A frissítési gyakoriság módosítása (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)

Észrevette, hogy a képernyő villog, amikor számítógépét használja? Fejfájás vagy szokatlan szemfáradás van normál használat után?

Ha igen, akkor lehet, hogy módosítania kell a frissítési gyakoriság beállítását. A monitor frissítési gyakoriságának magasabb értékre történő megváltoztatása csökkenti a képernyő villogását. Megoldhat más instabil megjelenítési problémákat is.

A frissítési gyakoriság beállításának módosítása általában csak a régebbi CRT típusú monitoroknál hasznos, nem pedig az újabb LCD "lapos képernyő" stílusú kijelzőknél.

A Windows frissítési gyakoriságát képernyőfrissítési beállításnak hívják, és a videokártya és a monitor tulajdonságainak "Speciális" területén található. Bár ez a tény nem változott a Windows egyik verziójáról a másikra, az itteni mód megváltozott. Kövesse az alábbi útmutatásokat a Windows verziójával kapcsolatban.


A monitor frissítési gyakoriságának módosítása a Windows rendszerben

A frissítési gyakoriság ellenőrzésének és megváltoztatásának kevesebb mint 5 percet kell igénybe vennie, és ez nagyon egyszerű.

  1. A vezérlőpult megnyitása.

    A Windows 10 rendszerben ehelyett jobb gombbal kattinthat az asztalra, és kiválaszthatja Megjelenítési beállítások. Ha ezen az úton halad, ugorjon a 3. lépésre.

    A Windows 10 és a Windows 8 rendszerben a Vezérlőpult megnyitása a Power User menü segítségével érhető el legkönnyebben. Windows 7, Windows Vista és Windows XP rendszerekben a Start menüben találja a linket.

    Milyen Windows verzióm van?

  2. választ kijelző a Vezérlőpult ablak kisalkalmazásainak listájából. 

    Windows Vista rendszerben nyissa meg Testreszabás helyette.

    A Vezérlőpult beállításától függően előfordulhat, hogy nem jelenik meg a Megjelenítés vagy a Testreszabás lehetőség. Ha igen, változtassa meg a nézetet kis ikonok or Klasszikus nézet, a Windows verziójától függően, majd keresse meg újra.

  3. választ Állítsa be a felbontást a Megjelenítés ablak bal szélén.

    Windows 10 rendszerben, ha a Beállítások képernyőt nézi, görgessen lefelé a jobb oldali ablaktáblán, és válassza a lehetőséget Speciális megjelenítési beállítások.

    Windows Vista rendszerben válassza a lehetőséget megjelenítési beállítások linkre a Testreszabás ablak alján.

    Windows XP és korábbi verziókban válassza a ikont beállítások Tab.

  4. Válassza ki azt a monitort, amelynek frissítési gyakoriságát módosítani kívánja (feltételezve, hogy több monitora van).

  5. választ Speciális beállítások. Ez egy gomb a Windows Vista rendszerben.

    Windows 10 rendszerben a Beállítások képernyőn válassza a lehetőséget Display adapter tulajdonságok.

    Windows XP rendszerben válassza a lehetőséget Részletes gombot.

    A Windows régebbi verzióiban válassza a lehetőséget adapter hogy elérje a frissítési gyakoriság beállításait.

  6. Válassza ki a monitor lapot a megjelenő kisebb ablakban.

  7. Keresse meg a Képernyő frissítési gyakorisága legördülő mező az ablak közepén. A legtöbb esetben a legjobb választás a lehető legmagasabb arány, különösen, ha villódzó képernyőt lát, vagy úgy gondolja, hogy az alacsony frissítési gyakoriság fejfájást vagy egyéb problémákat okozhat.

    Más esetekben, különösen, ha nemrég növelte a frissítési gyakoriságot, és most problémái vannak a számítógépével, akkor ennek csökkentése a legjobb megoldás.

    A legjobb, ha megtartja a Elrejti azokat a módokat, amelyeket ez a monitor nem tud megjeleníteni jelölőnégyzet be van jelölve, feltételezve, hogy ez még egy lehetőség. Ha ezen a tartományon kívüli frissítési gyakoriságot választ, károsíthatja a videokártyát vagy a monitort.

  8. választ OK a változások megerősítésére. Más nyitott ablakok is bezárhatók.

  9. Kövesse a további utasításokat, ha azok megjelennek a képernyőn. A legtöbb számítógépes beállítással a Windows legtöbb verziójában a frissítési gyakoriság megváltoztatása nem igényel további lépéseket, máskor azonban újra kell indítania a számítógépet.