A Windows PC-adatok kézi áthelyezése a Mac-be

Az OS X Liontól kezdve a Mac tartalmaz egy Migration Assistant programot, amely Windows-alapú PC-kkel együtt képes a felhasználói adatok Mac-be mozgatására. A Mac migrációs segédjével ellentétben a Windows-alapú verzió nem tudja az alkalmazásokat áthelyezni a számítógépről a Mac-re. Meg tudja mozgatni az e-maileket, névjegyeket, naptárakat és a legtöbb felhasználói fájlt.

Ha Mac számítógépén nem fut Lion (OS X 10.7.x) vagy újabb verzió, akkor a Migration Assistant segítségével nem továbbíthat információkat számítógépéről. Van néhány további lehetőség a Windows-adatok áthelyezésére az új Mac-re. Még a Windows Migration Assistant segítségével is tapasztalhatja, hogy néhány szükséges fájl nem hajtotta végre az átvitelt. Bárhogy is legyen, a Windows-adatok kézi áthelyezésének ismerete jó ötlet.


Használjon külső merevlemezt, flash meghajtót vagy más cserélhető adathordozót

Ha van egy külső merevlemeze, amely USB-interfész segítségével csatlakozik a számítógépéhez, akkor azt használhatja célállomásként az összes kívánt dokumentum, zene, videó és egyéb adat másolásához a számítógépéről.

Miután átmásolta fájljait a külső merevlemezre, húzza ki a meghajtót, helyezze át a Mac-be, és csatlakoztassa a Mac USB-portjához. A bekapcsolás után a külső merevlemez megjelenik a Mac Desktopon vagy a Finder ablakban. Ezután áthúzhatja a fájlokat a meghajtóról a Mac-re.

Az USB flash meghajtót kicserélheti a külső merevlemezre, feltéve, hogy a flash meghajtó elég nagy az összes adat tárolásához.

A Mac képes adatokat olvasni és írni a legtöbb Windows formátumra, beleértve a FAT, FAT32 és exFAT fájlokat. Az NTFS-ről a Mac csak az NTFS-formátumú meghajtókról képes adatokat olvasni; amikor fájlokat másol a Mac számítógépére, ez nem lehet kérdés. Ha meg kell adnia a Mac-nek, hogy adatokat írjon egy NTFS meghajtóra, használhat harmadik féltől származó alkalmazást, például a Paragon NTFS for Mac vagy a Tuxera NTFS for Mac alkalmazást.


CD-k és DVD-k

Használhatja számítógépe CD- vagy DVD-íróját is az adatok optikai adathordozókra történő írásához, mert a Mac képes olvasni a számítógépen írt CD-ket vagy DVD-ket; megint csak a fájlok áthelyezéséről van szó, a CD-ről vagy DVD-ről a Mac-re. Ha Mac számítógépén nincs CD / DVD optikai meghajtó, használhat külső USB-alapú optikai meghajtót. Az Apple értékesít egyet, de meglehetősen olcsóbban találhatja meg őket, ha nem érdekli, hogy ne látjon Apple logót a meghajtón.


Használjon hálózati kapcsolatot

Ha a számítógép és az új Mac is ugyanahhoz a helyi hálózathoz csatlakozik, akkor a hálózaton keresztül csatlakoztathatja számítógépének meghajtóját a Mac asztalára, majd áthúzhatja a fájlokat az egyik gépről a másikra.

  1. Windows gépén nyissa meg a Control Panel alkalmazás beírásával a nevét a keresősávba.

  2. Kattints Hálózat és internet.

  3. választ Hálózati és megosztási központ.

  4. Kattintson a bal oldali ablaktáblán A fejlett megosztási beállítások módosítása.

  5. Kattintson a melletti választógombokra Kapcsolja be a hálózati felfedezést és Kapcsolja be a fájl- és nyomtatómegosztást.

  6. Kattints A változtatások mentéséhez.

  7. Nyissa meg a Finder ablakot a Mac gépen, és válassza a lehetőséget Csatlakozás a kiszolgálóhoz a Finderből Go menüben.

    A billentyűparancs az Command + K.

  8. Kattintson az Tallózás gombot.

  9. Ha számítógépe nem jelenik meg a Tallózás ablakban, írja be a címét a következő formátumban:

    smb: // PCname / PCSharename

    A PCname a számítógép neve, a PCSharename pedig a megosztott meghajtó kötetének neve a PC-n.

  10. Kattints Csatlakozás As.

  11. Kattints Csatlakozás.

  12. Írja be a számítógép munkacsoportjának nevét, a megosztott kötethez hozzáférést engedélyező felhasználónevet, valamint a jelszót, majd kattintson Csatlakozás.

  13. Meg kell jelennie a megosztott kötetnek. Válassza ki a kötetet vagy bármelyik almappát azon köteten belül, amelyhez hozzáférni kíván, és amelynek ezután meg kell jelennie a Mac asztalán. A fájlok és mappák PC-ről Mac számítógépre történő másolásához használja a szokásos drag-and-drop folyamatot.


Felhőalapú megosztás

Ha számítógépe már használja a felhőalapú megosztást, például a DropBox, a Google Drive, a Microsoft OneDrive vagy akár az Apple iCloud szolgáltatásait, akkor könnyen hozzáférhet a számítógépe adataihoz. Telepítse a felhőszolgáltatás Mac verzióját, vagy iCloud esetén telepítse az iCloud Windows verzióját a számítógépére.

Miután telepítette a megfelelő felhőszolgáltatást, letöltheti a dokumentumokat a Mac számítógépére, ugyanúgy, mint a számítógépével.


Levél

E-mail szolgáltatójától és az e-mailek tárolásához és kézbesítéséhez használt módszertől függően előfordulhat, hogy az összes e-mail elérhetővé válik, ha a Mac Mail alkalmazásban létrehoz egy megfelelő fiókot. Ha webalapú levelezési rendszert használ, akkor képesnek kell lennie a Safari böngésző elindítására és a meglévő levelezőrendszerhez való csatlakozásra.

  • Ha IMAP-alapú e-mail fiókot használ, létrehozhat új IMAP-fiókot a Mail alkalmazással; azonnal meg kell találnia az összes e-mailt.
  • Ha POP-fiókot használ, akkor továbbra is képes lehet letölteni az összes e-mailt vagy az összes e-mailt; attól függ, hogy az e-mail szolgáltató meddig tárolja az üzeneteket a szerverein. Egyes levelezőszerverek a letöltésüket követő napokon belül törlik az e-maileket, mások pedig egyáltalán nem törlik őket. A levélkiszolgálók túlnyomó többségének házirendje van, amely eltávolítja az e-mail üzeneteket a két szélső pont között.

Mindig megpróbálhatja beállítani az e-mail fiókokat, és megnézni, hogy elérhetőek-e az e-mail üzenetei, mielőtt aggódna az új Mac-be történő átvitel miatt.