Hogyan ellenőrizhetjük a webes elemeket a böngészővel

A weboldalak kódsorokból épülnek fel, de az eredmények képek, videók, betűtípusok és egyéb funkciókkal rendelkező oldalak. Ha meg akarja változtatni ezen elemek egyikét, vagy meg szeretné nézni, miből áll, keresse meg az azt vezérlő kódsort. Ehhez használjon elemellenőrző eszközt. Nem kell letölteni egy ellenőrző eszközt, és nem kell telepítenie egy kiegészítőt a kedvenc webböngészőjéhez. Ehelyett kattintson a jobb gombbal az oldal elemre, majd válassza a lehetőséget Ellenőriz or Elem vizsgálata. Az, hogy miként fér hozzá ehhez az eszközhöz, böngészőnként változik.

Ez a cikk használja kattintson jobb gombbal hivatkozni az egér eszköz műveletére egy Windows PC-n, valamint a Control + kattintás műveletre Mac-en.


Ellenőrizze az elemeket a Google Chrome-ban

A Google Chrome-ban kétféleképpen ellenőrizheti a weblapokat a böngésző beépített Chrome DevTools segítségével:

  • Kattintson a jobb gombbal egy elemre az oldalon vagy egy üres területen, majd válassza a lehetőséget Ellenőriz.
  • Menj a króm menüt, majd válassza a lehetőséget További eszközök > Fejlesztői eszközök.

A Chrome DevTools segítségével másolhatja vagy szerkesztheti a Hypertext Markup Language (HTML) jelölést, és elrejtheti vagy törölheti az elemeket az oldal újratöltéséig.

Amikor megnyílik a Chrome DevTools az oldal szélén, változtassa meg a pozícióját, ugorjon ki az oldalról, keressen oldalfájlokat, válasszon elemeket az oldalról a közelebbi megtekintéshez, másolja a fájlokat és az URL-eket, és testre szabhatja a beállításokat.


Ellenőrizze az elemeket a Mozilla Firefoxban

A Mozilla Firefox kétféleképpen nyithatja meg az Inspector nevű ellenőrző eszközét:

  • Kattintson a jobb gombbal egy elemre a weboldalon, majd válassza a lehetőséget Elem vizsgálata.
  • A Firefox menüsoron válassza a lehetőséget Eszközök > Web Developer > Ellenőr.

Ahogy a mutatót áthelyezi a Firefox elemei fölé, az Inspector automatikusan megtalálja az elem forráskód adatait. Ha kiválaszt egy elemet, a menet közbeni keresés leáll, és megvizsgálhatja az elemet az Ellenőr ablakban.

Kattintson a jobb gombbal egy elemre a támogatott vezérlők megkereséséhez. A vezérlők segítségével szerkesztheti az oldalt HTML-jelölésként, belső vagy külső HTML-jelölés másolásához vagy beillesztéséhez, a dokumentumobjektum-modell (DOM) tulajdonságainak megjelenítéséhez, képernyőkép készítéséhez vagy a csomópont törléséhez, új attribútumok alkalmazásához, lásd a Kaszkád stíluslapok (CSS) , és több.


Ellenőrizze a Safari elemeket

Párféleképpen vizsgálhatja a webes elemeket a Safari-ban:

  • Kattintson a jobb gombbal a weboldal bármely elemére vagy helyére, majd válassza a lehetőséget Elem vizsgálata.
  • Menj a Fejleszteni menüt, majd válassza a lehetőséget Webellenőr megjelenítése.

Ha nem látja a Fejlesztés menüt, lépjen a szafari menüt, és válassza preferenciák. A Részletes Lapon válassza ki a A Fejlesztés menü megjelenítése a menüsorban jelölőnégyzetet.

Válassza ki a weboldal egyes elemeit az adott szakaszhoz rendelt jelölések megtekintéséhez.


Ellenőrizze az elemeket az Internet Explorerben

Hasonló ellenőrző elem eszköz, amely a Fejlesztői eszközök engedélyezésével érhető el, elérhető az Internet Explorer programban. A Fejlesztői eszközök engedélyezéséhez nyomja meg a gombot F12. Vagy menjen a Eszközök menüt, és válassza Fejlesztői eszközök.

Az Eszközök menü megjelenítéséhez nyomja meg a gombot Alt + X.

A weblap elemeinek megtekintéséhez kattintson a jobb gombbal az oldalra, majd válassza a lehetőséget Elem vizsgálata. Az Internet Explorer Select elem eszközében jelöljön ki bármelyik elemet a HTML vagy CSS jelölés megjelenítéséhez. A DOM Intézőben való böngészés közben letilthatja vagy engedélyezheti az elemek kiemelését is.

A többi elemellenőrző eszközhöz hasonlóan az Internet Explorer használatával elemeket is kivághat, másolhat és beilleszthet, szerkesztheti a HTML-jelölést, hozzáadhat attribútumokat, másolhat elemeket csatolt stílusokkal stb.

Ellenőrizze az elemeket a Microsoft Edge-ben

Mielőtt ellenőrizheti a Microsoft Edge elemeit, engedélyeznie kell az ellenőrzést. Kétféle módon lehet engedélyezni az ellenőrzést:

  • Menjen a címsorba, és írja be about: flags. A párbeszédpanelen válassza a ikont Mutassa meg a Forrás nézet és Ellenőrizze az elemet a helyi menüben jelölőnégyzetet.
  • nyomja meg F12, Majd válassza ki DOM Explorer.

Egy elem ellenőrzéséhez kattintson a jobb gombbal egy elemre a weboldalon, majd válassza a lehetőséget Elem vizsgálata.