Az Amazon teljes méretű, többnyire embermentes Go Go élelmiszerboltot nyit

Miért ezt Matters

Az Amazon a világ legnagyobb kiskereskedője, és 1994 óta szinte minden nagyobb online és bolti innovációnak megadta a hangot. Go Stores-je nemcsak a hivatalnokok többségét szünteti meg, nincsenek pénztárgépek és pénztárak sem. A kis próbaüzleteket helyi érdekességnek tekintették, de ez a szinte teljes méretű élelmiszerbolt nagyobb ambíciókat jelez. Ha problémái adódtak a Kroger-nél történő önkiszolgáláshoz, várjon, amíg megkapja az Amazon Go-t. Egyelőre a nagy üzlet Seattle-ben található, de az Amazon biztosan azt tervezi, hogy elterjeszti szülővárosában.

 amazon

Az Amazon bemutatta új 10,400 XNUMX négyzetméterét Amazon Go élelmiszerbolt-történet Seattle-ben. A CNBC szerint ez a kiskereskedelmi óriásvállalat első „teljes méretű” készpénz nélküli üzlete a 25 kisebb Go helyszín mintájára, amelyet az Amazon először 2016-ban mutatott be seattle-i székhelyén.

Nincs szükségem másik élelmiszerboltra. Jól van, ki teszi? Az Amazon Go Grocery azonban nem olyan, mint a helyi Stop and Shop. Minden termék külön címkével és árral van ellátva (mindegyik banánnak - nem banáncsomónak ára van), és rengeteg technológia követi az egyes termékeket és vásárlókat. Vannak olyan érzékelők, amelyek nyomon követik az ügyfelek besétálását, jelzőfények, amelyek nyomon követik, hogy hol vannak a boltban, olyan érzékelők, amelyek látják, ahogyan paradicsomot húznak le a polcról és beteszik a kosarukba, valamint egy érzékelő, amely nyomon követi, amikor kilépnek. Ez az utolsó a fizetést is kezeli. Tehát ne vigye a készpénzt a Go üzletbe, csak az Amazon Prime-fiókját. Egyesek ezt az Amazon eddigi legjobb kiskereskedelmi ötletének nevezték.

Megvan a hús ... és egyéb dolgok: Az Amazon nem döntött úgy, hogy az első Go hely elindítása után megkezdi ennek az üzletnek a felépítését. A CNBC jelentése szerint a 610 E. Pikes St. szupermarket építése még 2015-ben megkezdődött. Annak ellenére, hogy ez az üzlet még mindig jóval kisebb, mint egy tipikus élelmiszerbolt, nagyjából 5,000 cikket tárol, köztük friss termékeket, tenger gyümölcseit, húst, péksüteményeket és háztartási tisztítószerek.

Igen, de az Amazon nem rendelkezik már Whole Foods-szal? Megteszi, de a vállalat ragaszkodik ahhoz, hogy ez ne a saját márkájával való versengésről szóljon. "Nem próbáljuk őket pótolni" - mondta Cameron Janes, az Amazon alelnöke a CNBC-nek.

Színfalak mögött: Igaz, az élelmiszerek vásárlása és még az sem, hogy egyetlen vizsgálatot fárasszon - vagy készpénzzel tudjon fizetni - nagyon zavaró. Annak ellenére, hogy a sok kiskereskedelem átállt az internetre, az élelmiszer-kiskereskedelem továbbra is rendkívül jövedelmező, 5.75-ben mintegy 2017 billió dolláros bevételt termel. Nem csoda, hogy az Amazon ennyire rögzített rajta.

Repedtek a tojásaim? Ha az Amazon Go élelmiszerbolt sikeres lesz, előfordulhat, hogy rekord idő alatt halad át a heti vásárlásokon. Persze, egy olyan helyen vásárolni, ahol a vásárlón kívül kevés ember él, kissé furcsa lehet, de az Amazon Go üzleteknek továbbra is ügyintézőkre van szükségük a polcok raktározásához, legalábbis addig, amíg el nem kezdik a robotok telepítését.

Via: CNBC


Legyen a vásárlás szakértője

Mi a legjobb módja a TV vásárlásának: online vagy egy boltban? A 7 legjobb online kiskereskedő TV-vásárláshoz 2020-ban