Ha a Windows 10 Search meghibásodott, akkor itt van: hogyan javítható

A Windows 10 keresőeszköze az operációs rendszer különböző funkciófrissítéseivel mind növelte, mind csökkentette integrációját mind a Cortana, mind a File Explorer programmal. Ezek a keresés működésének gyakran változó változásai hibákhoz vezetnek - ezek némelyike ​​könnyen megoldható.

Ezek az utasítások a Windows 10 összes verziójára vonatkoznak.


A Windows 10 keresési problémáinak okai

Ha a Windows keresés nem működik, akkor szinte mindig egyszerű szoftveres probléma. Lehet, hogy csak újra kell indítani, hogy újra működjön. Egyéb lehetséges okok lehetnek a hálózattal kapcsolatosak, vagy maga a keresőrendszer is megszakítja a szolgáltatást.


A Windows 10 keresési problémák megoldása

Sok más módszert fog használni a kereséssel kapcsolatos problémák megoldására, mint más kisebb hibákat. Íme néhány lehetőség a rendszer újbóli működésének kipróbálására.

  1. Ellenőrizze a hálózati kapcsolatot. Ha nem csatlakozik az internethez, a Windows 10 keresés nem fog működni. Mielőtt bármi komolyabbat kipróbálna, ellenőrizze, hogy a hálózata megfelelően működik-e.

  2. Indítsa újra az eszközt. Alapvető tanács, de oka annak, hogy ez a legtöbb Windows-hiba első portja - az újraindítás gyakran csodákra képes. Ha még nem próbálta meg újraindítani a készüléket, tegye meg most, mivel a rendszer egyszerű újraindítása kiüríti a memóriát és a lemez-gyorsítótár hibákat, amelyek hátrányosan befolyásolják a rendszer teljesítményét. Jobb újraindítást végrehajtani, mint leállítani, mivel a leállítások alkalmanként hibernált módba kapcsolják a Windows 10 számítógépet.

  3. Kapcsolja ki és be újra a Cortanát. Mivel a Cortana annyira összefonódott a Windows 10 keresési funkciójával, a ki- és bekapcsolása néha kijavítja a Windows 10 fájlkeresési problémáit.

  4. Futtassa a Windows hibaelhárítót. Lehet, hogy a Microsoft Windows hibaelhárítója nem képes minden egyes probléma kijavítására, de az gyakran jó irányba terelheti Önt, hogy többet megtudjon, vagy legalább pontosan meghatározza, mi lehet a tényleges probléma. Ugyanez vonatkozik a Windows 10 keresősáv nem működő problémáira is.

    Nyissa meg a hibaelhárítót a Rajt menü és a beállítások > Frissítés és biztonság > Elhárítása > Keresés és indexelés. Kattintson az Futtassa a hibaelhárítót gombot a diagnosztika végigviteléhez.

  5. Ellenőrizze, hogy a keresési szolgáltatás fut-e. Lehetséges, hogy maga a Windows Search szolgáltatás valamilyen okból le van tiltva.

    nyomja meg győzelem+R a Futtatás ablak megnyitásához, majd írja be aServices.msc”És nyomja meg belép.

    Amikor megjelenik a Szolgáltatások ablak, görgessen lefelé a szolgáltatások listáján a Windows Keresés megkereséséhez. Ha már fut, kattintson jobb gombbal, vagy érintse meg és tartsa lenyomva, majd válassza a lehetőséget Újraindítás. Alternatív megoldásként, ha le van tiltva vagy üres az állapota, kattintson a jobb gombbal vagy érintse meg és tartsa lenyomva, majd válassza a lehetőséget Rajt.

  6. Újjáépítse a Windows 10 keresési indexelési beállításait. Előfordulhat, hogy a Windows 10 elfelejtette, hol vannak bizonyos fájlok és mappák. Emlékezetének elősegítése érdekében építse fel újra az indexelési lehetőségeket. Először nyissa meg a Vezérlőpultot a Windows 10 rendszerben.

    választ Indexelési beállítások a főmenü ikonjaiból, majd kattintson a gombra Részletes. A Speciális beállításokban kattintson a gombra újraépítése.

    Az újjáépítési folyamat rövid ideig tarthat, a meghajtó méretétől és a teljességétől függően.

  7. Ha a fenti tippek egyike sem segítette a Windows 10 keresősáv újbóli működését, próbáljon ki néhány fejlettebb Cortana súgó tippet, vagy válasszon egy teljes Windows-visszaállítást.