A VPN beállítása a Windows 10 rendszerben

Ha Ön Windows 10 felhasználó, és szeretné tudni, hogyan állíthat be VPN-t a számítógépén, akkor jó helyen jár. A Windows 10 rendszerben néhány lehetőség áll rendelkezésre a VPN-szolgáltatás beállításához. Használhat fizetett VPN szolgáltatást (a legegyszerűbb lehetőség), használhatja a Windows beépített klienseit, vagy beállíthat ingyenes OpenVPN szoftvert. A kezdéshez itt olvashat részletesebben ezekről a lehetőségekről.

Ha gyorsan fel akar állni és futni szeretne egy VPN-lel, akkor javasoljuk, hogy fizetős VPN-szolgáltatással (például NordVPN vagy ExpressVPN) vegye igénybe. Ezek a szolgáltatások a Windows 10, valamint a Windows más verzióival és más platformokkal működnek.


Fizetett VPN-szolgáltatás beállítása Windows 10 rendszeren

A VPN szolgáltatás beszerzése és beállítása Windows 10 rendszeren egyszerű. A kezdéshez el kell töltenie egy kis időt az igényeinek leginkább megfelelő VPN-szolgáltatás kutatásával. Miután megtalálta a használni kívánt VPN-szolgáltatót, kezdje át a VPN-szolgáltató webhelyét.

  1. Töltse le az alkalmazást a Windows 10 eszközére. A webhelyen keressen egy listát azokról a letöltési linkekről, amelyekre kattinthat - ezek általában az oldal tetején találhatók. Keresse meg a Windows 10 eszközéhez megfelelő alkalmazást, és kezdje meg a letöltést.

  2. Adjon meg fizetési információkat. A VPN-szolgáltatótól függően előfordulhat, hogy a szolgáltatás igénybevétele előtt meg kell vásárolnia egy tervet vagy hitelkártyát kell adnia. Ha igen, mindenképpen ellenőrizze a pénz-visszafizetési garancia időtartamát, hátha a szolgáltatás nem működik az Ön számára, és visszatérítésre van szüksége.

  3. Állítsa be a VPN-t a Windows 10 eszközén. Indítsa el az .exe fájlt vagy a telepítőt a telepítés megkezdéséhez, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Egyes VPN-ek esetén engedélyt kérhetünk az alkalmazás különböző részeinek, például konfigurációs fájlok vagy segítő eszközök telepítésére.

  4. Jelentkezzen be, és indítsa el a VPN szolgáltatást. A telepítés után indítsa el az alkalmazást, jelentkezzen be, és kezdje el használni a szolgáltatást egy VPN-kiszolgáló helyének kiválasztásával (vagy Quick Connect), és csatlakozzon a kívánt VPN-kiszolgálóhoz.


VPN beállítása Windows 10 rendszerben

A Windows 10 saját VPN klienst kínál, amelyet a Windows beállító alkalmazásán keresztül lehet engedélyezni és kezelni. Az alábbi lépések bemutatják a Windows 10 beépített VPN-kliensével való kapcsolat létrehozásának, csatlakozásának és szerkesztésének módját. A módszer használatához aktív (ingyenes vagy fizetős) VPN-szolgáltatásra van szükség, amely hozzáféréssel rendelkezik egy ügyfél vagy egy tag területéhez.

A VPN-kiszolgáló címek megtalálásának pontos lépései kissé eltérhetnek a szolgáltatótól függően. Az alapvető utasítások hasonlóak lesznek a legmegbízhatóbb VPN-szolgáltatásokhoz.

  1. Jelentkezzen be VPN kliens területére, keresse meg a szervereiket felsoroló részt, majd másolja a használni kívánt IP-címeket egy szövegfájlba.

  2. A Windows kibontása ' Gyors cselekvések szakaszban, majd válassza a lehetőséget VPN.

  3. választ Adjon hozzá egy VPN-kapcsolatot.

  4. Alatt VPN szolgáltatóválassza Windows (beépített).

  5. Alatt Kapcsolat neve, írja be a hozzáadott kiszolgáló nevét.

  6. Alatt Szerver neve vagy címe, írja be az első lépésben a szöveges fájlba másolt IP-címet vagy URL-t.

  7. Alatt VPN típus, válassza ki a VPN-szolgáltató által javasolt lehetőséget, vagy Automatikus ha bizonytalan.

    Amikor a beépített VPN alkalmazást használja a Windows 10 rendszerben, ellenőrizze, hogy a VPN típus megegyezik-e a szolgáltató által használt kiszolgálóval.

