Az ABW fájlok megnyitása, szerkesztése és konvertálása

Az ABW fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy AbiWord Document fájl.

A Microsoft Word DOCX formátumához hasonlóan az AbiWord szövegszerkesztő szoftver az XML-alapú ABW fájlformátumot használja gazdag szöveg, képek, táblázatok stb.


Hogyan nyitható meg egy ABW fájl

Az AbiWord ABW fájlok az ingyenes AbiWord szövegszerkesztő programmal nyithatók meg. A LibreOffice Writer szintén ingyenes, és jól működik az ABW fájlokkal Windows, macOS és Linux rendszereken.

Ha nem tudja megnyitni a fájlt az imént említett programok egyikével, akkor összekeverhet egy másik formátumot, például az Amazon Kindle eBook fájlformátumot (.AZW) egy ABW fájllal, mivel fájlkiterjesztéseik hasonlóak. Ugyanez igaz az A2W fájlokra is.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az ABW fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az ABW fájlokban, olvassa el útmutatónkat a változás végrehajtásához a Windows rendszerben.


Hogyan lehet átalakítani az ABW fájlt

Ha már használja az AbiWord vagy a LibreOffice Writer alkalmazást, megnyithatja az ABW fájlt az egyik programban, majd új formátumba mentheti. Az AbiWord például átalakíthatja az ABW fájlokat MS Word formátumokba, például DOCX és DOC, valamint RTF, TXT, EML, ODT, SXW és más formátumokká.

Egy másik lehetőség a CloudConvert használata. Ez egy ingyenes fájlkonvertáló webhely, ezért csak fel kell töltenie az ABW fájlt a weboldalra, hogy más formátumba, például PDF-be konvertálhassa.

Annak ellenére, hogy semmi köze az AbiWord Document fájlformátumhoz, az ABW az Súly szerinti alkohol rövidítést is jelenti. Ezzel az átalakítóval konvertálhatja az ABW-t ABV-re (Alcohol by Volume) a BeerTutor.com oldalon.