0x80070643 számú hiba: Mi a helyzet és hogyan javítható

Ha a Windows frissítés telepítése sikertelen, a 0x80070643 hibakód a következőképpen jelenhet meg:

  • Nem sikerült telepíteni (dátum) - 0x80070643

A 0x80070643 hiba akkor is előfordulhat, amikor bármely Windows alkalmazást telepít vagy frissít.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.

vectorplusb / istock / Getty Images


0x80070643 számú hiba okai

A 0x80070643 számú hibaüzenet általában a helytelenül konfigurált rendszerbeállítások, egy rosszindulatú program vagy vírusfertőzés, az illesztőprogram meghibásodása, sérült vagy hiányzó rendszerfájlok vagy olyan programok régi verzióinak eredménye, amelyeket nem távolítottak el megfelelően egy új verzió letöltésekor. 0x80070643 hiba akkor is előfordulhat, amikor a Windows számítógépet vagy táblagépet használat közben helytelenül állítják le, vagy áramtalanítják.


A 0x80070643 számú hiba elhárítása

Próbálkozzon a következő lépésekkel a felsorolt ​​sorrendben, amíg az üzenet eltűnik és a frissítés sikeres lesz:

  1. Próbálkozzon újra a telepítéssel. Előfordul, hogy a telepítés vagy a frissítés újbóli megkísérlése működik, ezért érdemes még egyszer kipróbálni, mielőtt folytatja a további hibaelhárítást.

  2. Töltse le újra a fájlt. Ha frissítést vagy alkalmazást töltött le, és megjeleníti a 0x80070643 hibaüzenetet, előfordulhat, hogy a fájl megsérült a letöltési folyamat során. Töltse le újra, hogy lássa, megoldja-e a problémát.

    Törölje az előbb letöltött eredeti fájlokat, hogy véletlenül ne telepítse ezeket a fájlokat az új letöltés helyett.

  3. Távolítsa el és telepítse újra az alkalmazást. Ha a 0x80070643 hiba jelentkezik egy alkalmazásfrissítés során, előfordulhat, hogy az alkalmazás meglévő verziója sérült. A Windows eltávolítójával távolítsa el a programot, majd telepítse újra. A legújabb verziót telepíteni kell, így nem kell frissítenie.

    Egy alkalmazás gyors eltávolításához a Windows 10 rendszerből kattintson a jobb gombbal a Start menü Start menüjére, majd válassza a lehetőséget Uninstall.

  4. Ellenőrizze az internetkapcsolatot. Ha egy frissítéshez kapcsolódás szükséges egy online szerverhez, akkor a hibás internet-kapcsolat megakaszthatja a telepítési folyamatot. Ha egy internetes sebességteszt gyenge kapcsolatot mutat, akkor a lassú internetkapcsolat javításának számos módja van.

  5. Zárjon be minden más programot. Néha más programok futtatása befolyásolhatja a frissítést vagy telepítést a fontos fájlok elérésével és az eszközforrások használatával. Zárjon be minden megnyitott programot a Windows PC-jén, és zárjon be minden, a háttérben esetleg futó programot (például a Telegram vagy a Skype).

  6. Szünetelteti az aktuális letöltéseket és frissítéseket. Más letöltések és frissítések megzavarhatják a frissíteni próbált alkalmazást. Windows 10 rendszerben nyissa meg a Microsoft Store alkalmazást, és válassza ki az ellipszist (...) a jobb felső sarokban, majd válassza a lehetőséget Letöltések és frissítések. Győződjön meg arról, hogy más alkalmazás nincs frissítve vagy telepítve, majd próbálja meg újra a telepítést.

  7. Indítsa újra a számítógépet. A Windows PC újraindítása számos Windows hibát kijavíthat.

  8. Futtassa a Windows Update hibaelhárítót. A Windows Update hibaelhárító megvizsgálja és kijavítja az operációs rendszerrel és az alkalmazásfrissítésekkel kapcsolatos problémákat. Windows 10 rendszeren lépjen a következőre: beállítások > Frissítés és biztonság > Elhárítása > windows Update és válassza ki a Futtassa a hibaelhárítót.

    Ha a 0x80070643 hibát látja egy viszonylag régi szoftver futtatásakor, telepítésekor vagy frissítésekor, futtassa a Programkompatibilitási hibaelhárító, amely ugyanazon a képernyőn található, mint a Windows Update hibaelhárítója.

  9. Telepítse a legújabb .NET-keretrendszert. A sérült .NET Framework telepítési és frissítési hibákat okozhat. Győződjön meg arról, hogy a Microsoft legújabb .NET Framework frissítése telepítve van a számítógépre.

  10. Futtassa a .NET-keretrendszer javító eszközét. Ha a legújabb .NET Framework frissítéssel rendelkezik, és a 0x80070643 hibát továbbra is megjeleníti, futtassa a .NET Framework Repair Tool alkalmazást.

  11. Tiltsa le a víruskereső szoftvert. A víruskereső programok köztudottan ütköznek az alkalmazás telepítésével és a rendszer funkcióival. Kapcsolja ki az összes telepített szoftvert, majd próbálja meg újra a frissítést vagy a telepítést.

    A feladat elvégzése után kapcsolja be újra a víruskereső programot.

  12. Végezzen SFC-vizsgálatot. Az SFC-vizsgálat felismerheti és kijavíthatja a sérült rendszerfájlokat a számítógépen. A vizsgálat futtatásához nyissa meg a Parancssor parancsot, írja be sfc / scannow, Majd nyomja meg a gombot belép.

  13. Indítsa újra a Windows Installer alkalmazást. A Windows Installer hibája néha a 0x80070643 hibát generálja. Lépjen a Windows Services oldalra, és válassza a lehetőséget A windows Installer egyszer, hogy kiemelje, majd válassza a Újraindítás link a bal oldalán.