  8. Alatt A bejelentkezési információ típusa, válassza ki a VPN-szolgáltató által megkövetelt opciót.

  9. Írja be felhasználónevét és jelszavát (ha ezt a bejelentkezési módszert használja), válassza a lehetőséget Emlékezz a bejelentkezési információimra, Majd válassza ki Megtakarítás.

  10. Válassza ki a VPN (kapcsolat neve), amelyet most beállított, majd válassza a lehetőséget Csatlakozás. A VPN beállításainak szerkesztéséhez válassza a lehetőséget Speciális beállítások.

  11. választ szerkesztése a VPN bármelyik kapcsolattulajdonságának megváltoztatásához.

  12. Bontsa ki a VPN proxy beállítások menü, majd válassza ki a megfelelő opciót (ha van).

  13. A VPN-kapcsolat törléséhez válassza ki, majd válassza a lehetőséget eltávolít.


Ingyenes VPN beállítása Windows 10 rendszerben az OpenVPN használatával

A Windows 10 beépített VPN-kliense mellett ingyenes OpenVPN szoftvert használhat a kapcsolat és a magánélet védelme érdekében.

Az OpenVPN egy ingyenes VPN kliens felhasználói felület, amely az OpenVPN (.ovpn) konfigurációs fájlokkal működik. Minden konfigurációs fájlhoz egy adott kiszolgáló címet vagy helyet rendelünk. Meg kell szereznie az OpenVPN konfigurációs fájlokat a VPN-szolgáltató ügyfélterületén keresztül. Az alábbi lépések bemutatják, hogyan lehet létrehozni és letölteni egy OpenVPN konfigurációs fájlt, telepíteni az OpenVPN klienst a Windows rendszerhez, és csatlakozni a kiszolgálóhoz.

Az .ovpn fájlok előállításának lépései kissé eltérhetnek a VPN-szolgáltatótól függően. Az alapvető utasítások általában megegyeznek a legnépszerűbb VPN-szolgáltatásokkal.

  1. Jelentkezzen be VPN-szolgáltatója ügyfélterületére, lépjen az OpenVPN konfigurációs generátorhoz, majd válassza a lehetőséget A windows.

  2. választ UDP a protokoll típusához.

  3. Válassza ki a használni kívánt kiszolgáló helyeket.

  4. Olvassa el és fogadja el az Általános Szerződési Feltételeket (ha vannak ilyenek), majd válassza a lehetőséget Generálása.

  5. Töltse le az imént létrehozott .ovpn konfigurációs fájlokat, külön-külön vagy archívumként (zip, 7z, rar stb.).

  6. Lépjen az OpenVPN letöltési oldalára, válassza a lehetőséget WINDOWS TELEPÍTŐ, Majd válassza ki Fájl mentése.

  7. Menj a te Letöltések mappában kattintson a jobb gombbal az ovpn-install fájlra, majd válassza a lehetőséget Futtatás rendszergazdaként.

  8. választ Igen amikor megjelenik a Felhasználói fiókok felügyelete ablak.

  9. választ Következő amikor megjelenik az OpenVPN telepítővarázsló.

  10. Tekintse át a Licencszerződés, Majd válassza ki Elfogadom.

  11. Válassza ki a telepíteni kívánt összetevőket (vagy az alapértelmezett választást), majd válassza a lehetőséget Következő.

  12. választ Tallózás a telepítés helyének megváltoztatásához, vagy válassza a lehetőséget felszerel a telepítési folyamat folytatásához.

  13. választ Következő ha a telepítés befejeződött.

  14. választ befejez a telepítővarázsló bezárásához.

  15. Navigáljon a Letöltések mappát, majd másolja a korábban letöltött .ovpn fájlokat (vagy archívumot).

  16. navigáljon ez a PC > Windows (C 🙂 > Program Files > OpenVPN > konfig, majd illessze be a .OPVN fájlokat.

  17. Indít OpenVPN az asztalon található Start menüből.

  18. Bontsa ki a Windows alkalmazást Gyors cselekvések jobb egérgombbal kattintson a gombra OpenVPN ikonra, válasszon ki egy szervert, majd válassza a lehetőséget Csatlakozás.

  19. A csatlakozás után a jobb alsó sarokban megjelenik egy üzenet, amely megjeleníti a hozzárendelt IP-címet.