A Beállításszerkesztő megnyitása (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)

A Windows rendszerleíró adatbázis minden kézi módosítása XNUMX - ban történik registry szerkesztő, a Windows összes verziójában található eszköz.

A Beállításszerkesztő segítségével megtekintheti, létrehozhatja és módosíthatja a teljes Windows rendszerleíró adatbázist alkotó rendszerleíró kulcsokat és beállításjegyzéki értékeket.

Az eszközhöz nincs parancsikon a Start menüben vagy az Alkalmazások képernyőn, vagyis a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt úgy kell megnyitni, hogy parancssorból hajtja végre.

0: 31

Nyissa meg a Beállításszerkesztőt így a rendszerleíró adatbázist használó Windows bármely verziójában, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista és Windows XP rendszert.


A Beállításszerkesztő megnyitása

Derek Abella / Web

Az alábbi eljárással érheti el a Beállításszerkesztőt:

  1. Windows 10 vagy Windows 8.1 rendszerben kattintson a jobb gombbal, vagy érintse meg hosszan a Start gombot, majd válassza a lehetőséget futás. A Windows 8.1 előtt a Futtatás párbeszédpanel érhető el legkönnyebben az Alkalmazások képernyőn.

    Windows 7 vagy Windows Vista esetén kattintson a gombra Rajt.

    Windows XP rendszerben kattintson a gombra Rajt majd kattintson az OK gombra futás.

    A Futtatás párbeszédpanel megnyitásának egyik gyors módja a Windows bármelyik verziójában a billentyűparancs használata Win + R.

  2. A keresőmezőben vagy futás ablakba írja be a következőt, majd a következőt: belép:

    regedit

    A Windows verziójától és konfigurációjától függően megjelenhet a Felhasználói fiókok felügyelete párbeszédpanel, amelyben meg kell erősítenie, hogy meg szeretné nyitni a Beállításszerkesztőt.

  3. Megnyílik a Beállításszerkesztő.

    Ha korábban használta a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt, akkor ugyanazon a helyen nyílik meg, ahol legutóbb dolgozott. Ha ez megtörténik, és nem szeretne az adott helyen található kulcsokkal vagy értékekkel dolgozni, folytassa a rendszerleíró kulcsok minimalizálását, amíg el nem éri a legfelső szintet, és sorolja fel a különféle nyilvántartási kaptárakat.

    Kicsinyítéssel kicsinyítheti vagy kibővítheti a rendszerleíró kulcsokat > ikon a kulcs mellett. Windows XP rendszerben a + ikon helyett.

  4. Most már elvégezhet bármilyen változtatást, amelyet el kell végeznie a rendszerleíró adatbázisban, és valószínűleg nem szabad ezt elvégeznie, kivéve, ha ismeri a rendszerleíró kulcsok és értékek biztonságos hozzáadását, módosítását vagy törlését. Győződjön meg róla, hogy bármit is tesz, csak a kívánt szűk nyilvántartási területeket érinti.

Figyelembe véve a rendszerleíró adatbázis jelentőségét a Windows-alapú számítógépen, azt javasoljuk, hogy mielőtt bármit is tenne, készítsen biztonsági másolatot a rendszerleíró adatbázisról, akár az egészről, akár csak azokról a területekről, amelyeken dolgozik.


További segítség a Beállításszerkesztővel kapcsolatban

A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő használata előtt fontos tudni, hogy miként állíthatja vissza a Windows rendszerleíró adatbázisát. Ez lehetővé teszi a REG fájl biztonsági másolatának hozzáadását a rendszerleíró adatbázisba, ha a szerkesztés során valami elromlik.

Annak ellenére, hogy a Rendszerleíróadat-szerkesztő nyitott és készen áll a használatra, nem mindig bölcs dolog saját kezűleg változtatni, főleg, ha egy program vagy automatizált szolgáltatás meg tudja csinálni az Ön számára. Például, ha a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt használja a maradék vagy az ócska rendszerleíró adatbázis bejegyzéseinek törlésére, akkor ezt nem szabad magának megtennie, hacsak nem biztos abban, hogy tudja, mit csinál. Ehelyett használjon ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítót, ha automatikusan törli a rendszeres nyilvántartási szemetet.

Ugyanaz regedit parancs a Parancssorból hajtható végre. A Parancssor megnyitása után írja be a parancsot, és nyomja meg az gombot belép.

Bár ennek a körülménynek ritkának kell lennie, a Beállításszerkesztő elindításának másik módja a Feladatkezelő. Ehhez nyissa meg a Feladatkezelőt Ctrl + Shift + Esc, Látogasson el a filé > Futtass új feladatot, és írja be regedit, Ezt követi OK.

Megnyithatja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt a Feladatkezelőből, ha nem tudja elérni a szokásos Futtatás párbeszédpanelt a fenti 1. lépésben leírtak szerint, vagy ha az Intéző vagy a Parancssor valamilyen okból nem nyílik meg.

Ha azt tapasztalja, hogy gyakran megnyitja ezt az eszközt, akkor a Beállításszerkesztő parancsikont teheti az asztalon. Kattintson a jobb gombbal az asztalra, és lépjen a következőre: Új > parancsikon, típus regedit, és nyomja meg a gombot Következő és azután befejez. A Windows egyes verzióiban a gyorsabb elérés érdekében a parancsikont a tálcára húzhatja.

A távoli Windows rendszerleíró adatbázis megnyitása egy kicsit más folyamat, mint a fentiekben leírt helyi nyilvántartás. A Rendszeres Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő ablak megnyitása után további lépés van a távoli rendszerleíró adatbázis megkeresésére.