A Spotlight Search használata iPhone vagy iPad készülékén

A Spotlight Search lehet a leginkább kihasználatlan funkció az iPaden vagy iPhone-on. Ahelyett, hogy az alkalmazások oldalról oldalra keresgélne, használja az iPad keresési funkcióját az Ön számára megfelelő dolgok megtalálásához. Mivel a keresési eredmények minden beírt betűvel frissülnek, előfordulhat, hogy csak néhány gombot kell megérintenie, hogy az elem a képernyő tetejére kerüljön.

A Spotlight Search azonban nem csupán alkalmazások indításáról szól. Megkeresi a teljes iOS-eszközt, beleértve a filmgyűjteményt, a zenét, a névjegyeket és az e-mailt. Az iPaden kívül is keres, hogy találatokat hozzon létre az internetről és az App Store-ból. Ha törölt alkalmazást keres, a keresési eredmények tartalmazzák a letöltési oldalra mutató linket. A Spotlight Search emellett információkat hozhat létre a Wikipédiából és a keresési eredményeket a Google-tól.

A cikk utasításai az iOS 8 vagy újabb rendszert futtató eszközökre vonatkoznak.


A Spotlight keresési képernyő megnyitása

Nyissa meg a Spotlight keresést úgy, hogy ujjával balról jobbra csúsztatja a kezdőképernyő első oldalán. Ha iOS 9 vagy újabb rendszert futtat, csúsztassa ujját fentről lefelé a keresési képernyő megnyitásához.

A Spotlight Search megnyitásához általában a kezdőképernyőn kell tartózkodnia, és nem egy alkalmazásban. A Spotlight Search a Safari verzióban érhető el iOS 8 vagy újabb verzióban.

A Spotlight Search képernyőn látható keresősáv tetején található. Lehet más tartalma is, amíg nem használja a kereséshez, például a Siri alkalmazásjavaslatok, az Időjárás, a Naptár eseményei és még sok más lehetőség, amelyek mindegyikét aktiválhatja vagy inaktiválhatja a beállítások > Siri & Search.


A Spotlight Search használata 

Nyissa meg a Spotlight Search képernyőt, és kezdje el beírni az alkalmazás nevét a keresőmezőbe. Az alkalmazás ikon megjelenik a képernyőn. Koppintson közvetlenül a találatok közül a megnyitásához.

Amikor a Spotlight keresést végez egy tévéműsorban, az eredmények megmutatják, hogy mely epizódok érhetők el a Netflix, a Hulu vagy az iTunes szolgáltatásban. Találhat stáblistákat, játékokat, webhelyeket és egyéb találatokat is, amelyek a kiválasztott műsorhoz kapcsolódnak.

Ez a funkció időt takaríthat meg az eszköz dalkönyvtárának böngészése során is. Ahelyett, hogy megnyitná a Zene alkalmazást és végiglapozna egy adott elemet, nyissa meg a Spotlight keresést, és kezdje el beírni a dal vagy zenekar nevét. A keresési eredmények gyorsan szűkülnek, és a név megérintésével elindul a dal a Zene alkalmazásban.

Kereshet a közeli vállalkozásokban, például éttermekben is. Például, ha a keresőmezőbe beírja a "benzin" szót, akkor megkapja a közeli benzinkutak listáját, távolsággal és menetirányokkal.

Bármit kereshet iPad-jén, beleértve a filmeket, névjegyeket és e-mail üzeneteket. A Spotlight Search az alkalmazások belsejében is kereshet, így előfordulhat, hogy talál egy receptalkalmazást, vagy a Notes vagy a Pages szövegszerkesztőbe mentett kifejezést.