A halál vörös gyűrűje: Az Xbox 360 javítása

Az Xbox 360 egy régebbi generációs konzol. Azonban még mindig rengeteg élet van benne, mint egy klasszikus játékgép, egy költségvetési streaming doboz és a családi szórakozás részeként. De mint minden gép, ez is elromolhat. Ha a konzol piros LED-eket villog az elülső részen, a következőképpen javíthatja.

Ez az útmutató kifejezetten az eredeti Xbox 360 modellre vonatkozik.


Mi a halál vörös gyűrűje?

A halál vörös gyűrűje, amelyet online szlengben RRoD-nak is hívnak, az Xbox 360 bekapcsológombját körülvevő négy LED-et jelöli. Amikor a konzol normálisan működik, a gyűrű bal felső négyzete zöld színű. Ha a konzol hibát tapasztal, a LED-ek közül egy-négy villog pirosan.

Az RRoD csak az eredeti Xbox 360 konzolon látható. Más modellek, például az Xbox 360 S és az Xbox 360 E, csak egy látható LED-del rendelkeznek. Amikor ezek a modellek problémát tapasztalnak, hibakódot lát a televízió képernyőjén.


Mit jelent az, hogy egy piros LED világít?

Ez a kód hardverhibát jelez, és általában hibakód kíséri, például E-74 a tévében.

microsoft

A probléma megoldásához tegye a következőket:

  1. Kapcsolja ki teljesen az Xbox 360-at. Minden lámpát ki kell kapcsolni, és hallania kell a ventilátor kikapcsolását a konzolban.

  2. Húzza ki az összes kábelt és eszközt a konzolból. Ide tartoznak az áramforrások, vezérlők, USB-meghajtók és egyéb kiegészítők.

  3. Vegye ki a külső merevlemezt, ha van csatlakoztatva. A külső merevlemez egy ütés a konzol tetején. Nyomja meg a merevlemez tetején található kioldógombot, és az felemelkedik.

  4. Csatlakoztassa újra az áramforrást, és indítsa újra a konzolt. Csatlakoztassa a vezérlőket és a tartozékokat egyenként, amíg vagy a hiba ismét ki nem lép, jelezve, hogy az adott tartozékkal kapcsolatos probléma van, vagy a vezérlők és tartozékok probléma nélkül csatlakoznak.

  5. Állítsa le a konzolt és helyezze vissza a merevlemezt. Indítsa újra a konzolt, és ellenőrizze a meghajtót. Ha a hiba ismét megjelenik, állítsa le a konzolt, és vegye fel a kapcsolatot a Microsoft ügyfélszolgálatával a lehetséges javítási vagy cserealkatrészekért.


Mit jelent két világító piros LED?

Két piros LED azt jelenti, hogy az Xbox 360 túlmelegszik.

microsoft

Ha ez megtörténik, tegye a következőket:

  1. Állítsa le a konzolt, és távolítsa el a mellette vagy körülötte lévő tárgyakat. Ellenőrizze különösen, hogy nem akadályozza-e a hűtőnyílásokat vagy a ventilátort a konzolon.

  2. Helyezze az Xbox 360 konzolt a TV közelében egy másik helyre, ahol szabad hely van. Ha például zsúfolt polcon van, távolítsa el az elemeket, és adjon neki helyet.

  3. Hagyja a konzolt legalább egy órán át hűlni, mielőtt újraindítaná.


Mit jelent három megvilágított piros LED?

Ez a korábban említett Halál Vörös Gyűrűje. Három LED az általános hardverhiba kódja.

microsoft

Mielőtt leírná a konzolt, ellenőrizze, hogy ez a probléma.

  1. Nézd meg az áramforrást. A játékkészülékbe kerülő tápkábel mellett a téglán egy LED-nek kell lennie. Ha ez a LED zöld, akkor a problémát a konzol okozza.

  2. Ha a LED piros vagy narancssárga, húzza ki az áramforrást, és ellenőrizze a konzolt egy másik aljzaton. Nem kell csatlakoztatnia a TV-hez. Ehelyett győződjön meg arról, hogy a piros LED-ek nem világítanak. Ha továbbra is piros LED-eket lát zöld zöld színnel az áramforráson, javítsa meg a konzolt, vagy vásároljon újat.

  3. Ha a konzol javításra szorul, távolítson el minden tartozékot vagy külső merevlemezt. Ez segít abban, hogy ott folytassa, ahol abbahagyta az új Xbox 360-at, ha az eredeti konzolt nem lehet megjavítani.

Mit jelent négy megvilágított piros LED?

Ez azt jelenti, hogy az Xbox 360 és a televízió közötti összekötő kábel nem működik megfelelően. Állítsa le a konzolt, és húzza ki teljesen a kábelt mind a televízióból, mind az Xbox-ból. Várjon néhány percet, majd csatlakoztassa újra a két eszközt. Ha a kábel továbbra sem működik megfelelően, akkor pótcsere megtalálható online vagy bármelyik videojátékokat és videojáték-kiegészítőket árusító üzletben.

microsoft

Mielőtt ezt megtenné, keresse meg az Xbox 360 hátoldalán található HDMI-portot. Ha van, és a TV-készülék rendelkezik HDMI-porttal is, használjon HDMI-kábelt, amely bármelyik elektronikai cikkeket árusító üzletben kapható. Nem minden modell rendelkezik ezzel a porttal, ezért először ellenőrizze, mielőtt boltba megy.