Hogyan lehet eltávolítani a Norton Antivirus szoftvert bármely számítógépről

Érdemes eltávolítani a Norton víruskereső szoftvert a PC-ről vagy a Mac-ről, ha másik védelmi alkalmazásra vált, vagy ideiglenesen el akarja távolítani a Nortont a merevlemez frissítése közben. Bizonyos helyzetekben elegendő lehet a szoftver kikapcsolása vagy letiltása. Más esetekben a Norton teljes eltávolítása az egyetlen megoldás.

A cikk utasításai a Windows 10, Windows 8, Windows 7 vagy Mac számítógépekkel rendelkező számítógépekre vonatkoznak.


A Norton Antivirus eltávolítása a Windows rendszerről

A Norton víruskereső eltávolításához Windows 10, Windows 8 vagy Windows 7 számítógépén:

  1. Nyissa meg a Windows Vezérlőpultot.

  2. Windows 10 rendszeren válassza a lehetőséget Programok és azután Programok és funkciók a következő képernyőn. Windows 8 és Windows 7 rendszeren kattintson a gombra Programok és funkciók.

  3. Görgesse lefelé a telepített alkalmazások listáját, és válassza a lehetőséget Norton Security.

  4. választ Uninstall / Change vagy kattintson a gombra Távolítsa el A telepített programlista felett található Windows 8 és Windows 7.

    Megjelenhet a Felhasználói fiókok felügyelete párbeszédpanel, amely megkérdezi, hogy engedélyezi-e ennek az alkalmazásnak a módosításait az eszközén. Választ Igen hogy folytassa.

  5. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az eltávolítás befejezéséhez. Előfordulhat, hogy a Norton számítógépről történő eltávolításához a rendszer kéri az újraindítást.

  6. Egyes Windows-felhasználók problémákat tapasztalnak, amikor megpróbálják eltávolítani a Nortont ezzel a módszerrel, és üzenetet kapnak arról, hogy hiba történt, és előfordulhat, hogy a szoftvert eltávolították. Ebben az esetben nem került eltávolításra, ezért le kell töltenie és el kell indítania a Symantec Norton Remove and Reinstall eszközét.

  7. Ha ezt az utat választja, válassza a lehetőséget Speciális beállítások az Eltávolítás és újratelepítés eszköz második képernyőjén, és válassza a lehetőséget Csak eltávolítás.

A Norton eltávolításra kerül a számítógépéről. A lehető leghamarabb telepítsen vagy aktiváljon egy másik víruskereső alkalmazást. Soha nem jó ötlet védelem nélkül hagyni a számítógépet.


Hogyan lehet eltávolítani a Norton Antivirus programot Mac gépen

Ugyanolyan egyszerű a Norton eltávolítása Mac számítógépen.

  1. Indítsa el a Norton Security alkalmazás ikonjára kattintva a Dockban.

  2. Kattints Norton Security az alkalmazás menüsorában, amely a képernyő bal felső sarkában található az Apple logó mellett.

  3. választ Távolítsa el a Norton Security alkalmazást a legördülő menüben.

  4. A Norton Security Uninstall megjelenik a párbeszédpanel. Kattintson a gombra Uninstall.

  5. A Mac tájékoztatja, hogy a Norton Security eltávolításához segítő eszközre van szükség. Írja be a macOS rendszer jelszavát a megadott mezőbe, és válassza a lehetőséget Telepítse a Helper szoftvert hogy folytassa.

  6. Kattints restart.

    A Mac újraindítása előtt feltétlenül mentse el a nyitott dokumentumokat vagy bármi mást, amelyet nem akar elveszíteni.

A Norton Security eltávolításra kerül a Mac számítógépéről. Manuálisan törölje a Dock ikont, ha rákattint és áthúzza a Kukába.