Mi a teendő, ha az iPad nem játszik le videókat

Frusztráló lehet, amikor leül az iPad készülékével kedvenc streaming műsorát vagy a YouTube-ot nézni, és rájön, hogy a videók nem játszhatók le az iPad készüléken. Íme néhány megoldás, amellyel iPadje pillanatok alatt újra videókat játszik.

Ezek az utasítások az iOS 12 vagy újabb rendszert futtató iPadekre vonatkoznak.


Ellenőrizze a szolgáltatás megszakadásait

Ha videót próbál az iTunes-on keresztül nézni, akkor ellenőrizheti az Apple rendszerállapot-oldalát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes szolgáltatás elérhető-e és csúcsszinten működik-e. Ha nem Apple alkalmazáson keresztül próbál videót nézni, akkor ellenőriznie kell az alkalmazás fejlesztőjének webhelyét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy termékük a megfelelő módon fut-e.

Ezek a webhelyek alkalmazásonként eltérőek, de az olyan népszerűbb alkalmazások, mint a YouTube vagy a Netflix, általában megkönnyítik annak megtalálását, ha problémájuk van a szolgáltatásukkal. Gyakran közzéteszik a vállalati oldalukon vagy a Twitteren, és számos olyan webhely is található, például az Is The Service Down, amely különféle szolgáltatások leállásait számolja be.


Zárja be az Alkalmazásokat és indítsa újra az iPad alkalmazást

Ha iPadje csatlakozik az internethez, lehet, hogy csak egy gyors újraindításra van szükség. Zárjon be minden alkalmazást a többfeladatos képernyő elérésével és az összes alkalmazás felfelé csúsztatásával. A kettős koppintással megnyithatja a többfeladatos képernyőt FŐOLDAL gombot, vagy csúsztasson felfelé a képernyő aljáról, és tartsa az ujját a képernyő közepén, amíg a többfeladatos feladat meg nem jelenik.

Ezt követően indítsa újra az iPad készüléket a FŐOLDAL és Sleep / Wake gombokat néhány másodpercig, amíg az Apple logó meg nem jelenik. Miután az iPad újraindult, próbálkozzon a videó újratöltésével. Ha továbbra sem játszik le, próbálkozzon a következő lépéssel.


Győződjön meg róla, hogy az alkalmazásokat és az iOS-t frissítik a legújabb verziókra

Lehetséges, hogy egyes alkalmazásai nem működnek egymással, mert iPadje vagy alkalmazásai elavultak. Az iPad operációs rendszerének legújabb verziójának letöltése:

  1. Nyissa meg az iPad-eket beállítások.

  2. Érintse általános.

  3. választ Rendszerfrissítés. Ha elérhető egy frissítés, akkor egy piros szám jelenik meg ennek jelzésére.

  4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az iPad frissítéséhez.

Azt is megnézheti, hogy vannak-e elérhető frissítések különböző alkalmazásokhoz, amelyek problémákat okozhatnak a videolejátszás során. Itt van, hogyan.

  1. Nyissa meg a App Store.

  2. Érintse Frissítés a képernyő jobb alsó sarkában.

  3. Ellenőrizze, hogy szükséges-e frissíteni azokat az alkalmazásokat, amelyekkel videót néz meg, akár a YouTube, a Hulu, az HBO Go stb. Ha igen, koppintson a frissítés az új verzió letöltéséhez.


Töltse le a videót inkább, mint az adatfolyamot

Számos iTunes-videó letölthető és lejátszható közvetlenül az iPad készülékéről, ahelyett, hogy a videót az alkalmazásból továbbítaná. A film natív tárolása hasznos lehet, ha el akarja menteni a nézésre, amikor nem lesz hozzáférése a Wi-Fi-hez, vagy ha bizonyos időpontokban kapcsolódási problémái vannak.

Amikor a videó nyitva van, keressen egy ikont, amely felhőnek tűnik, lefelé mutató nyíllal. Ha elegendő hely van az eszközön, koppintson erre az ikonra a videó letöltéséhez és offline megtekintéséhez.

Próbálja meg a gyári visszaállítást

Ha minden más nem sikerül, akkor lehet, hogy vissza kell állítania az iPad gyári alapbeállításait. Ne feledje, hogy ezzel mindent töröl az eszközéről. Újra le kell töltenie a kívánt alkalmazásokat, bár a fizetős alkalmazások továbbra is elérhetők lesznek az Ön számára, mivel az Ön Apple ID-jéhez vannak kapcsolva, nem pedig az Ön saját eszközéhez. Ha ez az opció, amelyet használni szeretne, készítsen biztonsági másolatot mindenről, amelyet meg akar tartani, majd megtanulhatja, hogyan állíthatja vissza az iPad készülékét, és hogyan törölheti az összes tartalmat az iPad megfelelő alaphelyzetbe állításához.