Az EMAIL fájlok megnyitása, szerkesztése és konvertálása

Az EMAIL fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Outlook Express e-mail fájl. Nem csak az e-mail üzenetét tartalmazza, hanem azokat a fájlmellékleteket is, amelyek akkor voltak, amikor az e-mailt az Outlook Express megkapta.

EMAIL fájlok.

Lehetséges, hogy egy .EMAIL fájl egy régi AOL levelező programhoz is társul.

Az EMAIL fájlokat manapság ritkán látják, mert az újabb e-mail kliensek más fájlformátumokat használnak az üzenetek tárolásához, például EML / EMLX vagy MSG.

Az Outlook Express e-mail 2006-ban megszűnt. Javasoljuk az Outlook.com, egy ingyenes lehetőségeket tartalmazó e-mail szolgáltatás használatát.


Hogyan nyitható meg egy EMAIL fájl

Az EMAIL fájlokat a Windows Live Mail nyithatja meg, amely a régi, ingyenes Windows Essentials csomag része. A program egy régebbi verziója, a Microsoft Outlook Express, szintén megnyitja az EMAIL fájlokat. 

Ezt a Windows Essential csomagot a Microsoft megszüntette, de néhány helyen még mindig megtalálható. A Digiex egy példa egy olyan webhelyre, ahol letöltheti a Windows Essentials 2012 alkalmazást.

Ha problémái vannak az EMAIL fájl megnyitásával, próbáljon átnevezni, hogy inkább az .EML fájlkiterjesztést használja. A legtöbb modern e-mail program csak akkor ismeri fel az .EML fájlkiterjesztéssel végződő e-mail fájlokat, ha támogatják az EMAIL fájlokat is, ezért ha a .EMAIL utótag helyett .EML módosítja a fájlt, hagyja, hogy a program megnyissa.

Az EMAIL fájlok megnyitásának másik módja az online fájlmegjelenítő, például a titkosításnál. Azonban csak az EML és MSG fájlokat támogatja, ezért először át kell neveznie az EMAIL fájlt az .EML fájlkiterjesztés használatához, majd feltölteni az EML fájlt arra a webhelyre.

A fájl kiterjesztésének ilyen átnevezése valójában nem alakítja át más formátumra. Ha a kiterjesztés átnevezése működik, az azért van, mert a program vagy a webhely felismeri mindkét formátumot, de csak akkor engedi megnyitni a fájlt, ha egy adott fájlkiterjesztést használ (ebben az esetben .EML).

Az EMAIL fájlt az Outlook Express vagy a Windows Live Mail nélkül is megnyithatja egy ingyenes szövegszerkesztő használatával. Az EMAIL fájl szövegszerkesztőben történő megnyitásával megtekintheti a fájlt szöveges dokumentumként, ami hasznos, ha az e-mail nagy részét egyszerű szövegben menti és nincs szüksége hozzáférésre a fájlmelléklet (ek) hez.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni az EMAIL fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az EMAIL fájlokkal, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása című részt egy adott fájlkiterjesztéshez. hogy a változás a Windows-ban.


EMAIL fájl konvertálása

Bár mi magunk még nem próbáltuk ki, előfordulhat, hogy átalakíthat egy EMAIL fájlt a Zamzarral. Mivel azonban nem támogatja ezt a régi EMAIL formátumot, először nevezze át * .EML névre. A Zamzar konvertálhatja az EML fájlokat DOC, HTML, PDF, JPG, TXT és más formátumokra.

Az is lehetséges, hogy a fenti e-mail programok képesek átalakítani az EMAIL fájlt új formátumra, de valószínűleg csak az EML-t és a HTML-t támogatják.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha az EMAIL fájlja nem megfelelően nyílik meg, ne feledje, hogy a .EMAIL fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl nem akármilyen általános "e-mail fájl", amelyet akkor kap, amikor e-maileket tölt le számítógépére bármilyen e-mail program segítségével. Bár az "e-mail fájl" és az ".EMAIL fájl" hasonlónak tűnik, nem minden e-mail fájl .EMAIL fájl.

A legtöbb e-mail fájl (azaz az e-mail kliensen keresztül letöltött fájl) nem .EMAIL fájl, mert a formátumot csak a régebbi MS e-mail kliensek használják, amelyeket a legtöbb ember már nem használ. A modern e-mail programok olyan e-mail fájlformátumokat használnak, mint az EML / EMLX és az MSG.