A Windows parancsikon Alt + Underline használata

Itt van egy Windows billentyűparancs, amely növelheti a termelékenységet. A más billentyűzeten, megnyithatja a menüket és elemeket választhat ki az egér használata nélkül.

A legtöbb menüt tartalmazó alkalmazásban észreveheti, hogy egyes betűk aláhúzással vannak ellátva (pl. Az "F" a "Fájlban"). A menük megnyitásához anélkül, hogy rájuk kattintana, nyomja meg az aláhúzott betűt, miközben a más kulcs.

Ezek az utasítások a Windows 7, 8, XP, 10 és Vista rendszerekre vonatkoznak.

 Corbis a Getty Images / Getty Images segítségével


Az aláhúzott kulcsok aktiválása az újabb Windows verziókban

Ha a Windows régebbi verzióját használja, akkor ez a funkció automatikus, de a későbbi verziókban ez a szolgáltatás alapértelmezés szerint nincs bekapcsolva.

Így aktiválhatja a szolgáltatást, ha még nincs bekapcsolva.

  1. Nyissa meg a Start menü ikonjára kattintva vagy a Windows gomb A billentyűzeten.

  2. Kattintson az beállítások ikonra.

  3. Kattints Könnyű hozzáférés.

  4. Görgessen le a gombbal Kölcsönhatás fejlécet, és válassza ki Billentyűzet.

  5. Alatt Módosíthatja a billentyűparancsok működését fejléc alatt kattintson az alábbi kapcsolóra Húzza alá a hozzáférési kulcsokat, ha rendelkezésre állnak bekapcsolni.

  6. Zárja be az ablakot a módosítások mentéséhez.

  7. Most az Alt billentyűvel a menükben használható billentyűk aláhúzással jelennek meg. Tart más plusz az aláhúzott levél, hogy kinyissa őket.

  8. Tartsd tovább más hogy folyamatosan válogasson a menükben. Például tartsa más és nyomja meg az F a File menü megnyitásához. Tartsa nyomva az Alt billentyűt, és nyomja meg a gombot W új ablakot nyitni.


modern alkalmazások

A legújabb programok megszüntetik a szokásos menüsort, amelyet a Windows XP-ben és a Windows korábbi verzióiban szoktunk látni. 

A Windows 7 néhány programjának még modernebb, menü nélküli megjelenése is van. Ennek ellenére továbbra is használhatja a más+levél parancsikon a Windows 10 rendszerben. Sok alkalmazásban a betűknek nincs aláhúzásuk, de a szolgáltatás továbbra is ugyanúgy működik.

A Windows Store alkalmazások általában nem kínálják ezt a funkciót.