A Windows App Store használata

Míg a Microsoft, az Android és az Apple sokáig kínált alkalmazásokat, addig soha senki nem hozta őket az asztali számítógépére a Windows 8-ig. Tudjon meg többet a Microsoft Store-ról, más néven Windows App Store-ról, amely lehetővé teszi, hogy több ezer közül válogathasson a Windows-eszközén használható elérhető alkalmazások közül.

A cikk utasításai a Windows 10 és a Windows 8 rendszerekre vonatkoznak.

 


A Windows App Store használata

Párféleképpen érhető el a Microsoft Store. Miután odaért, kezdje el a böngészést, a keresést és a választott alkalmazások telepítését.

  1. A Windows App Store használatának megkezdéséhez válassza a lehetőséget Rajt És válasszon Microsoft Store. A Microsoft Store az interneten is elérhető, ha úgy kívánja elérni.

    Az áruház kihasználja a Windows 8 rendszerben bevezetett felhasználói felület előnyeit, így észreveheti, hogy egy vizuális csempézéses kialakítással rendelkezik, amely egyértelművé teszi, hogy milyen alkalmazások, játékok, filmek stb. Állnak rendelkezésre. 

  2. Böngésszen az üzletben. Megkerülheti az áruházat az érintőképernyő ellopásával, az egér görgőjének görgetésével, vagy az ablak alján található gördítősáv kattintásával és húzásával. Piszkáljon, és meg fogja találni, hogy az áruház alkalmazásai logikailag vannak elhelyezve kategóriák szerint. Néhány kategória, amelyet látni fog:

    • Játékok - Olyan slágereket tartalmaz, mint a Minecraft és az Angry Birds.
    • Társadalmi - Tartalmaz olyan alkalmazásokat, amelyek tartják a kapcsolatot, például a Twitter és a Skype.
    • Szórakozás - Az idő múlásával rendelkező alkalmazások, például a Netflix és a Hulu.
    • Fénykép - Fotószerkesztő és -kezelő alkalmazások, például az Instagram és az Adobe Photoshop Elements.
    • Zene videó - Alkalmazások hallgatásra és nézésre, mint a Slacker Radio és a Movie Maker Pro.

  3. A kategória összes többi címének megtekintéséhez válassza ki a kategória címét. Alapértelmezés szerint az alkalmazásokat népszerűségük szerint rendezik, ennek megváltoztatásához válassza a lehetőséget Az összes megjelenítése kategória lista jobb sarkában. Egy olyan oldalra kerül, amely az adott kategóriában található összes alkalmazást felsorolja, és kiválaszthatja osztályozás kritériumok a kategóriaoldal tetején található legördülő listákból.

  4. Ha nem érdekli minden, amit egy kategória kínál, és inkább csak azokat az alkalmazásokat szeretné megtekinteni, amelyek a legnépszerűbbek vagy újak, akkor az áruház egyedi nézeteket kínál, amelyek elérhetők a fő kategória nézet görgetése közben, például a Legjobb ingyenes alkalmazások, Felkapott, és gyűjtemények.


Alkalmazás keresése

A böngészés szórakoztató és nagyszerű módja az új alkalmazások megtalálásának kipróbálására, de ha valami konkrét dolgot szem előtt tart, van egy gyorsabb módja annak, hogy megszerezze, amit szeretne.

Írja be az alkalmazás nevét vagy egy kulcsszót, amely leírja a kívánt alkalmazás típusát Search box az áruház főoldalán, és nyomja meg a gombot belép.

Gépelés közben a keresőmező automatikusan javasolja azokat az alkalmazásokat, amelyek megfelelnek a beírt szavaknak. Ha látja, amit keres a javaslatokban, kiválaszthatja.


Telepítsen egy alkalmazást

Miután megtalálta a kívánt alkalmazást, töltse le a számítógépére a használat megkezdéséhez.

  1. Válasszon egy alkalmazást, ha további információt szeretne róla megtudni. Tekintse meg a LeírásLásd: Képernyőképek és pótkocsik, és hogy megnézhesse, mi tetszik másoknak, akik letöltötték az alkalmazást. Az oldal alján talál információkat Újdonságok ebben a verzióban, Valamint Rendszerkövetelmények, Jellemzőkés További információ.

  2. Ha tetszik, amit lát, válassza a lehetőséget Kap az alkalmazás letöltéséhez. A telepítés befejezése után a Windows 8 és a Windows 10 is hozzáadja az alkalmazást az Ön alkalmazásához Rajt képernyőn.


Tartsa naprakészen az alkalmazásokat

Miután elkezdte használni a Windows-alkalmazásokat, meg kell győződnie arról, hogy folyamatosan frissíti-e a frissítéseket, hogy biztosítsa a legjobb teljesítményt és a legújabb funkciókat. A Windows App Store automatikusan ellenőrzi a telepített alkalmazások frissítéseit, és figyelmeztet, ha talál ilyeneket. Ha egy számot lát az áruház csempéjén, az azt jelenti, hogy frissítéseket szeretne letölteni.

  1. Indítsa el a Windows App Store-t, és válassza ki a három pont a képernyő jobb felső sarkában.

  2. A megjelenő menüben válassza a lehetőséget Letöltések és frissítések. A Letöltések és frissítések képernyőn az összes telepített alkalmazás és az utolsó módosítás dátuma szerepel. Ebben az esetben a módosított frissítést vagy telepítést jelenthet.

  3. A frissítések kereséséhez válassza a lehetőséget Get frissítések a képernyő jobb felső sarkában. A Windows App Store megvizsgálja az összes alkalmazást és letölti az elérhető frissítéseket. A letöltést követően a frissítések automatikusan érvénybe lépnek. 

Bár számos ilyen alkalmazást érintőképernyős mobileszközön való használatra terveztek, azt tapasztalhatja, hogy a legtöbb nagyszerűen működik asztali környezetben. Szánjon egy kis időt arra, hogy megnézze, mi van odakinn: lenyűgöző mennyiségű játék és segédprogram található, amelyek közül sok nem kerül semmibe.

Lehet, hogy a Windows 8 és a Windows 10 számára nincs annyi alkalmazás, mint az Android vagy az Apple számára, de több százezer elérhető.