Az ARF fájlok megnyitása, szerkesztése és konvertálása

Az Advanced Recording Format rövidítése, az .ARF fájlkiterjesztésű fájl egy WebEx Advanced Recording fájl, amelyet a Cisco WebEx konferencia-alkalmazásból töltöttek le. Ezek a fájlok tárolják a felvételről készített videoadatokat, valamint a tartalomjegyzéket, a résztvevők listáját és egyebeket.

A WRF fájlok (WebEx Recordings) hasonlóak, de ezt a fájlkiterjesztést használják, amikor a felhasználó rögzíti a WebEx munkamenetet, míg az ARF fájlkiterjesztést a letöltött felvételek számára tartják fenn.

Ha le kell töltenie a felvételt ARF formátumban, lépjen a következő helyre: My WebEx> Saját fájlok> Saját felvételek, Majd kattintson a Továbbiak> Letöltés a kívánt prezentáció mellett.

Az ARF rövidítés néhány más szakkifejezéshez is, de egyiknek sincs köze a WebEx Advanced Recording fájlformátumhoz. Ide tartoznak a Területi erőforrás fájl, az Építészeti nyilvántartási fájl és az Automatikus válaszformátum.


Hogyan kell lejátszani az ARF fájlokat

A Cisco WebEx Network Recording Player képes ARF fájlokat lejátszani Windows és Mac rendszeren. A program Windows verziója MSI fájlként töltődik le, míg a DMG fájl a macOS számára van fenntartva.

Ha problémái vannak a WebEx NRP-vel az ARF fájl megnyitásával, hibaüzenetet kaphat, például "Ismeretlen fájlformátum. Frissítheti a hálózati felvevőlejátszót, és megpróbálja újra." Próbálja meg használni a lejátszó azon verzióját, amelyet a WebEx-fiókjával tölthet le a címen Támogatási központ> Támogatás> Letöltések> Felvétel és lejátszás vagy a Könyvtár oldalon.

Lásd a Cisco WebEx Meetings súgóját, ha többet szeretne megtudni a WebEx-felvételek lejátszásáról és átalakításáról.


ARF fájl konvertálása

Az ARF egy elég speciális fájlformátum, amely miatt nagyon nehéz más alkalmazásokban használni, vagy feltölteni és használni olyan online szolgáltatásokkal, mint a YouTube vagy a Dropbox. Amit meg kell tennie annak érdekében, hogy az ARF fájlt a legtöbb más alkalmazáshoz megfelelő formátumban kapja meg, konvertálja azt népszerű videofájl formátumra.

A fent hivatkozott ingyenes WebEx Network Recording Player használható az ARF fájl konvertálására egy másik videofájl formátumra. Nyissa meg az ARF fájlt a programban, majd használja a Fájl> Formátum konvertálása elemet menüpontot választani a WMV, MP4 és SWF között.

Mivel a konverziós opciók meglehetősen korlátozottak a WebEx NRP-ben, érdemes megfontolni az átalakított fájl futtatását egy videofájl-átalakítón keresztül. Ehhez először konvertálja az NRP-vel, majd tegye az átalakított videót egy videófájl-átalakítón keresztül a linkről, hogy az ARF fájlt elmenthesse AVI, MPG, MKV, MOV stb.


További információ az ARF formátumról

A WebEx Advanced Recording fájlformátum akár 24 órányi videotartalmat is tárolhat egy fájlban.

Az ARF fájlok, amelyek videót tartalmaznak, akár 250 MB-ot is elérhetnek a rekordidő minden órájában, míg azok, amelyek nem tartalmaznak videotartalmat, általában meglehetősen kicsiek, körülbelül 15-40 MB / óra értekezletidőnként.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Bizonyos fájlformátumok nagyon soknak tűnnek, mintha az "ARF" fájlkiterjesztésű betűket használnák, amikor valójában nem. Ez nagyon zavaró lehet, ha azt tapasztalja, hogy a fájl nem nyílik meg azokkal a programokkal, amelyekkel szerinte működnie kell. A legjobb, ha még egyszer ellenőrizzük a fájlkiterjesztést, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az .ARF felirat olvasható-e.

Leggyakrabban két különböző fájlformátum nem nyílik meg ugyanazokkal a programokkal. Tehát, ha van olyan fájlja, amely nem igazán ARF fájl, akkor valószínűleg nem fog működni az ezen az oldalon említett szoftverrel, mivel valójában egyáltalán nincs társítva a WebEx-hez.

Például az Attribute-Relation fájlformátum az ARFF fájlkiterjesztést használja, de semmi köze a WebEx-hez. Ehelyett a Weka gépi tanulási alkalmazással működik.

Az ARR fájlok sem WebEx fájlok, hanem Amber Graphic fájlok, MultiMedia Fusion Array fájlok vagy Advanced RAR jelszó-helyreállítási projekt fájlok. Ha megpróbálta megnyitni ezen fájlok egyikét a WebEx segítségével, akkor hamar rájött, hogy a programnak fogalma sincs, mit kezdjen az adatokkal.

Az ARY, ASF és RAF kiterjesztésű fájlok néhány további példa.