SEARCH-MS fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A SEARCH-MS kiterjesztésű fájl egy Windows Vista Index Search Data fájl, amely lehetővé teszi fájlkeresést a Windows operációs rendszeren keresztül.

A Windows Vista rendszerben végrehajtott keresések azért működnek, mert a Windows Vista Search Index Data modul figyeli a fájlokban végrehajtott változásokat, és ezeket a változásokat egy SEARCH-MS fájlban tárolja, amelyet aztán a fájlok gyors megtalálásához használnak a számítógépen.

A SEARCH-MS fájlok az XML fájlformátumon alapulnak, ami azt jelenti, hogy szöveges fájlok, amelyek csak szöveges bejegyzéseket tartalmaznak.

A SEARCH-MS fájlok különböznek az MS fájloktól, amelyek Maxwell vagy 3ds Max szkriptfájlok. Nem állnak kapcsolatban az XRM-MS végződésű fájlokkal.


Hogyan nyitható meg egy SEARCH-MS fájl

A SEARCH-MS fájlokat ténylegesen használó eszköz a Windows Vista operációs rendszer része, így a fájl működéséhez nincs szükség semmilyen letöltésre. Semmi oka nincs a SEARCH-MS fájl manuális megnyitásának a fájl "futtatásának" vagy "elindításának" céljából, mint más típusú fájlokkal (például EXE alkalmazásfájlokkal vagy MP3 audiofájlokkal).

A SEARCH-MS fájlokat a Windows Vista a C: Users fájlban tárolja. Keresés mappában. Különböző fájlok vannak, amelyek mindegyikének .SEARCH-MS fájlkiterjesztése van; Mindenhol elnevezve, Indexelt helyek, Legutóbbi dokumentumok, Legfrissebb e-mail, Legfrissebb zene, Legfrissebb képek és videók, Nemrégiben megváltoztak, és általam megosztottak.

Ezen SEARCH-MS fájlok bármelyikének megnyitása elindítja a fájlkeresést az adott beállítások használatával. Például a Legutóbbi dokumentumok.search-ms megnyitásakor megjelennek a legutóbb használt dokumentumok.

A Microsoftnak van néhány példája a különféle SEARCH-MS fájlok tartalmáról. Mivel ezek pusztán szöveges fájlok, bármilyen szövegszerkesztővel megnyithatja őket, például a Windows Jegyzettömbjében.

A SEARCH-MS fájl szövegszerkesztőben történő megnyitásához nem csak duplán kell kattintania (vagy duplán koppintania) a fájlra, és számíthat arra, hogy az megnyílik az adott programban. Ehelyett először meg kell nyitnia a szövegszerkesztőt, majd az Open opcióval meg kell találnia az olvasni kívánt SEARCH-MS fájlt.

Ha ehelyett egy .MS fájlt kell megnyitnia, akkor az akár a Maxwell Script formátumban, akár a 3ds Max Script formátumban van, próbálja ki a Maxwell vagy a 3ds Max formátumot. Ezek az MS fájlok szövegszerkesztőben is megnyílhatnak.


SEARCH-MS fájl konvertálása

A SEARCH-MS fájl fájltípusának megváltoztatásával az adott keresési funkció megszűnik. Semmi oka nem lehet a fájlkiterjesztés megváltoztatására vagy egy SEARCH-MS fájl átalakítására, hogy az működjön a Windows rendszerben.

Az egyetlen eset, amikor SEARCH-MS fájlt konvertálhat, az az, ha a fájl tartalmának másolatát más formátumban szeretné megkapni.

Például megnyithat egy SEARCH-MS fájlt a Notepad ++ alkalmazásban, majd elmentheti a megnyitott fájlt TXT fájlként, ha a szövegszerkesztőben könnyedén el akarja olvasni a tartalmat. A dedikált fájlkonvertálók ezt követően képesek konvertálni azt a TXT fájlt más formátumokra, például PDF, CSV, XML vagy sokféle képfájl formátumra.


További információ a SEARCH-MS fájlokról

A SEARCH-MS fájlok mappákhoz hasonlítanak, és mindegyikük a "Keresés mappa" feliratú a Windows Intézőben, mint fájltípus. Ezek azonban továbbra is olyan fájlok, mint bármely más, amint azt a Microsoft fent hivatkozott példáiban láthatja.

Az indexelés kikapcsolható a Windows Vista rendszerben a "Windows Search" szolgáltatás leállításával. Ez a Felügyeleti eszközök Szolgáltatások parancsikonjával végezhető el.

Konvertáljon egy .MS fájlt? Ezeket nagy valószínűséggel a fent említett Maxwell vagy 3ds Max programmal lehet konvertálni.

Ne feledje, hogy az .MS végződésű fájlok nem azonosak azokkal, amelyek utótagja .SEARCH-MS. Nézze meg újra a fenti szakaszokat, amelyek az MS fájlokról szólnak, ha ilyen fájlra van szüksége a megnyitásához.