Az iCloud használata Windows rendszerhez

Az iCloud az Apple felhőtároló szolgáltatása, amely biztonsági másolatot készít az adatokról és szinkronizálja azokat olyan eszközök között, mint a Mac számítógép, az iPhone és az iPad. Lehetőség van az iCloud elérésére egy Windows PC-n; lehetnek azonban bizonyos korlátozások attól függően, hogy a Windows melyik verzióját használja.

A cikkben található információk a Windows 10, Windows 8 és Windows 7 rendszert futtató számítógépekre és táblagépekre vonatkoznak.

JGI / Tom Grill / GettyImages


Hogyan működik az iCloud Windows rendszeren?

Az iCloud Windows-eszközön való eléréséhez csak Apple azonosító és jelszó szükséges, amely már rendelkeznie kell, ha valaha birtokolt egy Apple terméket vagy használta az iTunes alkalmazást. Van egy iCloud for Windows program, amely kizárólag a Windows 10-hez érhető el, de a Windows 7 vagy a Windows 8 rendszert használók továbbra is elérhetik az iCloudot az interneten keresztül.

Az iCloud webhelyét bármely webalapú eszközről elérheti, beleértve a Chromebookokat és az Android telefonokat is.


Az iCloud használata számítógépen webböngészővel

Az iCloud bármely számítógépen történő eléréséhez jelentkezzen be az iCloud webhelyére Apple azonosítójával és jelszavával bármely webböngészőben.

Az iCloud webhelyéről hozzáférhet és kezelheti a következő Apple alkalmazásokat és szolgáltatásokat:

  • Levél
  • Kapcsolatok
  • Naptár
  • képek
  • iCloud meghajtó
  • Megjegyzések
  • Emlékeztetők
  • oldalak
  • Számok
  • Alaphang
  • Barátok keresése
  • Keressen iPhone-t
  • beállítások

Bár nem olyan gördülékeny, mint önálló alkalmazás-társaik, az iCloud webhelyének legtöbb webalkalmazása teljesen működőképes, és lehetővé teszi az információkhoz és médiához való hozzáférést, valamint a szükséges módosításokat. Hozzáadhat vagy eltávolíthat iPhone-névjegyeket a Névjegyek alkalmazásból, és fényképeket és videókat feltölthet vagy letölthet az Apple Photos alkalmazásból.

Sajnos az iCloud webhely nem léphet közvetlenül kapcsolatba a Windows eszközével. Például, miközben manuálisan feltölthet fényképeket a webhely Fotók alkalmazásába, a számítógép fájljait nem lehet automatikusan szinkronizálni a háttérben lévő iCloud-szal. Ehhez a funkcióhoz telepítenie kell az iCloud for Windows alkalmazást.


Az iCloud letöltése a Windows rendszerhez

Az iCloud for Windows egy hivatalos Apple alkalmazás a Windows 10 számára, amely lehetővé teszi az adatok szinkronizálását a számítógép és az iCloud-fiók között. Az iCloud for Windows szoftver ingyenesen letölthető az Apple hivatalos webhelyéről. Néha az iTunes csomagban is található, így előfordulhat, hogy már telepítve van a számítógépére. A Windows tálcán található keresési szolgáltatás segítségével ellenőrizheti, hogy telepítve van-e.

Az iCloud for Windows telepítése után jelentkezzen be Apple ID-jével és jelszavával. Meg kell erősíteni, ha szinkronizálni szeretné az iCloud Drive, a Photos és a Bookmarks adatait.

Töltse le az iCloud for Windows alkalmazást

Az iCloud használatához a Windows 10 rendszerhez Apple ID azonosítót össze kell kapcsolni egy iOS vagy macOS eszközzel.


Hogyan működnek az iCloud fotói a Windows 10 rendszeren?

Az iCloud for Windows telepítésével új iCloud Fotók mappa jön létre a Windows eszközön. Az iCloud telepítésekor választott lehetőségektől függően ez a mappa használható fájlok megtekintésére a kapcsolt iCloud-eszközökről, vagy fájlok feltöltésére a Windows rendszerről az iCloud-fiókba.

választ Opciók mellett képek A telepítés során megadhatja, hogy miként működjön ez az új mappa.

Megjelenik egy új menü, amely felsorolja a listát. Az egyes lehetőségek a következőket teszik lehetővé:

  • iCloud Photo Library: A Windows 10 eszköz iCloud Fotók mappájába mentett adathordozókat automatikusan feltölti az iCloud-fiókjára. Ezután megtekintheti ezeket a fájlokat az Apple készülékein. Az engedélyezés után további opciók jelennek meg, amelyek lehetővé teszik a fájlok feltöltésének és letöltésének testreszabását.
  • Saját fotó stream: A Photo Stream letölti a legutóbbi fényképeket a többi összekapcsolt iCloud-eszközről, hogy azokat megtekinthesse a Windows 10 eszközön. Ezenkívül feltölti a legutóbbi fényképeket a Windows iCloud Fotók mappájából az iCloudba.
  • Új fényképeket és videókat tölthet le a számítógépre: Fotók és videók automatikus letöltése az iCloud szolgáltatásból az iCloud Fotók mappába. Ez az opció csak akkor látható, ha az iCloud Photo Library opció engedélyezve van.
  • Tartson nagy hatékonyságú eredetit, ha van ilyen: Töltse le azoknak a fájloknak az eredeti verzióit, amelyek nincsenek tömörítve, vagy megváltoztatták a világításukat vagy a színeiket. Ez az opció csak akkor látható, ha az iCloud Photo Library opció engedélyezve van.
  • Töltsön fel új fényképeket és videókat a számítógépemről: Töltsön fel új fájlokat a számítógépről az iCloudba. Tiltsa le, ha csak az iOS-eszközein készült videókat és fotókat szeretné megtekinteni. Ez az opció csak akkor látható, ha az iCloud Photo Library opció engedélyezve van.
  • iCloud Photo Sharing: Mások által készített fényképek és videók megtekintése, és fájlok hozzáadása a kiválasztott mappához, hogy megtekinthesse őket.

választ Változtat az egyes lehetőségek mellett válasszon egy másik mappát az iCloud fotó- és videószinkronizálásához. Ne felejtse el kiválasztani alkalmaz a beállítások mentéséhez.


Hogyan lehet megtalálni az új iCloud mappákat

Az iCloud for Windows alkalmazás beállítása iCloud Fotók és iCloud Drive mappákat hoz létre a Windows 10 eszközön. Minden mappa szinkronizálja a fájlokat és az adatokat az iCloud-fiókkal és a csatlakoztatott eszközökkel, a kiválasztott beállításoktól függően.

Mindkét mappa automatikusan a File Explorer gyorselérési menüjéhez lesz rögzítve. Bármikor megváltoztathatja ezen mappák adatszinkronizálási módját az iCloud for Windows alkalmazás megnyitásával és a fentiekben ismertetett beállítások megváltoztatásával.

Az iCloud for Windows beállítása után csak az alkalmazást kell használnia a beállítások kezeléséhez. Az összes fájlkezelésre az új mappákban kerül sor.