A zene és a hang javítása a PowerPointban

Néha a zene rendben lejátszódik a számítógépén, de amikor e-mailben elküldi a PowerPoint-prezentációt egy kollégájának, nem hallanak hangot. Miért?

A zene- vagy hangfájl-problémák gyakran két okból is felmerülnek a PowerPointban.

  1. A hangfájl mérete túl nagy.
  2. WAV fájlformátum helyett MP3 hangfájl-formátumot használt.
  3. A hang úgy van beállítva, hogy kattintás után játsszon, és ne automatikusan.

Szóval, hogyan lehet megoldani ezeket a hangproblémákat?

Megjegyzések: A cikk utasításai a PowerPoint 2016, 2013, 2010 és 2007 rendszerekre vonatkoznak.


Hangproblémák a PowerPoint 2016 - 2010 programban?

Ezt a problémát egyre könnyebb megoldani, mivel a Microsoft a PowerPoint 2010 óta alapértelmezés szerint megkezdte a hangfájlok automatikus beágyazását. A tényleges hangproblémákon kívül az egyetlen lehetséges ok a hang automatikus lejátszásának beállítása.

Lehet, hogy az audio lejátszásra van beállítva A Kattintson a szekvencia elemre ami azt jelenti, hogy a hangklip csak akkor jelenik meg, ha valóban rákattint a hangikonra az előadása során. De ha azt szeretné, hogy automatikusan játsszon, győződjön meg róla, hogy megfelelően állította be.


Mi okozza a hang- és zenei problémákat a PowerPoint 2007-ben?

Először is, a legtöbb hangprobléma azért van, mert a PowerPoint egyszerűen létrehoz egy linket a számítógépen lévő hangfájlra, ahelyett, hogy beágyazná a hangfájlt a prezentációba. Ha ezután áthelyezi a prezentációt egy másik számítógépre, vagy e-mailben küldi el, akkor a hangfájl továbbra is a számítógépen található, és nem a bemutatón belül.

A zene vagy a hang csak akkor ágyazható be a PowerPoint 2007 prezentációkba, ha WAV fájlformátumot használ (például - amusicfile.WAV, nem pedig amusmusfile.MP3). Az MP3 fájlok egyetlen verzióban sem ágyazódnak be a PowerPoint bemutatóba. Tehát a könnyű válasz az, ha csak WAV fájlokat használ a prezentációiban. A megoldás hátránya, hogy a WAV fájlok hatalmasak, és túl nehézkessé tennék a prezentációt az e-mail küldéshez.

Másodszor, ha sok WAV hang- vagy zenefájlt használnak az előadásban, akkor akár nehézségekbe ütközhet a prezentáció megnyitása vagy lejátszása, különösen, ha számítógépe nem tartozik a mai piac legújabb és legnagyobb modelljei közé.

Van egy egyszerű megoldás erre a problémára. Ez egy egyszerű négy lépésből álló folyamat.


Első lépés - A hang- vagy zenei problémák kijavítása a PowerPoint 2007 alkalmazásban

  1. Hozzon létre egy mappát a prezentációhoz.

  2. Győződjön meg róla, hogy az előadása és az összes hang- vagy zenefájl amelyet a prezentációjában szeretne lejátszani, áthelyezi vagy átmásolja ebbe a mappába. Minden hang- vagy zenefájlnak ebben a mappában kell lennie előzetes a zenefájl beszúrása az előadásba, különben a folyamat nem működik.

  3. Ha már beillesztett hang- vagy zenefájlokat az előadásába, akkor el kell mennie minden hang- vagy zenefájlt tartalmazó diához, és törölnie kell az ikont a diákról. Később visszahelyezi őket.


Második lépés

Meg kell csalnia a PowerPoint 2007 programot, hogy azt gondolja, hogy az előadásába beillesztendő MP3 zene vagy hangfájl valójában WAV fájl. Két PowerPoint MVP-nek (a legértékesebb szakemberek), Jean-Pierre Forestier és Enric Mañas jóvoltából letölthet egy általuk létrehozott ingyenes programot, amely ezt megteszi az Ön számára.

  1. Töltse le és telepítse az ingyenes CDex programot.

  2. Indítsa el a CDex programot, majd válassza a lehetőséget Konvertálás> RIFF-WAV (fejlécek) hozzáadása MP2 vagy MP3 fájlokhoz.

  3. Kattints a ... gombra a Könyvtár szövegmező végén, hogy a zenefájlt tartalmazó mappába tallózzon. Ezt a mappát hozta létre az első lépésben.

  4. Kattintson az OK gombot.

  5. választ yourmusicfile.MP3 a CDex programban látható fájlok listáján.

  6. Kattints a Megtérít gombot.

  7. Ez konvertálja és menti a zenefájlját a zenefájlod.WAV és kódolja egy új fejléccel (a kulisszák mögötti programozási információk) annak jelzésére a PowerPoint számára, hogy ez egy WAV fájl, nem pedig MP3 fájl. A fájl valójában továbbra is MP3 (de WAV fájlnak álcázva), és a fájl mérete megmarad az MP3 fájl sokkal kisebb méreténél.

  8. Zárja be a CDex programot.


Harmadik lépés

  1. Ellenőrizze, hogy az új zenei vagy hangos WAV-fájlja ugyanabban a mappában található-e, mint a PowerPoint-bemutatója.

  2. Nyissa meg a prezentációt a PowerPoint 2007 alkalmazásban.

  3. Kattintson az betétlap fül a szalagon

  4. Kattintson a legördülő nyílra a hang ikonra a szalag jobb végén.

  5. Válasszon Hang a fájlból és keresse meg az újonnan létrehozott WAV fájlt a XNUMX. lépésből.

Negyedik lépés

  1. Kattintson a dián megjelenő új hang ikonra. A szalagnak meg kell változnia, hogy megmutassa a hang beállításait. Néha azonban ez nem történik meg. Ebben az esetben kattintson a gombra Hangeszközök link közvetlenül a szalag felett.

  2. Ban,-ben Hangbeállítások a szalag területén kattintson a mellette lévő szövegmezőre Maximális hangfájlméret (KB).

  3. Írja be az 50000 értéket a szövegmezőbe. Ez lehetővé teszi akár 50,000 XNUMX Kb méretű hangfájl beágyazását a prezentációba.

Mi történik most - játszani fog a zene?

Becsapta a PowerPoint 2007 programot, hogy az átalakított MP3 fájl valóban WAV fájlformátumú legyen.

  • A zene beágyazódik az előadásba, ahelyett, hogy egyszerűen a zenefájlhoz kapcsolná. A hangfájl beágyazása biztosítja, hogy mindig együtt utazzon vele.
  • A zene most WAV fájlnak van álcázva, de sokkal kisebb a fájlmérete.
  • Beágyazhatta a zenefájlt az előadásba, mert még a harmadik lépésben megnövelte a fájlméret korlátját.

Nincs PowerPoint 2007?

• PowerPoint 2010 hang- vagy zenei problémák

• Zene- és hangproblémák a PowerPoint-ban (korábbi verziók)