A Windows 7 indítása csökkentett módban

A Windows 7 csökkentett módban történő indítása kiváló következő lépés, amikor a Windows rendes indítása nem lehetséges. A Csökkentett mód csak a legfontosabb Windows 7 folyamatokat indítja el, így a problémától függően lehet, hogy innen elháríthatja vagy akár megoldja a problémát.

Nem használja a Windows 7 rendszert? Lásd: Hogyan lehet indítani a Windows rendszert csökkentett módban? a Windows verziójához tartozó konkrét utasításokért.


A Windows 7 indítása csökkentett módban

Miguel Co / Web

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.

  1. A Windows 7 csökkentett módba való belépéshez kapcsolja be vagy indítsa újra a számítógépet.

  2. Közvetlenül a Windows 7 splash képernyő megjelenése előtt nyomja meg a gombot F8 gombot a Speciális rendszerindítási beállítások megadásához.

  3. Most látnia kell az Advanced Boot Options képernyőt. Ha nem, akkor lehet, hogy elmulasztotta a rövid megnyomási lehetőséget F8 az előző lépésben, és a Windows 7 valószínűleg folytatja a normál indítást, feltételezve, hogy képes. Ebben az esetben indítsa újra a számítógépet, és próbálja meg megnyomni F8 újra.

  4. A Speciális rendszerindítási opciók elérése után megjelenik a Windows 7 csökkentett módjának három változata, amelyet megadhat. Jelölje ki a billentyűzet nyílbillentyűivel is Safe Mode, Csökkentett mód hálózattalvagy Csökkentett mód parancssorral és nyomja meg az belép.

    • Safe Mode: Ez az alapértelmezett opció, és általában a legjobb választás. Ez a mód csak a Windows 7 indításához szükséges abszolút minimális folyamatokat tölti be.
    • Csökkentett mód hálózattal: Ez az opció ugyanazokat a folyamatokat tölti be, mint a csökkentett mód, de magában foglalja azokat is, amelyek lehetővé teszik a Windows 7 hálózati funkcióinak működését. Akkor válassza ezt az opciót, ha úgy gondolja, hogy csökkentett módban történő hibaelhárítás közben szüksége lehet az internethez vagy a helyi hálózatra.
    • Csökkentett mód parancssorral: A Biztonságos mód ezen verziója betölt egy minimális folyamatkészletet is, de elindítja a Parancssorot a Windows Explorer, a szokásos felhasználói felület helyett. Ez egy értékes lehetőség, ha a Biztonságos mód opció nem működött.

     Pillanatkép

  5. Várja meg, amíg a Windows 7 fájlok betöltődnek. A Windows 7 futtatásához szükséges minimális rendszerfájlok most betöltődnek. Minden betöltött fájl megjelenik a képernyőn.

    Ha a Biztonságos mód itt lefagy, dokumentálja az utolsó betöltött Windows 7 fájlt, majd keressen az interneten hibaelhárítási tanácsokat.

    Itt nem kell semmit tennie, de ez a képernyő jó hely lehet a hibaelhárítás megkezdéséhez, ha a számítógépén nagyon súlyos problémák lépnek fel, és a Csökkentett mód nem töltődik be teljesen.

  6. A Windows 7 csökkentett módban történő indításához be kell jelentkeznie egy olyan fiókkal, amely rendszergazdai jogosultságokkal rendelkezik. Ha nem biztos abban, hogy bármelyik személyes fiókja rendelkezik-e rendszergazdai jogosultságokkal, jelentkezzen be saját fiókjával, és nézze meg, hogy ez működik-e.

    Ha nem biztos abban, hogy mi a rendszergazdai hozzáféréssel rendelkező fiók jelszava, további információkért lásd: Hogyan lehet megtalálni a rendszergazdai jelszót a Windows rendszerben

  7. A Windows 7 csökkentett módba való belépésnek befejeződött. Végezze el a szükséges módosításokat, majd indítsa újra a számítógépet. Feltételezve, hogy nincs még fennálló probléma annak megakadályozásában, az újraindítás után a számítógépnek rendszerint Windows 7 rendszerre kell indulnia.

    Amint az a fenti képernyőképen látható, nagyon könnyű azonosítani, hogy a Windows 7 számítógép csökkentett módban van-e. A "Biztonságos mód" szöveg mindig a képernyő minden sarkában megjelenik, amikor a Windows 7 speciális diagnosztikai módjában van.