A Sticky Notes használata Windows 10 rendszerben

A színes cetlik hasznos segítséget nyújtanak a fontos elemek emlékezetében, és a Windows rendelkezik a virtuális asztali jegyzetek saját verziójával. További információ a cetlik beszerzéséről a Windows 10 rendszeren és a Sticky Notes alkalmazás Windows használatáról.

A cikk utasításai a Windows 10 rendszerre vonatkoznak.


A cetlik beszerzése a Windows 10 rendszeren

A Sticky Notes alkalmazás beépített a Windows 10 rendszerbe, így semmit sem kell tennie a letöltéshez. De ha a Sticky Notes-ot véletlenül törölték a számítógépről, letöltheti a Microsoft Store-ból.

A Sticky Notes alkalmazást Windows 7 vagy Windows Vista rendszerben is használhatja.

  1. Típus "ragadós" a képernyő bal alsó sarkában található Windows keresőmezőbe. A Sticky Notes alkalmazásnak a keresési eredmények bal oldalán kell megjelennie.

  2. választ Nyisd ki az alkalmazás használatának megkezdéséhez. Megnyílik a Welcome to Sticky Notes ablak.

    választ Rögzítés a Start or Rögzítése a tálcán hogy az alkalmazás könnyen hozzáférhető legyen a jövőbeni felhasználáshoz.

  3. választ Első lépések a Sticky Notes alkalmazás használatának megkezdéséhez a Microsoft-fiókkal, amelybe be van jelentkezve. Alternatív megoldásként válassza a lehetőséget Használjon másik fiókot hogy bejelentkezzen egy másik Microsoft-fiókkal és folytassa.

    A Microsoft-fiókjával történő bejelentkezéssel a jegyzeteit szinkronizálja más eszközeivel, az Outlook programmal és bárhová, ahova bejelentkezik.

  4. Várjon, amíg be van jelentkezve. Megnyílik a Sticky Note alkalmazás, új használatra kész jegyzettel.


Hogyan hozzunk létre új öntapadó jegyzeteket a Windows 10 rendszeren

Amikor megnyílt a Sticky Notes alkalmazás, válassza a ikont Tovább (+) a cetlik ablak bal felső sarkában új jegyzet létrehozásához.

Amikor új jegyzet nyílik, írja be a kívánt információt a jegyzet törzsébe. Ez automatikusan mentésre kerül az alkalmazásba, még akkor is, ha bezárja a jegyzetet. Nyissa meg a jegyzetek listáját egy jegyzet tallózásához, vagy kulcsszó vagy kifejezés kereséséhez a Keresés mezőben.

Ha még nincs megnyitva az alkalmazás, de rögzítve van a tálcán, kattintson a jobb gombbal az alkalmazásra a tálcán, és válassza a Új megjegyzés.


A cetlik formázása

Testreszabhatja a szöveget, megváltoztathatja a cetlik megjelenését, vagy ha szükséges, adjon hozzá képet egy cetlihez.

  1. Nyisson meg egy új cetlit, és válassza ki a három pontot Menü ikon a jobb felső sarokban.

  2. Válassza ki az aktuális hangra alkalmazandó színt.

  3. Jelölje ki a formázni kívánt szöveget, és válasszon egy formázási lehetőséget a jegyzetablak alján. A lehetőségek a következők:

    • kurzív
    • aláhúzás
    • áthúzás
    • Bullets

  4. Kép hozzáadásához öntapadó jegyzethez válassza a ikont Kép hozzáadása ikont a jegyzet jobb alsó részén, keresse meg a képet a számítógépén, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki.

    Kép eltávolításához egy jegyzetből kattintson a jobb gombbal a képre, majd válassza a lehetőséget Kép törlése, majd erősítse meg a kép törlését.

  5. Zárja be a jegyzetet és az alkalmazást, ha végzett.


Hogyan használjuk a cetliket a Cortanával

A Cortana a Windows 10 rendszerben elérhető virtuális asszisztens. Az Insight engedélyezésével a Sticky Notes alkalmazásban a Cortana beolvashatja a listában lévő jegyzeteket, hogy megtalálja, amire szüksége van, bármit kereshet a dátumtól és telefonszámtól kezdve a címekig és a webhelyekig. A Cortana felhasználhatja ezeket az információkat a jegyzetek egyszerűsítéséhez, vagy emlékeztetők létrehozásához az Ön nevében.

  1. Nyissa meg a Sticky Notes alkalmazást.

  2. Válassza ki a beállítások fogaskerék ikonra az alkalmazás ablakának jobb felső részén. A cetlik beállításai megnyílnak az ablakon belül.

  3. Görgessen lefelé az Általános részig, majd váltson Engedélyezze a statisztikákat nak nek On.

  4. Térjen vissza az elsődleges ablakhoz.

  5. Nyisson meg egy meglévő jegyzetet, vagy hozzon létre egy új jegyzetet, amely információkat tartalmaz a Cortana számára a felvételhez, például címet, időpontot, dátumot vagy akár egy időre vagy dátumra utaló szót, például "holnap". Ezek a szavak és kifejezések hiperhivatkozásoknak tűnnek.

  6. Válasszon ki egy hiperhivatkozású szót vagy kifejezést a Cortana által javasolt művelet megtekintéséhez. Például egy Emlékeztető hozzáadása üzenet jelenik meg, ha kiválaszt egy dátumot és dátumot.