Tudta, hogy iPhone-jának van iránytűje és szintje?

A 3-as iPhone 2008G óta gyártott összes Apple iPhone digitális iránytűvel és szintjelzővel rendelkezik, néhány praktikus eszközt mindig a zsebében helyezhet el.

A cikkben szereplő utasítások az iOS 12 és iOS 11 rendszert futtató iPhone készülékekre vonatkoznak, kivéve a fentieket. Hasonló utasítások vonatkoznak az összes iPhone készülékre, az iPhone 3G-től és az iOS 4-től kezdve.


Használja iPhone beépített iránytűjét

Az iránytű eléréséhez nyissa meg az Iránytű alkalmazást, amely alapértelmezés szerint az összes jelenlegi iPhone-modellen megjelenik. Az alkalmazás az iPhone kezdőképernyőjén található, de ha törölte, akkor ingyenesen telepítse újra az App Store-ból.

Kalibrálja az iránytűt

Az alkalmazás első megnyitásakor a telefon 360 fokos elforgatásával kéri az iránytű kalibrálását. A kalibrálási folyamat megkönnyítése érdekében kövesse a képernyőn megjelenő animációt. Az eszköz kalibrálása után megjelenik az iránytű képernyő.

Értsd meg az Iránytűt

Tartsa az iPhone készüléket a talajjal párhuzamosan, a képernyővel felfelé. Az iránytű közepén egy kis kör található, középen kereszttel. Annak biztosítására, hogy a telefon párhuzamos legyen a talajjal, döntse meg a telefont, hogy a célkereszt igazodjon az iránytű közepéhez.

Az N betű felett egy kis piros nyíl északra mutat. A képernyő tetején egy hosszú, vastag fehér vonal jelzi az iPhone jelenlegi irányát.

Az iránytű irányait általában fokokban fejezik ki. Arra következtethet, hogy a képernyő tetején lévő fehér vonal milyen számmal igazodik az iránytű kör külsejéhez, vagy a képernyő alján található számra hivatkozva. Az iPhone aktuális fokozata frissül, amikor elforgatja az eszközt. Az alkalmazás a négy sarkalatos irányt jelző betűket is bemutatja.

Iránytű tippek és trükkök

Szoros figyelemmel kísérheti az útját, nézzen szembe az úticéljával, és érintse meg az iránytű közepét az útvonal létrehozásához. Amint az iránytű eltávolodik ettől a vonaltól, piros ív terjed a tervezett irány és az aktuális pálya között. Állítsa be az utat, hogy visszatérjen a választott tanfolyamra. Az ív elvetéséhez érintse meg még egyszer az iránytű közepét.

Tartózkodási helyétől függően további információkat is láthat, amelyek megjegyzik GPS-pozícióját hosszúsági és szélességi fokon, az aktuális földrajzi helyzetet és a tengerszint feletti magasságot. Ez az információ nem minden területen érhető el.


Használja az iPhone beépített szintjét

Ha polcot vagy festményt akar felakasztani, használja az Iránytű alkalmazás szintfunkcióját (iOS 11-es és korábbi verziókban), hogy megbizonyosodjon arról, hogy mit függeszt le. Az iOS 12-ben az Apple a Measure funkciót külön alkalmazásra, Measure névre osztotta, de a funkcionalitás változatlan maradt. Használatához nyissa meg a Mérés alkalmazást, majd érintse meg a elemet szint.

Kalibrálja a szintet

Kalibrálja az alkalmazást egy vízszintes ponttal. A digitális szint jelzi, hogy az elem milyen távolságra van attól, hogy tökéletesen illeszkedjen az eredeti felülethez. Például, ha festményt akaszt a falra, és azt szeretné, hogy az a padlóval egy szintben legyen, helyezze az iPhone-t laposan a falhoz. Ez megmondja az eszköznek, hogy függőleges tengelyen dolgozik. Ezután vigye az iPhone-t a fal tetejére vagy aljára úgy, hogy a készülék széle megérintse a mennyezetet vagy a padlóvonalat (a padlót és a mennyezetet is vízszintesnek tekintjük).

Chris Ryan / Getty Images

Látni fogja, hogy milyen messze van a telefon. Állítsa be a telefon helyzetét, amíg a készülék vízszintes helyzetbe nem kerül, majd érintse meg a képernyőt. A szint zöldre vált és megjeleníti a 0. számot. Az iPhone szintfunkciója most kalibrálva van. Kalibrálja újra a szintet minden alkalommal, amikor tengelyt vált, vagy valamit másként igazít.

Helyezzen el egy objektumot

Helyezze a kalibrált iPhone-t olyan tárgyhoz, mint például a falra akasztott kép. Forgassa el az objektumot balra vagy jobbra, miközben az iPhone-t nyomva tartja. Az iPhone képernyőjén megjelenő szám attól függően változik, hogy az objektum milyen távolságban van a szinttől a kezdeti kalibráláshoz képest.

Állítsa be az objektumot és az iPhone-t a számig 0 megjelenik a képernyőn, ami azt jelzi, hogy az vízszintes. Ha más számokat lát, akkor ezek a számok fokban kifejezve jelzik, hogy az objektum milyen messze van a szinttől. Forgassa tovább az objektumot és a telefont a megfelelő irányba, hogy a szám visszaálljon nullára.

Mérje meg az alkalmazással kapcsolatos tippeket és trükköket

A szintezési folyamat bármikor érintse meg a képernyőt az eszköz újrakalibrálásához, ha szükséges. Amikor a függőleges tengelyben mér, a képernyő két kis vonalat mutat a képernyő bal és jobb oldalán. Ha a vízszintes tengelyben mér, például egy lapos polcon, akkor a képernyőn két kör látható.