott mappában keressen. Válassza ki ezeket a lehetőségeket a Keresse meg legördülő. A Dreamweaver a forráskódban keres, csak az oldalszöveg belsejében, a címkék belsejében (attribútumok és attribútumértékek kereséséhez), vagy egy speciális szöveges keresésben több címke kereséséhez.